24 de desembre 2008

Esquerra exigirà un pla de viabilitat clar per a la planta de Sony a Viladecavalls

[Publicat a esquerra.cat]


El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha assegurat, després de mantenir una reunió amb membres del comitè d’empresa de la planta de Sony a Viladecavalls, que Esquerra ‘exigirà un pla de viabilitat clar per aquesta planta, perquè es pugui entrar a valorar l’ERO presentat per Sony’.


En el transcurs de la reunió, en la què també hi han intervingut el secretari de Política Social, Josep Ginesta, i el diputat al Parlament Uriel Bertran, el comitè d’empresa de Sony a la planta de Viladecavalls han expressat la seva disposició a valorar mesures de flexibilitat, com ara bosses d’hores, acords respecte el conveni o treballadors a temps parcial, sempre i quan hi hagi un pla de viabilitat futur.

Reunió entre Esquerra i representats del comitè d'empresa de Sony


Esquerra veu necessari que Sony valori una planta tecnificada, flexible, amb alta capacitat logística i de proximitat als mercats de major consum, per assegurar-ne la seva permanència, tenint en compte que no hi ha un problema de productivitat i que s’han reduït els problemes d’absentisme. ‘Un expedient de regulació per causes productives i organitzatives, en el marc d’una economia globalitzada, en què es decideix què es produeix a la planta d’un país o no’, ha apuntat el secretari de Política Social, Josep Ginesta, ‘no s’ajusta a la filosofia de la legislació vigent i, per tant, no hauria de prosperar’. ‘Les situacions conjunturals’, ha afegit Ginesta, ‘haurien de justificar la presa de mesures conjunturals, no estructurals i traumàtiques com les que proposa Sony de reduir en un 20% el planter de treballadors’.


Esquerra considera que les empreses no poden presentar EROs per començar a negociar els projectes de futur i la viabilitat, ‘els EROS han de ser l’última mesura que han d’utilitzar les empreses’, ha apuntat Ginesta en aquest sentit. Esquerra creu en el marc del diàleg social entre empresa i treballadors i no en mesures de caire intimidatori com la de posar un ERO sobre la taula per començar a negociar.