Qui sócEm dic Lluís Soler i Turu i tinc 40 anys. Vaig néixer en democràcia, el 30 de novembre de 1979.

Sóc Doctor en Química per la UAB [Tesi doctoral]. Vaig viure a Alemanya des del maig de 2012 fins a l'octubre de 2014, on vaig treballar com a investigador postdoc al IFW Dresden i al Max Planck Institute for Intelligent Systems. Actualment treballo com a investigador postdoctoral al Institut de Tècniques Energètiques de la UPC en un projecte R+D on em dedico a la nanofabricació de nous fotocatalitzadors per a produir hidrogen.

Sóc de Viladecavalls, el poble que m'ha vist créixer i que jo també he vist créixer, el poble que m'estimo, el poble on m'agrada passejar, fer-hi esport, comprar, on hi tinc les arrels, família i amics. Per mi ha estat un honor ser regidor a l’Ajuntament del meu poble durant set anys i gaudeixo militant a ERC-Viladecavalls, perquè treballo per la gent que m'estimo, per l'entorn del municipi, per allò que és important per mi.

Sóc una persona inquieta i compromesa, i des de ben jove he participat en diverses entitats i associacions del poble: l'Esplai la Canya, el Consell Jove, el Grup de Teatre Galop's, la colla del Trumbot del Casal Familiar, el Casalot Popular de Viladecavalls, l'ADF, Viladecavalls Solidaria, la plataforma Viladecavalls Decideix... Sóc soci del Casal Familiar de Viladecavalls i de l'Associació de Veïns de les Carenes de Can Turu. Cada Nadal col·laboro en la comissió de la tradicional cavalcada dels Reis Mags d'Orient a Viladecavalls i en la recollida de cartes del Patge Martí.

No me n'amago i ho dic obertament: sóc independentista, republicà i d'esquerres. La meva vinculació a Esquerra Republicana de Catalunya va començar l'any 2002, participant activament en la fundació de la Secció Local d’ERC-Viladecavalls. Des de llavors he format part de l'executiva local. He estat regidor de l'Ajuntament de Viladecavalls durant un període de set anys, des del 2004 i fins al 2011. Vaig ser regidor de joventut, comunicació i noves tecnologies -des del maig de 2004 i fins el juny de 2006- i vaig seguir com a regidor a l'oposició fins el maig de 2011. El gener de 2008 vaig assumir la responsabilitat de ser el portaveu del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Ajuntament de Viladecavalls, càrrec que vaig exercir fins al final de la legislatura (maig de 2011). Per motius professionals, vaig decidir no presentar candidatura a encapçalar la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions municipals de 2011 -vaig tenir l'honor d'ocupar el darrer lloc a la llista-, i actualment sóc militant de base a ERC-Viladecavalls, treballant per a fer realitat el nostre projecte polític de municipi i donant suport en el que calgui a la nostra regidora, la meva amiga Glòria Ullés.
A nivell de partit, també vaig ser Conseller nacional d'ERC des de febrer de 2007 fins a març de 2012, i membre de l'executiva permanent d'Esquerra a la Regió Metropolitana de Barcelona, a la Secretaria d'Imatge i Comunicació, des de setembre de 2008 fins a gener de 2012.

Estic convençut que fent política municipal podem millorar Viladecavalls. Amb esforç. Amb honradesa. Perquè la política serveix per solucionar els problemes d'una comunitat, no per crear-ne de nous. El juliol de l'any 2006 vaig crear aquest bloc per acostar la política municipal a tothom. Des d'aquí et convido a participar, construir i debatre sobre nostre el present i futur com a poble i com a país. Sumem esforços, també a través de la xarxa, per fer front als reptes col·lectius de futur!