21 de setembre 2009

Ple ordinari el proper dijous 24, a les 21h

Escric aquesta breu nota al bloc només per recordar-vos que el proper dijous es celebrarà el primer ple ordinari del nou curs polític. Des d'Esquerra hem registrat dues mocions. La primera moció proposa revocar el pagament de 150€ per assistència als consells d'administració de Viladecavalls Multigestió SL. Es tracta d'un petit gest que permetria un estalvi d'uns 1500€ per cada consell d'administració que es realitzi. Penso que l'austeritat i la racionalització de la despesa pública haurien de ser valors fonamentals en la gestió del dia a dia de l'Ajuntament de Viladecavalls.


La segona moció (la podeu llegir aquí) proposa que el ple de l'Ajuntament feliciti al municipi d'Arenys de Munt per la consulta popular realitzada el passat 13 de setembre i que doni suport a iniciatives sorgides des d'entitats cíviques locals per la celebració de consultes populars per la independència. Aquesta moció ha estat consensuada amb la plataforma de càrrecs electes locals decidim.cat (de la qual formo part, juntament amb més de 1200 regidors, regidores, alcaldes i alcaldesses), que coordinarà la convocatòria simultània de noves consultes populars en diversos municipis del nostre país.


Ens veiem al ple!!

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia Lluis.
Som una família seguidora incondicional del teu blog, entre d'altres coses perquè considerem que ens agrada involucrar-nos amb i per el nostre poble, i hi ha quelcom que et voldriem comentar.
Ens sorpren l'actitut que has adoptat, des dels últims i malaurats esdeveniments succeits en el nostre ajuntament, de "tancar" en certa mesura les teves opinions i dona la sensació que tampoc publiques els comentaris, doncs no n'hi ha cap en les teves 4 o 5 últimes entrades.
Evidentment respectem que és el teu blog i ets tu, i només tu, el que decideixes com actuar amb ell, però volem expressar-te també la nostra sorpresa davant aquest "silenci" tan tens, doncs no és l'únic blog que ha "enmudit".
Estem convençuts que entre tots podem i hem de treballar per construïr un poble digne. Per tots i cadasqun dels vilatans i vilatanes. Sense amiguismes ni prioritats, sense rancunies però amb honestitat i claretat.
Es per això que amb tota la humiltat que podem oferir-te et demanem que ens expliquis una miqueta que està passant, que obris de nou la porta a la informació clara, sincera i sense embuts, a la que ens tens acostumats. I sobretot que continuis treballant amb convicció, sense pors al que diuen o diran.

No deixeu de fer política per i sobretot AMB el poble.
Nosaltres us possem a les mans la responsabilitat, però durant 4 anys continuem vivint i existint a Viladecavalls, no tan sols 3 mesos abans de les eleccions, com potser creuent alguns.

Dit tot això, que és per a tu com a sentiment d'ànim, no pas com a crítica, deixem en les teves mans la decisió de publicar o de callar, la decisió de lluitar o de silenciar, però per favor reflecxiona en veu alta. Confiem en tu i el silenci comença a xiular massa fort en les orelles.

Un petó.
Una família de Viladecavalls.

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola família anònima,

Moltes gràcies per les vostres paraules, per mi són molt importants.


Tot plegat té una explicació ben senzilla. El motiu principal pel qual he disminuit la intensitat de publicació al meu bloc personal és l'escriptura de la meva tesi doctoral. Hi ha moments a la vida que no pots donar a l'abast en tot i cal prioritzar tasques. Compto enllestir la primera versió de la meva tesi doctoral a finals d'octubre (si tot va bé). Així doncs, ara per ara no puc dedicar tant de temps a compartir les meves reflexions personals amb tots aquells que teniu la paciència de vistar aquest bloc.


Espero poder recuperar ben aviat el ritme habitual d'actualitzacions. El meu compromís amb el poble i amb el projecte polític d'Esquerra-Viladecavalls es manté ferm, ho podreu comprovar vosaltres mateixos el proper dijous al ple ordinari. Encara tinc moltes coses a dir.


Respecte els comentaris, no et puc dir res, jo em limito a moderar-los i contestar-los, si és possible. Suposo que va a temporades, depenent de l'actualitat política municipal i/o nacional del moment. Ara tot just som a l'inici del curs polític; m'imagino que els comentaristes habituals i esporàdics estan a l'espectativa de les possibles aliances que es puguin visualitzar aquest dijous al ple ordinari.


Salutacions,

Lluís

Jove del poble ha dit...

Bon dia.
He estat sorpresa amb una nova publicació al teu blog, sincerament ja em feia falta poder llegir una mica més sobre noticies del poble.
Primer de tot estic d'acord amb la família de Viladecavalls que t'ha deixat escrit aquest comentari. Está clar que el curs polític no ha començat ni fa un mes, peró els ciutadans hem fet el nostre agost passant els dies i les nits al nostre poble (coses de la crisi) I pensant en els futurs moviments que l'ajuntament faria en la seva volta al consistori.
També dir que visito amb gaire freqüéncia la web de l'ajuntament i la sorpresa del meu matí blogger, ha sigut la nota de la celebració del ple extraordinari del 24 de setembre.
Em sembla apropiada la moció de censura que vol proposa revocar el pagament de 150€ per assistència als consells d'administració de Viladecavalls Multigestió SL.
No em sembla tant apropiada en aquests temps els següents punts de l'ordre del dia extrets de la mateixa notícia de la página de l'ajuntament:
- 6.- Aprovar el règim de dedicació exclusiva i retribucions de l’Alcaldessa i del 1er. Tinent d’Alcalde, Sr. Josep Faure, així com de dedicació parcial i retribucions de la 4arta. Tinent d’Alcalde, Sra. Esperança Peralta.
- 7.- Aprovar el nomenament dels membres de la Comissió Especial de Comptes.

Em deixo uns altres nomenaments de membres de consells, (potser és temporada de renovar-ho tot, potser m'equivoco) però s'em fa extrany tant nomenament de consells.

Aixó si, veig que l'alcaldessa, el faure i la peralta necessiten un sou nou. Es NECESSARI? Ara a sobres es volen apujar el sou?????

Dubto molt que sigui una retallada de nómines.

El que faltava!!!


p.d. M'agradaria poder parlar amb consisténcia i dir que potser només son conclusions que jo trec i que aixó es el que em fa pensar d'aquesta manera. De totes maneres temps al temps i gràcies per perdre el teu Lluís llegint el meu comentari.

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola jove anònim,

No crec que llegir comentaris sigui una pèrduaa de temps. Si ho pensés, ja faria molt temps que n'hauria deshabilitat l'opció.


M'alegro que pensis que la moció per revocar les retribucions de 150€ per assistència sigui apropiada. Dijous veurem si hi ha una majoria de regidors i regidores del nostre consistori que aposten per l'austeritat.


Sobre els nous nomenaments dels consells i comissions, alguns són tràmits que cal actualitzar a causa de laa nova composició del consistori, però d'altres continuen vetant la presència dels grups municipals a l'oposició, un exemple seria la proposta de composició pel consell municipal escolar municipal que ha fet l'equip de govern en minoria, en la línia del que ja van proposar el passat 12 de juliol de 2007 (només regidors de govern). Tanmateix, podria ser que en junta de portaveus d'avui a la tarda es modifiquin algunes d'aquestes propostes. Veurem què passa.


Sobre el punt dels nous sous de l'alcaldessa, el primer tinent d'alcalde i la quarta tinent d'alcalde, no avançaré posicionaments fins que al ple. Com us deia abans, aquesta tarda tenim junta de portaveus i vull escoltar si aquesta és la proposta definitiva de l'equip de govern. Però si que et puc avançar que, almenys de moment, no es tracta d'una retallada de sous; tot el contrari...


De la proposta definitiva de les retribucions en parlaré en calma després del ple ordinari.


Salut i blocs!

Anònim ha dit...

Lluis, suposo que ets conscient que tot el poble té posats els ulls sobre ERC per veure quins moviments feu en aquesta nova situació. T´hi jugues molt i per lo tant has d´anar amb peus de plom i mesurar molt bé tots els teus moviemnts. Fixa´t que fins i tot hi ha qui es planteja el perquè dels teus silencis (familia de Viladecavalls)!
Espero que ja que presentes una moció per estalviar 1500 € per reunió del consell de Viladecavalls Multigestió, un estalvi petit, però un estalvi, i s´ha de retallar de tot arreu, votis en contra de qualsevol nou sou (Esperança Peralta) i/o increment (Regina i Faura). No ens fallis!

Lluís Soler Turu ha dit...

anònim,

No tinguis cap dubte del sentit del vot del grup d'Esquerra en aquest punt. Al nostre entendre, la proposta de retribucions de 44.529,12€ bruts anuals per l'alcaldessa a jornada completa, 37.849,75€ bruts anuals pel 1er tinent d'alcalde a jornada completa, i 18.924,87€ bruts anuals per la 4arta tinent d'alcalde a dedicació parcial, no té cap justificació.


En aquest punt el nostre vot serà en contra. No en tinguis cap dubte. Malgrat això, tal com ha anat la junta de portaveus d'avui, m'imagino que l'equip de govern tindrà els suports necessaris per aprovar les noves retribucions. Fins dijous no ho sabrem del cert.

Salut!

Manel Martinez ha dit...

Bon dia Lluis!

Perdona pero no entenc perquè l'Ajuntament ha de felicitar al muicipi d'Arenys de Munt.
Estic d'acord en que aquestes consultes haurien d'estar permeses oficialment i que es respectessin els resultats, segurament la participació seria molt major que el 48% que es va produira Arenys i el resultat força diferent. No em d'obviar que la cosnulta va ser una festa d'ERC mes que una consulta en si. Es a dir, qui va anar a votar van ser els defnsors de la independencia i no els retractors.
Però et deia que no entenc perquè l'Ajuntament ha de felicitar al municipi d'Arenys. No es una consulta "oficial" i per altra banda tots els municipis fan actes en que el civisme es la nota dominant. Entenc que ERC mostri la seva satisfacció per aquest acte, però l'Ajuntament es el representant de tots i crec que hi ha coses mes importants a solucionar a Viladecavalls que això.
Salut!
Si la grip em dona una treva ens veiem aquest vespre

Lluís Soler Turu ha dit...

Ostres Manel!!

Tens la grip??! Espero que sigui lleu, a veure si amb tanta alarma social aquest vespre et posaran en quarantena ;-) (faig broma, eh?)
Espero que et milloris aviat.


Anem al tema. Em sembla genial que estiguis d'acord en fer una consulta oficial sobre la independència de Catalunya. Cap demòcrata ha de tenir por de que la ciutadania expressi la seva opinió a les urnes. El passat 13 de setembre a Arenys de Munt es va viure una autèntica festa de la democràcia on hi va haver diversos partits polítics implicats, no només Esquerra. Penso que és bo felicitar ajuntaments que recolzen iniciatives ciutadanes que es preocupen per conèixer l'opinió de la gent. I hauria estat genial que el PSC hagués mobilitzat els seus votants pel no. Crec que va ser un error alinear-se amb l'estat espanyol, que va enviar l'aparell judicial a prohibir una consulta democràtica, i en canvi va autoritzar una manifestació als falangistes, hereus de 40 anys de dictadura i morts.

Dius que hi ha coses més importants a solucionar a Viladecavalls que això, referint-te a les consultes populars per la independència. La resposta és sí. Aquestes consultes populars no ajudaran a resoldre la greu crisi econòmica que patim. Però, alerta, per mi aquest és un argument trampa. Potser fora més útil preguntar-nos si la independència de Catalunya, la seva constitució com a estat de dret, independent, democràtic i social al si de la Unió Europea, és útil per a combatre la crisi. La resposta és sí. Ser independentista no és un capritx històric o de passat. Ser independentista és un compromís amb el present, en la lluita contra la crisi, i amb el futur, en el progrés i el benestar de les ciutadanes i els ciutadans dels Països Catalans i tots els pobles del món.


Recupera't, i ens veiem aquesta nit!

Manel Martinez ha dit...

Hola de nou Lluis!

Em sembla que fins i tot podrem fer un bon debat tu i jo sobre les consultes populars fent un café!!! jajaja
Crec que els lectors del teu blog s'haurien de quedar amb això. Es bó tenir postures diferents i un lloc per exposar-les sempre que es debateixin amb respecte i escoltant la veu de l'altre. Es per això que crec que un bon lloc també són les urnes i no estic en contra de fer un referendum en aquest sentit, al cap i a la fí els governants treballen per portar els ideals del poble a efecte.
Deies que lamentaves la postura del PSC en aquest sentit. Bé, aquesta es un altre de les grandeses dels partits d'esquerra, no tots hem de compartirt la mateixa opinió. Ben diferent a la dreta on inclús en Faure pacta amb Unió a Viladecavalls tot i tenir una opinió contraria.
Per acabar et vull rebatir quelcom. No dic que fer consultes es perdre el temps. Dic que portar a plé una posible felicitació al municipi d'Arenys, quan a Viladecavalls hi ha ara molta feina per fer i debatir en plens potser está una mica fora de lloc. Altre cosa seria que els plens fosin mensuals i no tinguessin 30 punts...

Bé, sembla que la grip ja va de baixada i podré anar a la Casa Gran aquest vespre, gracies per preocupar-te!
Una abraçada

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola de nou Manel,

M'alegro que estiguis millor. Si tot va bé, ens veiem aquesta nit.

A mi també m'alegra llegir comentaris com el teu, amb actitud positiva i predisposició a al debat amb calma, tranquil·litat i bon rotllo. I em sembla genial que ho destaquis. Justament, també les eines de participació 2.0, com els nostres blogs, han de servir per fomentar aquest intercanvi d'idees entre persones de diferents postures.

Ens veiem al vespre. Tinc la sensació que serà un ple força mogut... ja veurem com va.

Anònim ha dit...

Leo con estupor en el diario de terrassa que las asociaciones de vecinos quieren hacer un homenaje a Sebastia Homs.
Como pueden proponer homenajes a una persona que ha dejado en bancarrota un ayuntamiento, como puede hacerse un homenaje a una persona que Unió esa misma mañana le exigió la dimisión.
Los de Unió van diciendo por el pueblo que el ayuntamiento esta muy mal economicamente,...¿quien gobernaba con Sebastia, Florido y Faure?.
Quien lo entienda me lo explique.

Anònim ha dit...

Sous!
Des de fa un temps, no se perquè s'ha posat de moda que a l'ajuntament cobri l'alcalde, el segon i el tercer...
Si no recordo malament, això va venir de l’època de la Glòria Ulles, no?
Crec que l’únic que a de cobrar es l'alcalde i punto!!!

Per la resta de feines ja tenim un personal tècnic, a més el regidors ja tenen un sou.

El que passa a Viladecavalls es vergonyos.

Lluís Soler Turu ha dit...

anònim 7:49,

Sobre els sous dels càrrecs polítics es pot fer molta demagògia, i no voldria que s'entri en aquest joc.


Si volem que els càrrecs polítics facin la seva feina, cal que aquests càrrecs disposin, per una banda, de les eines adequades i, per altra banda, d'una retribució raonable i ajustada tan a la responsabilitat inherent del seu càrrec com al context actual


La Glòria Ullés va estar contractada per l'ajuntament del 2004 al 2006 com a primera tinent d'alcalde a jornada completa, amb un sou brut anual d'uns 17.000€, a conseqüencia del pacte CiU-Esquerra. El context era un pacte entre dos partits, i a mi em sembla lògic i normal que hi hagués un càrrec polític de cada partit treballant i supervisant la feina que es portava a terme pels tècnics de l'ajuntament durant el matí.


El context actual és un govern amb minoria amb un únic grup municipal que ha proposat dos càrrecs polítics a jornada completa i un càrrec a mitja jornada, amb uns 45.000€, 38.000€ i 19.000€ bruts anuals respectivament. Tu mateix pots comparar el cost de la jornada completa de la Glòria Ullés com a primera tinent d'alcalde, i el cost de la jornada completa del Sr. Faure com a primer tinent d'alcalde.


Ara bé, jo sempre dic el mateix. A tot arreu hi ha gent que es mereix el sou perquè treballa molt, i hi ha gent que no. D'aquí un any i mig hi ha eleccions, i és en aquell moment quan toca decidir qui ha merescut el seu sou.

Salut!