19 de maig 2009

Respostes pendents a comentaris: Pavelló i Filvisa

El passat 6 de maig vaig rebre aquest comentari on es plantejaven dues qüestions interessants a les quals miraré de donar resposta:


1) Estat de les obres del nou pavelló

Començo aclarint el tema del venciment. Com segurament ja sabeu, Six Constructor va obtenir l’adjudicació del concurs que va convocar l’Ajuntament de Viladecavalls. Concretament, l’adjudicació del concurs per executar la segona fase del pavelló es va aprovar el passat ple ordinari de 2 d’octubre de 2008 [acta]. Cito textualment l’acord de ple:

PRIMER: Adjudicar provisionalment el contracte per a la per a l’execució de les obres de la 2a fase del pavelló esportiu municipal a la empresa SIX CONSTRUCTOR S.A, subjecte al Plec de Clàusules Administratives Particulars, a les propostes tècniques presentades pel licitador i al legislació vigent en matèria de contractació, per import total de 2.378.775,56.-€ (IVA inclòs) i a executar en el termini de 3 mesos.


Així doncs, tenien un termini de tres mesos. El gener de 2009 havia d’estar acabat. Per tant, el termini establert fa mesos que va vèncer. Primera part contestada; continuo per la segona part. En data 27 d’abril, l’equip de govern ens va informar sobre l’estat de les obres del nou pavelló. Com segurament també sabeu, l’empresa Six Constructor va presentar concurs de creditors, és a dir, el que abans es coneixia com suspensió de pagaments. Sembla ser que l’empresa adjudicatària va subcontractar tasques de construcció del nou pavelló. Res a dir. El problema ve quan, segons l’equip de govern, l’empresa adjudicatària presentava les certificacions d’obra a l'Ajuntament per cobrar la feina feta, però aquesta empresa va començar a no pagar les feines als seus subcontractats. Desconec els imports concrets que l’empresa adjudicatària deu als subcontractats que treballaven al pavelló.

Situació actual: Tot i que l’Ajuntament disposa de partida pressupostària suficient per finalitzar l’obra i que, un cop presentat el concurs de creditors, l’Ajuntament podria encarregar la feina directament a les empreses subcontractades per Six perquè aquestes empreses acabin el pavelló, sembla ser que, segons l’equip de govern, les empreses subcontractades demanen cobrar la feina feta que tenen impagada de Six per poder comprar els materials que falten per finalitzar l’obra. Un bon embolic i un drama per les empreses subcontractades. Tenint en compte que a l’Ajuntament l’interessa finalitzar l’obra el més aviat possible, o bé els actuals subcontractats acaben la feina sense cobrar la part impagada per Six, o bé l’Ajuntament cerca noves empreses perquè acabin la feina. Haurem de veure què passa en els propers mesos i quines decisions pren l'equip de govern. De moment, el pavelló continua inacabat.


2) Filvisa

M’he informat sobre la propietat dels terrenys on es troba l'antiga nau de Filvisa, i em consta que es tracta d’uns terrenys de titularitat privada. Per tant, el suposat “aparcament” de Filvisa en realitat no hauria de ser cap aparcament de vehicles que van al camp de futbol, ja que es tracta d’una propietat privada. Fa temps enrere, i no us ho sabria concretar, hi havia una cadena que impedia l’accés de vehicles. Desconec en quin moment es va retirar aquesta cadena, però l’Ajuntament no pot realitzar tasques de neteja a l’interior d’una finca privada.

Per la resta (maquinària d'obra, ferros, camp sense sistema de reg, accessos, situacions de perill pels nanos...) tens tota la raó a denunciar l'estat lamentable de les instal·lacions i comparteixo la teva queixa. És una autèntica vergonya, però dubto que l'actual equip de govern hi faci més del que actualment fan. Deuen esperar que amb el temps les coses s'arreglin soles...


Deixo per una altra anotació la resposta al comentari sobre les activitats d’estiu organitzades per l’Ajuntament. De totes maneres, us convido a deixar les vostres impressions i comentaris sobre l'organització de les activitats d’estiu aquí mateix.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Lamentables les declaracions del Sebastià Homs al diari de terrassa referent al pabelló:
L'inauguraré per carnestoltes del 2008.
L'inauguraré per l'estiu del 2008
L'inauguraré per Sant Martí del 2008
L'inauguraré per carnestoltes 2009
L'inauguraré a l'estiu del 2009...
Com pot ser que encara la gent el cregui???Ja veurem quan tenim pabelló.

Anònim ha dit...

Vigileu on deixeu el cotxe, avuí al matí he vist al terra, a la vorera de la plaça Pere Amat, una enganxina de la grua, he pensat que era una broma d'algú que l'havia tret de terrassa però la meva sorpresa ha estat al llegir a l'enganxina groga triangular "el seu cotxe ha estat retirat per la grua...Ajuntament de Viladecavalls..", si, si, és cert el que deieu, per manca de diners augmentaran els ingressos amb multes.

JA HAN COMENÇAT!!!

Anònim ha dit...

¿Se conoce la versión de Six sobre el tema del pabellón?

Lluís Soler Turu ha dit...

anònim de les 19:01,

Malauradament, l'equip de govern no ha permès que Six expliqui la seva versió directament als grups de l'oposició. Ara bé, des d'Esquerra estem oberts a escoltar-la si l'empresa ho considera convenient. Si es volen posar en contacte amb mi, slluis@viladecavalls.cat

Anònim ha dit...

Aquests cotxes no els va retirar la grua el dia de la cursa popular...?

Suposo que molestaven... no?

llavors es correcte l'actuació de la policia i l'ajuntament, no?

Anònim ha dit...

L'Ajuntament és responsable subsidiari a totes les obres que adjudica l'Administració, aixó vol dir que els subcontractats han de cobrar de SIX i si no els hi paga Six, ho ha de fer l'Ajuntament.

Anònim ha dit...

Para el anonimo de 20 de mayo de las 12,51 se nota que no te importa lo que sucede en el municipio y que no debes colaborar con los actos que se hacen ya que para poder realizar la cursa popular se pusieron carteles para que las personas sacaran los vehiculos para poder resalizar mejor la cursa, pero como siempre hay personas que pasan de todo y se tuvieron que retirar vehiculos y como es obligacion se tiene que dejar el aviso de la retirada, osea que no se esta empezando a recaudar como dices, sino que se esta ayudando a que un acto tan importante como es la cursa salga bien, osea no hables por hablar y colabora y interesate mas por el municipio ya que se te ha visto el plumero que eres una persona negativa y de ese tipo de personas ya sobran en el municipio.

Anònim ha dit...

He rellegit el meu anònim del 20/05a les 12.51 i veig que no em vaig equivocar al escriure.
En cap moment he dit si era just o no el retirar el cotxe, dic que ja tenen impreses les enganxines amb "ajuntament de viladecavalls" i en va sorprendre molt,pensava que era una broma. No hi ha més cec que el que no vol veure i més sord que el que no vol escoltar, a vosaltres si que se os veu "el plumero".
Una última cosa anònim del 23 a les 13.27, no ets ningú per dir qui sobra i qui no a Viladecavalls, aquest comentari és pròpi d'una persona radical d'extrema dreta i que com a l'alemanya de Hitler qui era diferent sobrava.

Anònim ha dit...

Activitats d´estiu: poques, en horari restringit i més cares que mai!
Els casals d´estiu s´han apujat una barbaritat, però sabeu qui és l´enllaç dels pares de la guarderia amb la regidoria de cultura:la filla de la Regina!!!
Embolica que fa fort!!!

Anònim ha dit...

Estem tornan als temps de la dictadura, tot obscur, classista, coloco a la meva parenta/amiga/col.laboradora del règim...penós però és el que hi ha i hi són perquè la gent els va votar.