16 de febrer 2009

Comunicat conjunt d'ERC i ICV Viladecavalls

Davant l’actual situació política en què es troba l’Ajuntament de Viladecavalls, els grups municipals d’ERC i ICV manifestem:


1) L’Ajuntament de Viladecavalls es troba en una situació financera crítica. L’endeutament municipal ha assolit un insostenible nivell del 109% en els últims dos anys, acostant-se al 110% d’endeutament màxim permès per la llei.


2) Existeixen presumptes irregularitats efectuades des de l’Ajuntament de Viladecavalls i l’empresa Viladecavalls Multigestió Pública SL en múltiples contractacions i adjudicacions d’obres concentrades en determinades empreses, així com en nombrosos abocaments de runa realitzats al terme municipal sense la corresponent llicència.


3) El desmesurat autoritarisme del govern municipal ha originat una situació de crispació de la vida política i veïnal, incompatible amb els valors d’una societat democràtica. A nivell intern, la plantilla de treballadors i treballadores municipals estan patint un clima de por i persecució, amb un menyspreu permanent dels drets bàsics sindicals i de la persona.


4) Els fets anteriorment exposats són conseqüència directa de la gestió municipal efectuada en l’actual legislatura. Apuntem com a responsables d’aquesta gestió a l’Alcalde Sr. Sebastià Homs, als Tinents d’Alcalde Sr. Francisco Vega i Sra. Regina Parellada, i als càrrecs de confiança Sr. Toni Florido i Sr. Josep Faure, dirigents polítics del govern municipal en aquests últims 20 mesos.


5) El trencament del govern CiU-PVA provocat per la desconfiança mútua entre els seus integrants constata la impossibilitat d’aquestes persones per afrontar i posar remei a la gravíssima situació que ha assolit l’Ajuntament de Viladecavalls i de la qual en són directament responsables.


6) Considerem indispensable la realització d’una auditoria externa amb la presència de tots els grups municipals amb representació al consistori, per tal de determinar l’estat real d’endeutament de l’Ajuntament i aclarir totes les irregularitats detectades.


7) Davant de tot això, els grups municipals d’ERC i ICV a Viladecavalls ens proposem liderar la constitució d’un nou govern municipal d’unitat amb els objectius de posar fi a la crispació política i solucionar la greu situació econòmica en la qual es troba immers el consistori.


8) Viladecavalls mereix responsabilitat. Fem una crida als companys regidors i regidores del grup municipal del PSC -Sr. Francisco Garcia i Sra. Concepción Martínez- i del grup municipal de CiU -Sr. José Valero, Sr. Antoni Raso, Sra. Esperança Peralta i Sr. Santi Griera- a sumar-se a aquest compromís històric per Viladecavalls.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

És cert que l'Il.lustríssim ha convocat als grups municipals per parlar?
Si és així, que os ha proposat?
Entenc que no hi ha possible pacte amb ells, però m'agradaria saver quines propostes han fet o com han encarat les negociacions?
Gràcies Lluís

Lluís Soler Turu ha dit...

Anònim,

Jo et puc parlar de la única reunió amb Esquerra. Dijous passat em va trucar el Sr. Florido per convocar a ERC-Viladecavalls a una reunió avui a les 10h del matí.

La reunió ha durat 1 minut. Ha anat així:

Avui hem arribat a les 10h a l'Ajuntament, ens hem assegut, i l'Il·lustríssim Alcalde ha començat dient que aquesta reunió era un formalisme. Ha seguit dient que, tal com deia el diari de Terrassa de dissabte, dimecres va pactar amb el PSC que als grups de l'oposició ens retornen els privilegis de formar part del consell d'administració de Multigestió i que ens retornen una targeta d'accés a les dependències municipals. Li he contestat que això són drets, no són pas privilegis i que la crispació política l'han generat ells amb la seva actitud contra tot i tothom que no pensa com ells. Per tant, limitar-se a complir la llei i retornar drets a l'oposició no és cap gest que serveixi per acabar amb la crispació. Seguidament, l'Il·lustríssim Alcalde m'ha preguntat si Esquerra es plantejava governar amb CiU; li he dit clarament que mentre els Sr. Homs, Sra. Parellada, Sr. Florido i Sr. Faure (tots quatre presents a la "reunió-formalisme" d'aquest matí) dirigeixin CiU, no hi ha pacte possible amb ERC-Viladecavalls. Automàticament m'han dit que la reunió s'havia acabat, que no teniem res més a dir-nos. I hem agafat les coses i hem marxat.

Ha durat 1 minut.

Està ben clar que ho tenen tot pactat amb el PSOE. Per si a algú encara li quedaven dubtes.

Salut i blocs!

Anònim ha dit...

Desitjo veure com el Quico "ens ven" l´acord!!!

Anònim ha dit...

No sé per què no em sorprén. Fa dies que ja es sabia.De fet ja ha començat a fer audiències amb alguns veins. No passa res, a les properes eleccions quan els resultats es repeteixin suposo que ens parlarà de la segona república o del feixisme, ai, au, ei, aquesta última paraula el PSC la utilitzava per anomenar l'estil Homs. No passa res... Algun argument utilitzrà, potser alguna cançó de Raphael...

Anònim ha dit...

Al socialista le empieza a doler las críticas, en su bloc no hay derecho a réplica, gran demócrata.
Recuerdo que escribí el pasado 12/02 diciendo que el pacto estaba firmado y/o acordado, hoy el alcalde ha confirmado que se pactó el miercoles, dia 11/02.

Anònim ha dit...

Pensava que el 14 de febrer era Sant Valentí, ara vec que és el dia dels Sants Innocents a Viladecavalls...Heu vist les declaracions de l'Il.lustríssim? Literalment va dir al Diari de Terrassa el següent: "necessitem un Ajuntament lliure de crispació i nosaltres donem el primer pas", heu vist això? Però qui ha motivat aquesta crispació si no ha estat ell??
FELIÇ DIA DELS SANTS INNOCENTS!!

Anònim ha dit...

CiU segueix la política d'Aznar, escampa merda que alguna cosa queda, escampa mentides que també algú pica i se la creu.
Per ells tot l'any és el dia dels Sant innocents, i a partir d'ara, el socialista i la socialista que formaran part d'aquest equip de govern seran les "llufes" del dictador.

Anònim ha dit...

El sr.Raso no s'unira perquè que pasara amb la seva dona a laqui tè
ben instalada al ajuntament inclús fent hores extres a la tarda.
A l'escola de música a l'espera que el dia 2 de març s'incorpori la
persona que ha guanyat la plaça.
entre tots estan expoliant l'ajuntament

Anònim ha dit...

Segons Vikipèdia:
Trànsfuga
Un trànsfuga és un polític que després d'haver estat escollit pels votants, canvia de partit polític per tal de donar el seu poder a un partit de l'oposició. Normalment el transfuguisme té lloc per motius il·legals, inconfessables i socialment inacceptables; més que ideològics.
La moral occidental castiga amb severitat el transfuguisme, encara que des del punt de vista legal és molt difícil d'impedir. Un dels casos més flagrants de transfuguisme en la política espanyola dels últims anys ha estat el cas Eduardo Tamayo i Maria Teresa Sáez antics militants del PSOE, que va provocar en el 2003 la dissolució anticipada de l'Assemblea Legislativa de la Comunitat de Madrid. Altre cas recent de transfuguisme és el de l'Ajuntament de Lleó. L'ex president de la Generalitat Valenciana i ex portaveu del govern espanyol Eduardo Zaplana, del PP, també va arribar a l'alcaldia de Benidorm gràcies al vot d'una trànsfuga del PSPV.

Si no ha canviat de partit, però l'han expulsat, és transfuguisme?