20 de març 2009

repàs de la setmana (16-20 març 2009)

Aprofito aquesta estona lliure de divendres a la tarda per fer un repàs de temes la setmana. La feina s'acumula i no he tingut temps de fer-ho abans.


A nivell local m'agradaria citar tres fets. En primer lloc que ja han començat les obres del Carrer Major, 10 mesos després del sinistre. Els comerços afectats es queixen que han perdut un 25% del negoci per culpa de l'esvoranc. Em quedo amb la frase de la presidenta de Comerç Centre Viladecavalls, Carme López, que publicava el Diari el Punt: "No ens importa qui té la culpa, volem una solució al més aviat possible". Hi estic completament d'acord. Esquerra-Viladecavalls ho hem dit des del principi: Reparar primer, buscar culpables després.


En segon lloc la comissió informativa de ple ordinari. El govern trànsfugovergent -crec que el puc anomenar així, ja que el PSOE-Viladecavalls ha estat dissolt, els regidors n'han estat expulsats de militància, però l'última revista municipal ja parla d'una nova "Agrupació Socialista de Viladecavalls"- presenta diversos temes al ple, dels quals vull destacar el reconeixement d'una part de les factures impagades de l'any 2008, que ascendeixen a uns 292.000€ aproximadament. Si aquesta xifra probablement ja us sembla astronòmica, lamento comunicar-vos que el global de factures impagades per l'Ajuntament de Viladecavalls -només l'any 2008- ascendeix a uns 490.000€ aproximadament. És a dir, que hi ha un deute de 200.000€ que el govern sociovergent ha decidit no declarar. On han anat a parar aquestes factures que falten? Ni idea. Per descomptat, durant la comissió informativa vaig demanar explicacions de què ha passat amb aquestes factures que han desparegut misteriosament, obtenint el silenci per resposta...


Per una banda es reconeixen xifres astronòmiques de deute, i per l'altra el mal govern elevarà al ple la nova retribució econòmica dels regidors socialistes trànsfugues que van signar el pacte amb CiU. Em reafirmo amb el que vaig escriure aquí, al principi d'aquesta legislatura: "Com a tot arreu, hi ha gent que es mereix el sou que percep i hi ha gent que no se’l mereix perquè no se’l guanya. D’aquí quatre anys comprovarem si els sous assignats als càrrecs polítics de l’equip de govern són o no són merescuts. Des d’aquí llanço un avís a tots aquells i aquelles que estan fent i/o pensen fer de la política el seu modus vivendi. Cal que tinguin present que tot càrrec polític o de confiança té data de caducitat. Cada quatre anys toca examen i tots aquests càrrecs continuaran, o no, en funció de la decisió dels electors/res. Per tant, si el 2011 la ciutadania creu que aquests càrrecs no s’han guanyat el sou, la mateixa ciutadania pot exercir el seu dret a vot per fer-los fora i buscar-ne uns altres. El compte enrere ha començat."


En tercer lloc, el comunicat de les JSC de Viladecavalls del qual se n'ha fet ressò la premsa comarcal. En aquest comunicat les JSC afirmen que "no donen recolzament al pacte" i afirmen que "en cas que hi hagi la creació d'una nova agrupació socialista amb les sigles del PSC, les JSC es mostren oberts a donar-li suport". Continua, doncs, la batalla interna a Can PSOE-Viladecavalls. En qualsevol cas, "la punta de lanza de las izquierdas" s'ha esmicolat a trossets de curisoes sigles: ASV, PSC-PSOE, JSC o la PVA (no oblidem que el Sr. Vega també prové de la família socialista). Donem, doncs, la benvinguda a la fragmentació del vot socialista a les municipals del 2011.


A nivell nacional, aquesta setmana el fet lamentablement destacat han estat les càrregues policials dels Mossos d'Esquadra contra els estudiants contraris al procés de Bolonya. Comparteixo la reflexió del company Pere Aragonès, Diputat d'Esquerra al parlament de Catalunya, i us convido a llegir-la.


I recordeu, dijous 26 de març, ple ordinari a les 21h. El primer ple del govern tránsfugovergent!

11 comentaris:

maripau ha dit...

Lluis, esta semana me ha llegado un comentario que de ser cierto considero escandaloso.
Es cierto que la política no ha de ser el modus vivendi de las personas, sin embargo de las arcas municipales cobran los trabajadores municipales, por lo tanto su trabajo retribuido es su modus vivendi ¿Si?, pues bien, parece ser que los trabajadores que el día del vendaval y siguientes trabajaron un montón de horas para paliar los destrozos ocasionados por el viento, a día de hoy no han cobrado las horas extras...parece ser que no hay fondos para pagarles y dependen de las ayudas que puedan venir de fuera, no se si de la Gene o Compañías de Seguros.
NO LO ENTIENDO, ¿SABIAS ALGO?

Anònim ha dit...

Lluis, el que comuniques en aquest escrit referent a les factures misteriosament desaparegudes és molt greu, suposo que ho denunciaràs??? i no et limitaràs a comentar-ho, perquè és gravissim!!!
Respecte de carrer Major, he llegit Dijous al Diari Terrassa que l´Ajuntament ha pagat 100. mil dels + de 300 mil del cost. Això vol dir que el mal govern de l´Homs fa servir diners de tots per arreglar l´esvoranc? Això dauria ser aprobat en sessió plenària, pots dir sis plau com va anar la votació?

Lluís Soler Turu ha dit...

@ Maripau,
No en sabia res. Miraré d'aclarir-ho.

@ Anònim,
Sobre les factures "anul·lades", faré tot el que consideri necessari per determinar si s'ha actuat correctament o de forma irregular. No en tinguis cap dubte.

Sobre el què comentes del Carrer Major, en ple extraordinari de febrer d'enguany es va aprovar per unanimitat un conveni entre la constructora i l'Ajuntament que permet obrir una via per posar remei a l'esvoranc del Carrer Major. Però aquí no s'ha d'alarmar ningú. Les parts implicades aniran a judici, i serà el jutge qui decidirà el o els responsables de pagar la reparació de l'esvoranc. Vull recordar que l'Ajuntament va ser coneixedor que sortia aigua per sota el mur col·lapsat, i que no va fer res. L'aigua venia del cantó del carrer, i ni la constructora, ni la direcció facultativa de l'obra poden realitzar accions en propietat municipal (carrer). Haurem d'esperar el veredicte del jutge per apuntar culpables del sinistre. De moment, i a l'espera d'aquest veredicte, l'important és que s'ha pogut trobar una via per posar remei al carrer.

Anònim ha dit...

Les declaracions del divendres al diari de Terrassa del Manel Martínez "junior", les catalogo d'una persona covard, atès que ell, el dia que es vota a favor o en contra del pacte amb l'executiva del seu partit, arriba tard expressament per no haver de pronunciar-se. A veure, crec que s'ha d'anar amb personalitat defensant el que penses i donar la cara. Això de dir que vaig anar tard expressament per no haver de votar em sembla de l'actitud més covard que et puguis imaginar. O estàs o no estàs, el que no pots fer és no manifestar davant l'executiva el que realment penses i al cap d'uns dies manifestar que no estàs d'acord amb el pacte. A la política s'ha d'estar a les dures i a les madures... a mitges tintes no, perquè a mí aquesta actitud del "pinxo" m'ha decaigut molt... O sento, el veia més valent, s'hi prens una decisió l'has de mantenir amb les conseqüències que això comporti.

Anònim ha dit...

Algú ha vist a la revista municipal el comentari de la portaveu de CiU, La Regina. Diu que no hi ha crispació. A ella la gent li dirà el que vol escoltar, com per dir-li el contrari, et busques un follón... S'ha de tenir cara di dir que no existeix el que ells han generat.El que passa es que la gent s'ha cansat dels polítics i la última actuació del socialista no ha ajudat gens... El pitjor és que la gent comença a passar de tot.

Anònim ha dit...

Com sempre menteixen, diuen que no hi ha crispació, diuen que l'endeutament és similar als dels pobles del voltant i que sou uns alarmistes, diuen ara del Paco Vega (i el van crear i posar ells a govern, és llista blanca creada o resucitada per Sebastià i Florido "PAPÀ", també neguen l'augment de quasi un 22 % de sous de primer i segon tinents d'alcalde ...el Quico el mantindrà també? o s'el baixarà per baixar la crispació, pel bé del poble i sol.lidaritat amb la gent amb dificultats econòmiques o aturats del municipi???
El Sebastià sis mesos avans de les eleccions trencarà amb els socialistes, per desconfiança, qui està malalt de gelosia i desconfiança al final veu fantasmes arreu del seu entorn, li ha passat sempre, li ha passat amb el Paco Vega i li passarà amb el Quico, per conduïr un cotxe, per tenir una arma, un gos potencialment perillós, per ser policia, per optar a qualsevol feina de qualsevol gran empresa...has de fer un examen psicotècnic, el Sebastià (amb tots els meus respectes) no el passaria, no està capacitat pel càrrec que ocupa a més és obsessiu, déspota, el menja la ira, mentider....i moltes coses més....al temps, en aquests moments el millor amic és la paciencia i donar temps al temps, seràn 2 anys o 6 però tot arrivarà.
Seguiu en la vostra línia, denuncieu el mal fer del govern anterior i del actual quan s'escaigui.
Felicitats per la feina Lluís.

Manel Martinez ha dit...

Es curiós aquest anónim que parla de mi. Em cataloga de covard cuan ell s'expresa anònimament, em diu Junior... com al Kenneth en el tarumabire i em diu que mantingui una postura que no es la meva ( potser perqué a ell li convé que sigui així).
Penso que la meva decissió no ha estat fácil. M'he separat políticament dels meus companys durant tot aquest temps i inclús del meu pare pels meus ideals. Segons el meu punt de vista ha estat una de les decissions mes valentes que he pres en la meva vida.
També es curiós Lluís que pengis aquest comentari ( encara que et dono les gràcies perquè així puc defensar-me), estic segur que si en lloc de anar dirigit a mi, estiguès dirigit a tu, no l'haguessis publicat.
Una abraçada!

Salut i República

Lluís Soler Turu ha dit...

Manel,

Això que dius no és veritat. Tu mateix pots repassar els comentaris penjats al meu bloc i hi trobaràs crítiques duríssimes contra Esquerra i contra decisions que hem pres, o que jo he pres personalment com a portaveu.


La crítica i les opinions formulades amb respecte són benvingudes en aquest bloc, malgrat s'hi pugui estar d'acord o no. Algú pot veure covardia en un acte, i una altra persona hi veurà valentia. I no es posaran d'acord, perquè cadascú té la seva opinió. Però una cosa és opinar, i l'altra és mentir. Alerta.


Salut i blocs!

Anònim ha dit...

el Homs viene de ERC?

Lluís Soler Turu ha dit...

anònim,

El Sr. Homs va militar a ERC-Terrassa fa uns quants anys enrere. No conec exactament els motius pels quals va deixar de militar a ERC. Tampoc ser quan temps va passar des de que va sortir d'ERC i va entrar a militar a CDC.

Salutacions

Manel Martinez ha dit...

Ok Lluís, accepada la teva réplica i retiro lo dit.
Diuen que rectificar es de savis. Jo pot ser no ho soc gaire, de savi, pero si de ser just.
Una abraçada

Saluti República