16 de gener 2009

Ple extraordinari i Congrés Comarcal d'Esquerra

Una altra setmana m'ha passat volant i no he tingut temps ni per respondre els comentaris que tinc pendents al bloc. Endeutament del 106%, l'abstenció del PSOE als pressupostos, els increments de sous, les despeses municipals supèrflues, el conveni per reparar l'esvoranc Carrer Major o la cavalcada de reis són temes molt interessants que em plantegeu en alguns comentaris i que tinc intenció de respondre ben aviat, tot i que porto dues setmanes que vaig de bòlit.


Tan sols escric per informar-vos que dilluns que ve (19 de gener) s'ha convocat un ple extraordinari a les 18h on es portarà a debat els projectes que l'Ajuntament de Viladecavalls presentarà al Fons estatal d'inversió local. És cert que tota mesura que serveixi per afrontar la crisi és positiva, i que amb aquesta ajuda estatal es podran tirar endavant millores al nostre municipi. Però cal tenir present que el malanomenat "plan zapatero" és alhora una mesura perversa que negligeix la competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya en matèria de finançament i cooperació local, que busca només donar suport al sector de la construcció i que, a més a més, no dóna especial recolzament als municipis mitjans i petits.


Aquest Fons d'Inversió Local no deixa de ser una cortina de fum perquè el govern espanyol del PSOE no té cap intenció d'abordar una veritable reforma de les finances locals. Els ajuntaments són corresponsables en la gestió dels interessos públics, han finançat i continuen finançant serveis que no els corresponen, i ho estan fent amb uns mecanismes tributaris gens favorables; i ara, en l'actual situació de crisi econòmica, els ajuntaments són tractats pel govern espanyol com infants. El President Rodriguez ens dóna un caramelet per tal que ens entretinguem enlloc de complir la llei (l'estatut retallat) i fer front a un sistema de finançament local que fa aigües.


Canviant de tema, avui al vespre es realitza el Congrés Comarcal d'Esquerra a Barberà del Vallès, on renovarem la permanent comarcal del partit i escollirem els consellers i conselleres nacionals que representaran la nostra comarca al màxim òrgan de decisió del partit entre congressos nacionals. Per segon cop, presento la meva candidatura a Conseller Nacional, posant-me a disposició de la comarca per seguir treballant cap a l'alliberament nacional del nostre país.

Queden pendent les respostes a tots els comentaris. Les penjaré de seguida que pugui!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Es veritat que del juliol del 2007 al 01 de gener del 2008, NOMÉS 6 MESOS, el primer i la segona tinent d'alcade es van pujar el sou quasi un 20%?,

I que l'Il.lustríssim senyor alcalde es va pujar en el mateix príode un 7% aproximadament?

I que algun càrrec de confiança també es va beneficiar d'una puja de sou gens despreciable en el mateix període de temps?

Anònim ha dit...

Ha mort el Tarumbaire o potser han descobert que el gerent de multigestió junt al càrrec de confiança de l'il.lustríssim n'eren els gestors?