10 de setembre 2008

Vine a fer l'ofrena floral amb Esquerra-Viladecavalls


Som a les portes de l’Onze de setembre. Aquest any ha estat una agradable sorpresa veure que l'Ajuntament de Viladecavalls ha programat una ofrena floral per retre homenatge al Coronel Francesc Busquets i Mitjans, un austriacista que va viure a la masia de Can Mitjans de Viladecavalls i que va lluitar contra les tropes de Felip V de Borbó durant la guerra de successió, que va comportar la pèrdua de les llibertats del nostre poble. Finalment, puc dir orgullós que el meu poble també ret homenatge als patriotes que van lluitar contra l'exercit espanyol, donant la seva vida per defensar la llibertat dels Països Catalans. No sempre ha estat així.


Si ens voleu acompanyar, la Secció Local d'Esquerra-Viladecavalls també realitzarem una ofrena floral al Coronel Francesc Busquets i Mitjans que tindrà lloc a continuació de la ofrena floral institucional. Hem quedat a les 12:15 davant la Biblioteca Pere Calders de Viladecavalls. Hi esteu tots i totes convidades! Ah, i si en teniu, no us descuideu de portar l'estelada, el símbol de la lluita per l'alliberament nacional del nostre poble i que enguany conmemorem el seu centenari.


També us convido a participar a la manifestació nacional que tindrà lloc a Barcelona, a les 17h a Plaça Urquinaona. Exigim un millor finançament, volem estat propi. Després de 300 anys d'ocupació espanyola, de patir un asfixiant espoli econòmic i un genocidi cultural que ha intentat i segueix intentant esborrar la llengua i cultura catalana del mapa, cada cop som més les persones que lluitem per recuperar les llibertats perdudes i assolir la independència nacional del nostre país.


Ara més que mai, tots hi hem de posar de la nostra part per no trencar la unitat d'acció. Govern i gent; societat civil i institucions; partits polítics i entitats. El nostre clam ha de ser únic per avançar imparablement cap a la llibertat. I els representants polítics hem de tenir el coratge d'anar al davant i mantenir-nos ferms fins al final del procés. Com deia aquell "la llibertat no es demana, es pren."

3 comentaris:

... ha dit...

miraré l'agenda.... :P

Lluís Soler Turu ha dit...

si ara agafes l'avió... em sembla que no cal que miris l'agenda, hehehe.

Però penja la senyera als EUA!!!
:D

salut i blocs!

... ha dit...

Penjades (senyera i estelada) van estar i estaran a casa nostra durant tota l'estada!

Salut!