09 d’abril 2008

Nova enquesta al bloc sobre el "mercadillu"

Aquesta setmana vaig bastant enfeinat i hauré de deixar la crònica de l'últim ple per més endavant. Només escric per informar-vos que he obert una nova enquesta al bloc sobre el nou "mercadillu" municipal que s'inaugurarà el proper 19 d'abril. Us convido a participar a l'enquesta i, si voleu, a opinar al respecte a través dels comentaris al bloc. L'enquesta es tancarà al 31 de juliol, per tant, hi haurà temps d'opinar un cop s'hagi inaugurat el "mercadillu" i tots plegats haguem tingut temps de formar-nos una opinió sobre el tema a posteriori.

L'enquesta és a la barra lateral del bloc!

4 comentaris:

Manel Martinez ha dit...

Hola Lluís!

Em costa decidir-me en aquesta votació i t'explicaré el motiu: A mi em sembla bé que hi hagi un mercadillu al poble, si hi ha gent que hi va comprar i comerciants disposats a pagar una plaça per poder tenir la seva paradeta... per mi perfecte. El problema crec que es un altre, m'ha arribat veus de que als comerços de Can Trias se'ls ha ocultat aquesta proposta i no s'ha comentat amb ells la idea. Això ja no m'agrada tant perquè incentivar el consum amb comerciants de fora i perjudicar als del nostre propi municipi ho trobo com a poc, desagradable. Però com sóc una mica malpensat hi ha una cosa en aquest tema que encara m'agrada menys... Aquesta es una proposta per la que ha lluitat molt el Francisco Vega, que curiosament era un antic responsable del Gremi de Mercats de Catalunya ( ben bé no se quin era el càrrec ni com es diu aquest gremi). Espero que no sigui així, però no se perquè em dona que sota aquesta història hi ha algú que es vol aprofitar personalment...

Gràcies com sempre per deixar-me participar al teu espai. Una abraçada

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola Manel!

No et precipitis, encara tens tres mesos ben bons per decidir el teu vot final a l'enquesta. Segons les meves fonts, les dues associacions de comerciants de Viladecavalls (Casc Antic i Can Trias) van tenir coneixement d'aquesta iniciativa una setmana després d'haver-se aprovat al ple ordinari de març. També em consta que, en aquests moments, la majoria de comerciants hi estan a favor, encara que hi ha una minoria que no ho veu gens clar i s'ha posicionat en contra. Les associacions de comerciants no tenen una postura unànime en aquest tema.

L'altre assumpte que apuntes són les relacions del Sr. Vega i el Gremi de mercats ambulants de Catalunya. Les meves fonts m'han informat d'un deute de pagament de taxes a l'Ajuntament Sentmenat quan el Sr. Vega era el responsable del gremi. En aquests moments estic buscant informacions i proves al respecte que confirmin aquesta versió. Hi ha qui diu que amb aquest "mercadillu" s'estan pagant favors, deutes o alguna cosa per l'estil. Jo no ho puc afirmar, almenys de moment.

El meu consell és que deixis passar unes setmanes, visitis el "mercadillu", i responguis l'enquesta quan hagis vist si realment creus que és bo pel poble o que això només ens portarà maldecaps i problemes.

Salutacions i gracies pel comentari! Ja saps que aquí totes les opinions són benvingudes.

Anònim ha dit...

jo no estic d'acord que hi hagi el mercadillu a CAN TRIAS, crec que els problemes amb els comerciants que es lo que preocupa el Manel, el nostre ajuntament hi ha s'encuidarà d'arreglar.
Ara be´a lo que fa el increment de cotxes que ens entrarà cada setmana el barri aixó no hi ha qui h'aturí.
Jo visc a 60 mts. del nou IV CINTURÓ i ara del mercadillu, no se que mes ens vindrà pero realment no es lo que jo vaig venir a buscar.

Lluís Soler Turu ha dit...

Anònim,

Aquests temes que apuntes al teu comentari són alguns dels inconvenients que no tinc gens clar que l'equip de govern hagi valorat. A mi em sembla que l'únic que han valorat és que l'Ajuntament de Viladecavalls ingressarà molts diners amb les taxes que pagaran els venedors per tenir parada al "mercadillu". I prou.

Per aquest equip de govern, la resta no compta. Ni l'opinió dels altres grups polítics, ni dels comerciants, ni dels veïns, ni res. Ells tenen majoria i amb això ja n'hi ha prou per justificar totes les seves decisions.

Em sap greu anònim, però és el que hi ha. L'únic que ens queda és protestar i exigir el compliment de la llei cada cop que se la salten. Aquests drets no ens els podran prendre.

Salutacions,