04 de gener 2007

L'hora d'Esquerra

Feliç any nou a tothom!!! Espero que hagueu passat unes bones festes i que aquest any 2007 es puguin acomplir tots els vostres propòsits.

El temps passa volant. Sembla que fos ahir quan CiU va trencar el pacte de govern amb Esquerra a l’Ajuntament de Viladecavalls, però ja només falten cinc mesos per les eleccions municipals. Amb el canvi d’en Fèlix Farré per en Sebastià Homs, CiU ha perdut el seu “pal de paller” a Viladecavalls. Mentre l’alcalde Fèlix va liderar el projecte convergent per al poble, fins al punt que es va arribar a associar aquest projecte de municipi a la seva figura, l’alcalde Sebastià només s’ha preocupat de promocionar-se, de sortir als mitjans de comunicació i d’esborrar l’empremta que Esquerra vam deixar a l’Ajuntament i al municipi amb la nostra obra de govern. La manca de lideratge d’en Sebastià ha provocat que el govern en minoria de CiU tan sols treballi sobre el dia a dia, i que els seus regidors vagin cadascú pel seu cantó actuant sense cap planificació a curt o mig termini. Si en Fèlix era el “pal de paller” de CiU, en Sebastià s’ha convertit en el seu “pal a la roda”.


Mentrestant, a Esquerra redefinim el nostre perfil propi en el nou cicle polític que començarà d’aquí pocs mesos. Estem treballant per tornar la il·lusió i l’esperança en el futur a aquells grups socials que ara han caigut en un cert desconcert que alimenta el conformisme i el fatalisme. La nostra perspectiva a mig termini és el desplegament d’un model de convivència basat en els valors republicans. Valors com el civisme, la cohesió, la identitat i la sostenibilitat. Principis que defineixen el model propi d’Esquerra, un model de poble basat en la llibertat, en les polítiques d’igualtat i en el respecte a un marc de drets i deures per la ciutadania.


A curt termini es tracta, d’una banda, de garantir la definició i aplicació d’un pla de mandat catalanista i d’esquerra a Viladecavalls, a partir del nostre programa electoral i de les eines i plans ja existents al municipi; d’altra banda, d’aplicar i desenvolupar les polítiques pròpies de la societat del benestar per a la majoria de la població: habitatge, serveis socials, educació, sanitat, seguretat pública, esports...


Esquerra volem ser decisius. Esquerra volem governar per donar els serveis necessaris per millorar el benestar de les persones, per satisfer de la millor manera possible les necessitats actuals de les nostres empreses i comerços, per modernitzar la nostra societat i avançar cap a la independència. Esquerra volem seguir fent poble. I per això encapçalem la nostra candidatura amb un equip que suma i que és el més potent que pot presentar el nostre grup. Perquè Esquerra, en aquest nou cicle, hi vol guanyar.


Aquest final d’any ha vingut acompanyat de revistes municipals, de pamflets i d’opinions de grups polítics que han intentat desmentir, sense èxit, el pacte per esborrar la nostra feina. Però no patiu. Que vagin fent. Allà on el PSOE digui que Esquerra no ha treballat per al poble, hi contraposarem les dades de la nostra bona gestió durant dos anys a l’equip de govern. Allà on els convergents esborrin la nostra feina, nosaltres respondrem constructivament i en positiu. Allà on els ecosocialistes venguin fum i bon rotllo, nosaltres explicarem la veritat i desmuntarem la farsa. Allà on el PP vulgui provocar, replicarem amb fermesa i educació. Allà on els uns facin propostes repetides de fa quatre anys, nosaltres posarem sobre la taula compromisos innovadors i realistes.


Companyes, companys, s’acosta l’hora de la veritat. Una altra vegada, tan o més que el 2003, és l’hora d’Esquerra. Ànims, que només falten cinc mesos. Com deia aquell, ara més que mai, sense descans i fins a la victòria sempre.