26 de juliol 2007

Això ja és per riure

Ahir al matí vaig rebre aquesta carta amb remitent de l’Ajuntament signada pel Sr. Francisco Vega. Us convido a que cliqueu la imatge per ampliar-la i a que llegiu amb atenció l’esmentada carta, us asseguro que val la pena:



En resum, en aquesta carta el Sr. Francisco Vega ens ve a dir que les cinc places reservades d’aparcament que hi ha davant de l’Ajuntament només les poden fer servir els regidors de l’equip de govern. Doncs sabeu què? Em sembla perfecte. Una mesura més per diferenciar els regidors de primera categoria -els que sembla que són els autèntics i únics representants del poble de Viladecavalls-, i els regidors de segona categoria –els que sembla que no tenim cap dret com a càrrecs electes i que no som representants legítims del poble de Viladecavalls-.


De fet, he de reconèixer que ahir em vaig fer un fart de riure quan vaig llegir la carta. La vaig trobar boníssima. Em saltaven les llàgrimes de tant riure. Hi ha algunes frases que són autentiques peces dignes de ser parodiades per l’equip d’en Toni Soler al Polònia. Per no allargar-me massa, fixeu-vos només amb el primer paràgraf:


“La zona reservada per estacionar vehicles autoritzats, que hi ha davant de l’Ajuntament, és una zona reduïda que sovint es veu col·lapsada per l’afluència de vehicles de tècnics, regidors o dels propis serveis municipals, creant en moltes ocasions que els responsables de govern i de vegades el propi Alcalde no puguin estacionar els seus vehicles i, per tant, dificulta la seva tasca de gestió habitual.


Senzillament genial. Ara resulta que estacionar, per exemple, a la zona d’aparcament del carrer Orenetes dificulta la tasca de gestió habitual dels regidors de l’equip de govern i de l’Il·lustríssim. Però alerta, que només se’ls hi dificulta a ells set. Als tècnics i treballadors municipals i als regidors de l’oposició que ens bombin. Doncs sabeu què? Per mi no hi ha cap problema, ja els hi regalo totes les places d’aparcament. Que se les confitin. Jo no tinc cap problema a caminar pel carrer, puc anar amb la cara ben alta i saludar a la tota la gent amb un bon dia. Potser d’altres no poden. Perquè queda ben clar que ara, a l’Il·lustríssim i als regidors de govern, caminar una miqueta els dificulta la seva tasca de gestió habitual. I això no ho dic jo, això ho diu el Sr. Francisco Vega...


Sr. Vega, després de llegir el seu únic escrit al bloc i tot el material electoral del seu partit, li agraeixo l’esforç que ha fet per redactar aquesta carta en un català més que correcte. Jo també seré generós i li respondré en la seva llengua habitual, la llengua castellana, perquè després no vagi dient a la meva esquena que sóc un radical separatista: “Sr. Vega le agradezco la sinceridad que se desprende de su epístola. En ser franco no le gana nadie.


Recapitulem, perquè la caça de bruixes ja fa dies que va començar. L’endemà de les eleccions, l’Il·lustríssim Sr. Homs ens va cancel·lar el telèfon mòbil a tots els regidors de l’oposició. Una setmana més tard ens va anular les targetes magnètiques que ens permetien l’accés a l’edifici de l’Ajuntament. Actualment, per mirar si tenim correspondència municipal, hem d’entrar escortats per la policia, com si fóssim delinqüents comuns. Fa un parell de setmanes, L’Il·lustríssim i el seu equip de govern ens va reduir la retribució a l’espectacular xifra de 75€ mensuals. Ara, amb aquesta carta, m’informen que la setmana que ve ens multaran els vehicles si els regidors de l’oposició estacionem a les zones reservades d’aparcament de l’Ajuntament per anar a fer la nostra feina (assistència obligatòria als plens, assistència obligatòria a les comissions informatives, revisar els expedients, sol·licitar informació, etc.), és a dir, per exercir de control polític des de l’oposició, una tasca tan digne, legítima i democràtica com la tasca de governar un Ajuntament.


Sí amics lectors, aquesta és la manera d’actuar de l’equip de govern que ha estat escollit democràticament a Viladecavalls. I tot això sense esmentar les represàlies, amenaces i intents d’agressió que han rebut familiars d’alguns dels nostres militants presents a la nostra candidatura, i sense esmentar les acusacions de deslleialtat a CiU que han comportat acomiadaments improcedents d’alguns treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Viladecavalls. Patètic. Lamentable. Trist. I tanmateix, com deia el poeta, la remor persisteix. Els seus esforços són inútils. Potser ells són set i nosaltres som dos, però no podran impedir que fem la nostra feina el millor que sapiguem.


Com que em sembla que a l’equip de govern CiU-PVA aviat se’ls hi acabaran les idees per seguir fent-nos la guitza als regidors d’Esquerra i a la resta de regidors de l’oposició, em permeto la llibertat de proposar-los una sèrie de mesures dràstiques que podrien emprendre des de l’equip de govern i que encara farien més entretinguts aquests quatre anys de legislatura. Algunes podrien ser aquestes:


- Posar una catifa vermella que comenci a les escales d’entrada a l’Ajuntament i que només hi puguin caminar els regidors de l’equip de govern i, per descomptat, l’Il·lustríssim Alcalde de Viladecavalls. Si un regidor de l’oposició la trepitja –ja sigui per descuit o amb premeditació- serà humiliat públicament amb una reprovació de la seva actuació antidemocràtica al següent ple ordinari.


- Espatllar els tres micròfons de la sala de plens que són utilitzats pels portaveus de l’oposició, així hauran de cridar més i es quedaran afònics abans del tercer punt de l’ordre del dia.


- Posar uns elèctrodes que emetin descàrregues elèctriques per quan els regidors de l’oposició posem de manifest al ple qualsevol tema que l’Il·lustríssim no consideri oportú.


- Posar uns botonets sota la taula de l’Il·lustríssim perquè pugui desconnectar els micròfons dels regidors de l’oposició cada cop que ens retira la paraula i/o ens nega el torn de rèplica al qual tenim dret segons la legislació vigent.


- Fer algunes reformes a la sala de plens, al més pur estil de la “Audiencia Nacional Española” (veure foto del judici de l'11-M). Evidentment, els regidors de l’oposició seríem els elements perillosos que durant tota la sessió plenària romandríem dins l’espai confinat de vidre.


- Un nou viatge a Madrid perquè l’Il·lustríssim Sr. Homs -amb els acompanyants de CiU-PVA que consideri oportuns- negociï una modificació puntual de la “Ley de partidos” amb el President del Govern Espanyol i amb el Ministre de l’Interior Espanyol, per tal de poder il·legalitzar la Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Viladecavalls, i inhabilitar de qualsevol càrrec públic els dos regidors –la Glòria i jo- durant els propers 200 anys. Si l’entesa fos bona, fins i tot es podrien plantejar tancar-nos en algun centre penitenciari espanyol i que ens podrim allà els propers 30 anys...


Està clar que faig broma, però és que ja no n'hi ha per menys. La situació que l'Il·lustríssim i el seu equip de govern han generat és tan lamentable que em resulta patèticament còmica. Val més que m’ho prengui a riure...

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Eps, Lluís,
no t'oblidis que també us podrien posar xips amb GPS per saber en tot moment on sou i amb qui us reuniu.

Bo això de l'aparcament i la gestió, no ho havia pensat mai que si no podies aparcar no es podia fer bé la política municipal, sembla una bona excusa "aquest planejament urbanístic no és millor perquè vaig trigar vint minuts en aparcar"

Ànims i bones vacances!

Lluís Soler Turu ha dit...

Molt bona aquesta del GPS! ;-)

Gràcies pels ànims i bones vacances a tu també. Fins aviat!

Roser ha dit...

Ei!! Sort que l'humor és l'últim que s'ha de perdre, i d'això la gent d'Esquerra en tenim per donar i per vendre!!!

Me pensava que al meu poble estavem malament però vec que a Viladecavalls encara esteu pitjor!!

Salut, República i Independència!!!!

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola Roser!
Per molt que ens toquin els nassos els que ara governen, no ens podran prendre mai els somriures ni el bon humor. La gent d'Esquerra no els donarem aquest gust :P

Per cert, gràcies per enllaçar-me al teu bloc, ho acabo de veure!

Una salutació des de Viladecavalls als independentistes de Flix!