31 de març 2008

Ple ordinari març 2008 (I): l'Eixample de Can Trias Vell

Un dels punts urbanísticament polèmics del ple de dijous passat va ser la modificació puntual del PGO (Pla General d'Ordenació) per donar llum verda a la construcció de quasi 200 habitatges, repartits entre uns 18 o 20 blocs de pisos que encerclaran Can Trias Vell. A la imatge hi podeu veure el plànol de la modificació urbanística. Les dues parts grogues del plànol són les zones on l'equip de govern CiU-PVA aposta per construir-hi els blocs de pisos.Des d’Esquerra considerem que construir aproximadament 200 habitatges que no estaven previstos al PGO vigent, amb l’única excusa de reubicar les 16 famílies residents a la Tendera afectades pel traçat del Quart Cinturó, és una autèntica barbaritat. L'equip de govern CiU-PVA juga a pervertir les normes. La justificació de la memòria normativa d'aquesta modificació puntual ens ve a dir que per construir 30 habitatges protegits cal extrapolar a que s’han de construir 160 habitatges en total, perquè el 20% de 160 són 30 i així tenim 30 habitatges de protecció, els corresponents al 20% del grau d'aprofitament mig que estableix la llei d'urbanisme. Això, per mi, és pervertir la norma.


Aturem-nos a pensar un moment com actua aquest equip de govern. Què hauria passat fossin 100 famílies les afectades per les expropiacions del Quart Cinturó? Seguint el mateix raonament, el mal govern CiU-PVA potser hauria buscat terrenys per requalificar i construir 500 pisos. Jo continuo pensant que era més fàcil i més sostenible reubicar les 16 famílies afectades als habitatges protegits que s’estan construint al Carrer Orenetes, i estalviar-nos aquest bolet urbanístic de 200 nous habitatges, el 80% dels quals seran a preu de mercat. Però l'Il·lustríssim i la seva majoria només es mouen per la lògica del totxo. Nosaltres no. Per això hi vàrem votar en contra.

5 comentaris:

... ha dit...

"l'alcalde fa servir la lògica del totxo"... mmmm, això té un doble sentit molt rebuscat, alhora que subtil i fi. M'agrada :D

Lluís Soler Turu ha dit...

Albert,
sempre buscant tres peus al gat... hehehe. Que vagi bé, l'estada a Califòrnia!
Fins aviat!

Anònim ha dit...

La lògica del totxo no és només la construcció de pisos, sinó totes i cadscuna de les obres menors que hi ha a Viladecavalls: voreres que ara s'acaben,-per què ara?- detalls com el de la biblioteca municipal, etc. com és que ho donen a fer a empreses externes, no hi ha la brigada? -l'escola taller no pot fer-ho per raons òbvies, era aquest el problema autèntic de l'escola taller, feia nosa per als comisionistes que cal correspondre abastament?. No ´se com ho heu de fer els grups polítics, però haurieu de ser molt i molt dosos amb les irregularitats de l'equip de govern, fer una feina de control molt fèrria....

Lluís Soler Turu ha dit...

Anònim,
Estem d'acord. Sobre això que comentes només et puc avançar que hi estem treballant. Em sap greu no poder-te donar més informació, perquè en tinc i és molt sucosa, però no puc aixecar la llebre. Tot se sabrà quan arribi el moment oportú, però de moment paciència. Les presses són males conselleres.

Salutacions,

Anònim ha dit...

Doncs,si és així no xerrem mésdel compte. Ànims i a la feina que n'hi ha molta.

Fins aviat