10 de desembre 2007

El govern valencià tanca les emissions de TV3 a Alacant, de nit i sense avisar

Aquest matí, fent cua a la C-58 camí de la feina, he sentit a la ràdio que funcionaris de la Generalitat Valenciana van entrar al repetidor que ACPV té a la Serra de la Carrasqueta (Alacantí) i van precintar-lo ahir a les deu del vespre. També ho publica Vilaweb. Comencem la setmana amb una nova agressió per part dels unionistes contra la llibertat d'expressió. Aquest cop, una agressió molt greu.


La mateixa Generalitat Valenciana que ha fet tancar TV3 en nom de la legalitat vigent, no mou ni un dit per tancar les desenes de canals de televisió pirates de tarot, porno, xats i altres continguts de dubtosa qualitat. Es tracta de canals -il·legals i/o al·legals en la majoria dels casos- que només miren de fer diners a base de trucades i sms dels telespectadors. Però no passa res. Aquests no són perillosos. Aquests parlen en castellà.


Després de més de vint anys, TV3 ha deixat de veure's a les comarques meridionals del país. Lamentable. Indignant. Però els atacs dels unionistes són constants. Esborrat del mapa TV3, ara els unionistes reobren el front del "plan hidrológico nacional", el transvassament de l'Ebre i la guerra de l'aigua. Un missatge curt, repetit, simple, que queda gravat a la ment de la gent del sud del país. Un missatge que fa mal, pagat amb diners públics, amb els mateixos diners que aquesta nit han servit per atemptar contra la llibertat d'expressió dels catalans i valencians.





Demano disculpes per difondre les bajanades que emeten els unionistes. I quan avui parlo d'unionistes, em refereixo a tots aquells i aquelles que no renuncien a cap mitjà per perpetuar la unió dels Països Catalans amb l'estat espanyol, una unió artificial producte de l'ocupació militar que va forçar l'annexió dels catalans a espanya, ara fa 300 anys. Perquè tan unionista és el Sr. Francisco Camps del PP, com el Sr. Joan Clos del PSOE. En alguns aspectes, com per exemple en el model territorial espanyol, el PP i el PSOE semblen fotocòpies del mateix unionisme espanyolista ranci. I en el tancament de TV3, en les retallades al text de l'Estatut o en la manca d'inversió a Catalunya -per només citar tres exemples recents-, no hi ha diferències entre PP i PSOE. Ells són unionistes. Però nosaltres som una nació -amb crosta segons algú-, hem dit prou, tenim dret a decidir i, tard o d'hora, decidirem.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ya iba siendo hora que se cerrase este canal que divulga la idea de unos paises catalanes inexistentes y que los valencianos hemos tenido que tragarnos constantemente. Ha sido una agresion a la cultura valenciana que por fin a cesado

Lluís Soler Turu ha dit...

Anònim,

No penso ni molestar-me a discutir amb tu. Si no t'agrada TV3, no la miris. Ningú t'obligava. Però recolzar el tancament d'un canal de televisió -tal com has expressat al teu comentari- és un atemptat a la llibertat d'expressió. I els que pensen com tu, tenen un nom: feixistes.

Els comentaris feixistes covards que s'amaguen darrera d'anònims no són ben rebuts al meu bloc. No en publicaré cap més.

Salutacions