18 de juny 2008

17 dies

Dijous passat, finalment es va poder celebrar el ple extraordinari per tractar l'esvoranc del Carrer Major. Des d'Esquerra ens semblava molt estrany que des del 5 de març del 2007 -quan es va aprovar la llicencia d'obres- fins al 10 de maig de 2008 -quan es va produir l'esvoranc- no hi hagués cap informació, cap instància, cap document que fes referència a l'obra en qüestió. I vam fer la nostra feina.


Com a grup municipal de l'oposició, vam sol·licitar poder consultar l'expedient referent a l'obra del carrer Major on es va produir l'esvoranc. Ho vam sol·licitar el 16 de maig, en vista que l'equip de govern CiU-PVA en tot moment va voler mantenir Esquerra al marge de tot aquest assumpte. I la meva sorpresa va venir quan entre els informes tècnics i els estudis geotècnics posteriors al 10 de maig, vaig descobrir una sèrie de correus electrònics entre l'arquitecte de l'obra del Carrer Major i l'arquitecte municipal, amb data 23 i 24 d'abril de 2008. Uns correus electrònics 17 dies abans de produir-se l'esvoranc.


El transcurs del ple -i el contingut dels correus electrònics- va quedar molt ben recollit a la premsa comarcal, tan al Diari de Terrassa com al Diari el Punt. Aquí podeu llegir-ne la crònica.


Diu la dita que val més prevenir que curar. Amb 17 dies, l'equip de govern ho podia haver fet. Dijous passat vaig fer públiques les proves de la seva negligència. I aquest, desgraciadament, n'ha estat el resultat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Lluís, com veus la polèmica originada per les converses mantingudes amb ICV-PVA-PSC? N'escriuras algun post?

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola Uriol,

Tinc previst penjar un post, però encara no he escrit res. Avui no crec que tingui temps, aquesta tarda vaig a córrer la Flama del Canigó i al vespre vull celebrar la revetlla, jejeje.

Espero poder-ho fer durant aquesta setmana. Potser demà o dimecres.

Salut,