08 de setembre 2008

Jo no sóc "Noti.Vila". Esquerra-Viladecavalls no som "Noti.Vila".

Avui, a les 12:07, he rebut un altre sms dels ànonims "Noti.Vila" que feia referència l'últim article que vaig penjar al meu bloc, i que també feia referència a aquest article del bloc del portaveu del PSC. Davant d'aquest fet, considero que cal deixar ben clars els següents punts:

1) No tinc res a veure amb l'enviament massiu d'sms anònims "Noti.Vila".

2) Com a portaveu d'Esquerra-Viladecavalls, vull deixar clar que la nostra Secció Local no té res a veure amb l'enviament massiu d'sms anònims "Noti.Vila".

3) Ja vaig dir aquí què pensava dels blocs anònims que prediquen la confidencialitat política. Penso el mateix dels sms anònims "Noti.Vila". Ho torno a penjar, perquè tothom tingui clar el meu posicionament davant dels sms anònims:

Des del meu punt de vista cap confidencial anònim es pot considerar periodisme. Mai no podem estar segurs si ens expliquen la veritat, mentides descarades o rumors que ells mateixos han generat. En general, els confidencials polítics acostumen a ser blocs poc documentats i servils a interessos evidents, que cerquen empastifar la xarxa aprofitant-se de l’anonimat. Per altra banda, tinc opinions semblants de diversos mitjans informatius convencionals que es presenten com a objectius, veraços i independents.

Dit això, reconec que la forma i el contingut dels confidencials anònims atrau a nombrosos internautes. Jo els llegeixo, ho admeto, però ho faig més pel “morbo” de saber contra qui han carregat al seu últim article, que no pas per a rebre informacions de qualitat i fiables.


4) Encara és molt aviat per saber si l'autor o autors dels sms "Noti.Vila" representen una font d’informació fiable o cerquen intoxicar sense cap base real. Només el temps té la resposta. Personalment, he de dir que els rebo sense haver-los demanat -reconec que tampoc m'he fet donar de baixa- i que en desconec completament la seva autoria.

En conclusió, no m'agraden els anònims. Els vaig patir temps enrere, i és una experiència que no desitjo a ningú. Jo tinc un bloc on opino sobre política, i dono la cara sempre. En política cal ser valent, dir les coses on toca dir-les i assumir-ne les conseqüències. Jo les dic al bloc i a la sala de plens. Tirar la pedra i amagar la mà és de covards.

4 comentaris:

Carles Rodríguez ha dit...

Avui he rebut el primer sms!

Lluís Soler Turu ha dit...

Tu també?

També han pescat el teu mòbil o t'has donat d'alta?

Manel Martinez ha dit...

Felicitats Carles, benvingut al club!.

Jo tampoc tinc res a veure amb aquests anònims Lluís, però vaig trobar super divertit que a tothom li sonès el movil al mateix moment en el darrer plè! Comparteixo amb tu la opinió sobre la veracitat de les informacions d'algú que s'amaga, però fins ara tot el que m'han enviat a mi els de noti-vila ha estat publicat anteriorment en algun bloc i amb els temps que corren no m'extranya que sols alguns valents i inconscients donem la cara...
Per cert! si tenim en compte que amb la amb la nova normaitiva de "civisme" aquests misatges poden ser considerats delicte i que aquesta nova norma es va aprovar al plé ( pocs dies desprès de que apareixesin els primers sms) es possible que l'autor/a sigui convergent? Com si no sabía que si firmaba les noticies dies mes tard podría ser penat????

Obviament faig conya, però es que ho trobo super divertit!!!

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola Manel!

Reconec que a mi també em va fer gràcia sentir sonar tants mòbils de cop durant el ple. Ningú ens ho esperàvem i sí, va tenir el seu punt divertit. No vaig poder evitar treure el mòbil per llegir-lo i encara em va sorprendre més que fessin referència a la moció que presentàvem Esquerra en relació als abocaments de terres realitzats a la finca de Can Bayona i que jo mateix havia avançat el dia abans des del bloc.

També és veritat que, amb casos com el que ha hagut de patir la Francesca Berenguer i diversos treballadors, és comprensible que la gent s'amagui per criticar l'actuació de l'actual govern. Tots ja sabem de sobres com les gasten l'Il·lustríssim i la seva majoria...

Tanmateix, és un fet que m'entristeix. No em fa gens feliç viure en un poble on la gent tingui por de dir el que pensa i s'hagi d'amagar en l'anonimat. I tinc molt clar qui ha generat aquesta situació amb les seva forma d'actuar, venjativa i totalitària.

Però quina garantia tenim que aquesta gent demà no comencin a escampar calumnies contra algun regidor o regidora? cap...

Amb tot, esperarem el següent sms. Reconec que tenen el seu "morbo" precisament perquè els franctiradors mai saps cap on dispararan...

El temps dirà si això té continuitat o acaba morint com els blocs anònims locals que van sorgir fa un any...

Salut i blocs!