20 de juliol 2008

Violació de drets fonamentals

Una lectora m'ha enviat un correu-e, on em recordava un comentari que em van penjar en aquesta nota del bloc el passat 30 de gener. Si no ho vau fer, llegiu-lo. Val la pena:

Hola Lluís,
Fa temps que et volia escriure un comentari però el volia fer de forma anònima perquè com tu ja saps, els temps que corren a Viladecavalls són de repressió, i, si parles amb noms i cognoms, pot perillar la teva integritat, la teva família,etc. No puc entendre a aquest equip de govern, tant dictatorial, tant poc govern. Quan un fa servir el poder pel poder malament, molts complexes d'inferioritat tenen els que ho fan. Fixa't en dictadors històrics (Hitler, Franco, etc)tots uns indignes com a persones. Si no ets dels seus, et marquen i a la foguera.
Viladecavalls per culpa del govern actual no va bé. La sensació que tinc és que el nostre poble depén de 7 persones (perquè ells no es cansen de dir nosaltres som 7, vosaltres 6)que únicament busquen interessos propis i no pensen que es deuen a un poble, a una gent que els hagi votat o no, tenen dret a opinar i a fer-lo lliurement.
Sempre he estat orgullosa de ser de Viladecavalls, ara, em fa pena que s'estigui convertint en un poble a on has d'anar a cavall de 7persones que no tenen sentiment de poble, em sap greu...
Per altra banda, felicitats per la teva estrena com a portaveu d'ERC, m'han dit que ho vas fer molt bé, que vas posar vermell en alguna ocasió a l'Il.lustríssim: amb els 2 camps de gespa, amb la defensa de la continuació de l'E.T., i sobretot, amb la defensa de la treballadora municipal acomiadada improcedentment, ja que l'Il.lustríssim no va saber què dir al respecte i el poc que va dir era mentida...
Jo sóc treballadora municipal d'un altre Ajuntament i vull donar el meu suport a tots els treballadors de l'Ajuntament de Viladecavalls (als acomiadats i als que segurament acomiadarant properament) ja que l'Il.lustríssim només mira pels seus interessos i imposa la Llei de si no estàs amb mi al carrer!! Quina democràcia, quina garantia de la llibertat d'expressió, de la llibertat ideològica, com està vulnerant drets fonamentals recollits a una Constitució de 1978.


Tot això, ho escrivia una lectora anònima el passat 30 de gener. I tenia tota la raó. TOTA. A continuació us penjo un petit extracte de la sentència judicial que condemna a l'Ajuntament de Viladecavalls a la readmissió de la Tècnica municipal d'ensenyament Francesca Berenguer. Violació de drets fonamentals. Vulneració de l'art. 14 de la constitució espanyola. Discriminació per ideologia política. Llegiu-ho vosaltres mateixos:


“En efecto hay indicios suficientes, que se han dejado reflejados en los hechos probados, para entender que el despido de la actora se ha producido por razones políticas y lo que no ha habido han sido razones objetivas laborales de ningún tipo que justifiquen la medida extintiva.”

“Para que se produzca la inversión de la carga de la prueba (...) ha de quedar constatada la concurrencia de indicios de que se han producido la violación de un derecho fundamental y estos indicios, como se ha avanzado, existen y lo son de vulneración del art. 14 de la C.E, es decir, de que el despido se ha producido con discriminación de la trabajadora por sus ideas políticas (art. 4.2c,17 53.4 y 55.5 ET), por la simple razón de la discrepancia interna –en el seno de su propio partido político– entre la actora i el nuevo gobierno municipal.”

“cuando la relación es laboral (...) en las decisiones empresariales no han de pesar en modo alguno las ideas políticas de las partes (...) de modo que, cuando son dichas las que fundamentan un acción perjudicial para el trabajador, la consecuencia es declarar que dicha situación es discriminatoria y produce los efectos anudados a tal declaración, porque el legislador ha considerado que la conducta basada en esas consideraciones (sexo, origen, estado civil, condición social, religión, ideas políticas, orientación sexual) merece reproche legal.”

"FALLO – Que debo estimar en parte la demanda presentada por Dña. Francesca Berenguer Prieto, y en virtud de ello declaro la nulidad del despido de que ha sido objeto y condeno al AJUNTAMENT DE VILADECAVALLS a la readmisión de la actora en las condiciones anteriores al despido con abono de los salarios dejados de percibir.”


Això no ho dic jo. Això ho diu un jutge. És molt trist que aquestes coses passin al nostre poble, però passen. I quan passen, cal denunciar-ho i assenyalar els i les culpables. Perquè tot delicte, tota violació de drets fonamentals, tota vulneració de la llei, té culpables.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

I la meva pregunta és : I ara que pensen fer des de l'ajuntament??
I per d'altra banda : Tornarà la Cesca a incorporar-se a aquest pressumpte "cau de llops" que s'intueix li continuaran mossegant la cua??
Quina llàstima tot plegat!
Ànims amb les teves tasques personals! De segur que t'en sortiràs! Els que et llegim continuarem esperant els teus articles .....

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola,

Doncs, en primer lloc, des de l'Ajuntament toca complir la condemna de la sentència. De moment, la Cesca ja torna a treballar a l'Ajuntament, però cal deixar clar que encara no ho fa en les mateixes condicions anteriors a l'acomiadament, ja que l'equip de govern CiU-PVA va amortitzar de la plantilla de personal la plaça de Tècnic/a d'ensenyament. Entenc que la sentència obliga a tornar-la a crear. Exigirem que es creï.

Des d'Esquerra, encara que només siguem dos regidors a l'oposició, també som Ajuntament. El nostre grup ja tenim una moció quasi enllestida sobre aquest assumpte que haurà de ser debatuda el proper ple ordinari de 31 de juliol. Quan la moció estigui registrada, us faré cinc cèntims dels acords que portarem a ple. Des del meu punt de vista, cal que el ple de la corporació depuri les responsabilitats polítiques dels 7 regidors i regidores de CiU-PVA, assenyalant culpables i còmplices, tots plegats responsables polítics d'aquesta violació de drets fonamentals.

Gràcies pels ànims. Em sap greu no poder mantenir el bloc tan actualitzat com voldria. Serà per una temporada curta ;-)

PS: avanço que el proper escrit serà el 24 de juliol: amb la broma, dijous farà 2 anys que vaig iniciar aquest bloc...

Carles Rodríguez ha dit...

Felicitats pel seguiment d'un dels acomiadaments, el més repugnant, de l'episodi de caça de bruixes al nostre Ajuntament.

Cal fer saber k darrere els favors personals, les grans obres i la política feta de cara a l'aparador hi ha casos tant lletjos i foscos com aquest.

Els noms dels responsables d'aquest cas són: Sebastià Homs, Paco Vega, Regina Parellada, Jose Valero, Santi Griera, Esperança Peralta i Antoni Raso.

Salut!

Lluís Soler Turu ha dit...

Vaig fer el que havia de fer. Declarar davant del jutge totes les mentides que l'Il·lustríssim va insinuar sobre la Cesca a la Junta de portaveus, prèvia al ple de gener de 2008. Declarar davant del jutge que a l'expedient de la Cesca hi vaig trobar una carta d'acomiadament amb data 16 de juliol de 2007, idèntica a la que li van fer arribar el 23 de gener de 2008. Senzillament, explicar la veritat. Res més que això.

Ja tenim la moció enllestida sobre l'acomiadament improcedent de la Cesca. Aquest mes presentarem 4 mocions en total. Dijous al matí les aniré a registrar. I ja us en faré un resum de totes 4 aquí al bloc, perquè aquest ple serà entretingut...

Salut i blocs!!

Anònim ha dit...

Hola a todos me acabo de enterar
que hay un edil que es uno solo que apoya a los otros 6 que lo que queria era entrar en el ayuntamiento y cobrar los 3000.-€ mensuales del ala o que le caen del cielo o le regalan los convecinos de viladecavalls con sus impuestos y que se esta construyendo una super torre que muchos quisieramos tipo Falcon Crest ademas de montar el Super Mercado del Sabado que da el paro a las tiendas de Can Trias, ademas con autobus gratuito cada 15 minutos de vila al susodicho mercado cuando hay otras prioridades, a y no digamos la butifarrada, el cesped del campo de futbol para pagar los votos, bueno por hoy ya hay suficiente.

a y al Sr. Homs casi ya no se le ve el pelo por el Mercadona buscando votos pero si en el bar y zona de la petanca con sus risitas

es deplorable

UN OBSERVADOR