29 d’octubre 2009

per la transparència, auditories a l'Ajuntament i a Viladecavalls Multigestió

Avui dijous 29, a les 21h, es realitzarà el ple ordinari d'octubre on els grups d'ICV i Esquerra proposarem al ple la realització d'auditories a l'Ajuntament i a Viladecavalls Multigestió SL. Per afrontar el futur del nostre municipi es fa indispensable aclarir quin és l'estat actual del consistori i l'empresa municipal, ja que existeixen un elevat nombre de múltiples irregularitats, com ara factures fraccionades i obres encarregades verbalment sense passar per concurs, que fan que a hores d'ara la situació real d'endeutament del municipi no es pugui quantificar. Cal aclarir què ha passat. Per la transparència, realització immediata d'auditories.


Per altra banda, també proposarem al ple que s'equiparin els drets de les famílies en possessió del títol de monoparental a les famílies en possessió del títol de nombrosa. Des del nostre punt de vista, les polítiques familiars són un element fonamental que permet dotar d'instruments col·lectius a la ciutadania per tal de millorar la qualitat de vida. Però a la nostra societat no hi ha un sol model de família, i això s'ha de tenir en compte a l'hora de desenvolupar les polítiques públiques de suport. En aquest sentit, el Govern de la Generalitat de Catalunya -des del Departament d'Acció Social i Ciutadania- ha impulsat un decret de desenvolupament de la llei de suport a les famílies en la que es crea un títol específic per a les famílies monoparentals que equipara els drets amb les famílies nombroses. Aquest títol és una iniciativa pionera a Europa i des d'Esquerra no volem que Viladecavalls en quedi al marge.

Tot això i més, aquest vespre al ple ordinari. No hi falteu!!

40 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
maripau ha dit...

Ayer fué un pleno entretenido, salvo alguna parrafada de esas que no entiende nadie, no estuvo mal.
Se dejaron dos puntos sobre la mesa, pienso que deberían haberse dejado tres tal y como solicitaste, al menos hasta la finalización de la investigación de fiscalía y las auditorias.
Hoy he escuchado comentarios y la gente no lo entiende, la mala gestión no mejora con la muerte del gestor y sin conocer el resultado de las investigaciones, lo que si es público y está probado es que en lo que llevamos de legislatura la gestión ha sido pésima.
Lo mejor de todo fué la aprobación por unanimidad de las auditorías, pese a un cierto instante de nerviosismo ¿? de uno de los regidores del equipo de gobierno.
Creo que dado el entusiasmo que mostraba la cara del secretario durante la intervención de Paco Vega, no estaría de más, enviar la gestión más dudosa de esta legislatura a la Comisión Juridica Asesora de la Gene, de la cual ya se aprobó solicitar dictamen en el pleno del mes de Mayo, ¿no crees?, además supongo que no cuesta dinero.

Anònim ha dit...

MariPaz: lo de "laparrafada que no entiende nada" te lo puedes aplicar tu misma después de tu último comentario...Martini Bianco,con aceitunita claro!

Anònim ha dit...

Es comenta que el secretari vol marxa, que estava buscant feina a altres ajuntament. Si us plau, no el deixeu marxar... no pot surtir aiart d'aquesta situació!!!
que pagui si l'ha pifiat!!

Anònim ha dit...

Lluís gràcies per fer la moció d'aprovació de les auditories. Tot i que l'actual equip de govern va anunciar transparència i claretat, si tú no proposes aquesta moció, em sembla que per ells no s'hagués promogut mai...Pensa que estem al novembre i des de que va esclatar tot això, anomenat per alguns la "marbella del vallès", no s'ha fet res de res. Per tant, el poble t'agraeix aquesta empenta teva per intentar esclarir els fets...

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

En el objetivo número 1 quise decir:
Aclarar lo sucedido en cuanto a contratación y despido del personal del Ajuntament


Salud y gracias

Anònim ha dit...

A Sant Miquel(i a tot viladecavalls) ens prenen el pèl

La setmana passada la brigada municipal d'obres va col.locar el cartell informatiu sobre la construcció del pont de Sant Miquel, cosa que havien d'haver fet a l'inici de l'obra i no ara, messos després de la seva inauguració. A què respon tot això?
Per què no s'acaben d'una forma coherent els accessos del voltant del pont: fanals, voreres, enjardinament, etc?

Què significa que el pont estigui allotjant un carril bici en una de les seves voreres? És un concepte de carril bici molt de poble i molt de presa de pèl al ciutadà...

Per què hem de donar la volta per poder accedir a Can Trias (CAP, Farmàcia...) o Terrasa els dissabtes al matí quan paren el mercadillo? Per què ens arrebassen aquest dret de pas?
Què haurien de fer ambulàncies o bombers si haguèsin de venir cap a Sant Miquel des de Can Trias? Donar la volta, oi?

Qui s'en responsabilitza de tota la contaminació de plàstics que els venedors ambulants deixen cada dissabte i que va a parar a les vies del tren, cap el bosc i el nostre barri?

Per què si passegem pel polígon industrial cap a Can Trias i a la inversa ens hem de jugar la vida pels conductors que circulen a més de 90 km/h, sense que ningú, malgrat ser avisat -policia municipal- hi posi remei?

Anònim ha dit...

En la meva opinió el Comité d'empresa en aquells moments i sembla que ara es inexistent, sobretot pel tema de que si algú es possava en contra del Homs i Paco, el fotien a la llista negre.

Alguna vegada ja s'havia comentat que els treballadors tenien por, entenc que el comité també!

Anònim ha dit...

Entiendo que esta última intervención exculpa al comité de empresa. Pero hay que establecer criterios objetivos y el criterio del miedo lo es hasta cierto punto. El comité de empresa en Viladecavalls ha exisitido y existe, nunca ha estado bacante. Tiene representantes con nombres apellidos y cargos, los cuales desempeñan toda una serie de funciones descritas por el Estatuto de los Trabajadores. Funciones que deben ser desempeñadas con rigor, objetividad y honoribilidad. Todo esto puede comprobarse, como también lo que se refiere a mejoras individuales de estos cargos electos y no del colectivo

Anònim ha dit...

El Carles Rodríguez ha fet un article al seu blog del qual estic totalment d'acord en la seva última part: això només passa a Viladecavalls.
També es pot descriure amb un adjectiu calificatiu: hipocresia. Jo ho sento, no ho puc entendre: investigacions, fiscalía, auditories, dèficit bestial, mala gestió i com a premi a tot això, un pavelló amb el nom d'un dels responsables de tot plegat... I us recordo que a una nedadora olímpica aquest mateix equip de govern, no va voler posar-li el seu nom a la piscina municipal, i això que ella sí que és un referent per als nostres joves del poble!!

Anònim ha dit...

Yo he sido enlace durante cuatro años y hos aseguro que en mi condicion de enlace sindical no sali nada beneficiado, alcontrario ya que tanto los politicos como algunos tecnicos me hicieron la vida imposible hasta el punto de que abandone el ayuntamiento ademas hos dire mas para que podais ver que no solo ahora se ha actuado mal, ya que era la epoca del Sr. Felix Farre y que estaba Gobernando con el apoyo de Gloria Ulles.

Lluís Soler Turu ha dit...

anònim de les 23:51,

Discrepo. No puc parlar de l'exalcalde Fèlix Farré, però si que ho puc fer en nom d'Esquerra. Vull que quedi clar que ni la Gloria ni jo vam fer la vida impossible a cap enllaç sindical durant els 2 anys que vam governar. És mentida.


Si es veritat el que dius, et convido a plantejar el teu cas concret amb noms i cognoms. És molt fàcil mentir darrera d'un anònim i enfangar-ho tot sota l'argument que tots fan igual. Doncs no. No tots som iguals. Els polítics utilitzem la política per defensar les nostres idees. N'hi ha d'altres que s'aprofiten de la política per fer abús de poder; per mi, aquests no són polítics. Són aquests els que cal expulsar de la política.

Anònim ha dit...

Lluis no soy ningun mentiroso ya que lo que he escrito es una verdad como un templo, pero si que te puedo decir que mientras uno gobierna y tiene mayoria no ve ni critica lo que se hace o bien si seperjudica algun trabajador.
Te puedo decir que personalmente se me coloco un jefe por encima y no me queje como otros, simplemente me limite a cumplir con mi trabajo, hasta el extremo que estorbava en la policia y se me hicieron una serie de maniobras que alfinal para no ir contracorriente acepte ya que uno tiene que subsistir con el sueldo que cobra, me toco ir a la brigada y no se me cayeron los anillos por trabajar ya que siempre lo he hecho, pero no satisfechos tanto los politicos como el tecnico que era mi encargado no me hacian hacer los trabajos de electricista y me hacian limpiar la piscina de delante del ayuntamiento como si fuera un castigo y me pudieran ver todos los ciudadanos, (no es muy normal que un oficial de primera de electricidad y ademas el que cobraba mas , osea el que costaba mas dinero al pueblo se dedicara a limpiar la piscina que es trabajo de peon y que cuesta menos al ayuntamiento, pero todo sea para menospreciar al que suscribe.
estos hechos sucedieron tal y como decia en el anonimo, en la epoca de Felix Farre y de Gloria Ulles, estando tu tambien.
Espero que ya sabes quien soy por todo lo dicho, pero ya que pides que me identifique, te voy a decir que soy tu primo segundo,Xavier Garcia Turu.
Fui cuatro años enlace y te puedo decir que de todos los enlaces de aquella epoca al unico que no le subieron el sueldo fue a mi ya que a los otros si que se lo subieron, y si miras la documentacion veras quienes eran, todos los amigos de los politicos de esa epoca.

Anònim ha dit...

Toma esa!!
Xavi, felicidades por tu comentario y tu valentia.
Algunos recordamos perfectamente aquella epoca... y sabemos que todo es cierto.
pd. no sabia que eras familia de Lluis.

Anònim ha dit...

A veure Xavi, a tú se't va acomiadar per ser enllaç sindical o perquè vas agredir a un menor?
Records d'un tal Bernat...

Anònim ha dit...

Xavi Garcia senyor jutge de pau.Erats un indiscret i xerraire (no sempre dient la veritat) quan estaves a l'Ajuntament i ara també com ajutge de pau. Hauries de ser més seriós i no anar explicant el problemes de la gent que tu coneixes pel teu càrrec. Si és obligatori el silenci dels teus expedients perquè els expliques...

Anònim ha dit...

Aninomo de 5 de noviembre, que sepas que a mi no se me ha despedido del ayuntamiento ni por enlace ni por agredir a un menor ya que que estoy de excedencia durante 10 años, osea que no digas mentiras, si te refieres a intervencion que en mis 21 años de policia efectue y que al ser la madre enfermera realizo un parte falso de su hijo lo que le hizo ganar un juicio,no quiere decir que me hecharan del ayuntamieto ya que te puedo decir que en ese juicio ni tansiquiera me puso abogado el ayuntamiento y me dejo tirado para poder machacarme, pero como no les salio bien me propusieron pasar a la brigada de obras con unas condiciones que despues no respetaron tal y como he manifestadoy que al ver que solo me estaban machacando para aburrirme, me fui tal y como te digo con una exedencia de 10 años tal y como tiene derecho los funcionarios de carrera sin que en mi expediente personal como funcionario haya ningun expediente ni falta leve ni grabe.
Veo que hablas pero no te atreves a poner tu nombre ya que sabes que tiras mierda pero no dices la verdad, ademas te dire que todo el mundo sabia quien es ese Bernat y que por suerte casi no esta en ese municipio para bien de todos los vecinos, y te dire que yo sigo en este municipio y tengo gran cantidad de clientes en mi negocio ya que la gente de viladecavalls me aprecia mucho mas a mi que seguramente a ti si fueras capaz de dar la cara.

Anònim ha dit...

Lluis se ve que juegas sucio y mientes, al realizar el escrito como anonimo y tu solo te crees lo del Bernat, sera porque asi te lo han contado, pero yo que se quien es y estado trabajando con el xavi se que dice la verdad en cuanto al mal trato que recibio y la maquinacion que le hicieron ademas que nadie ha despedido al xavi como dices en el anonimo ya que yo se que el pidio excedencia aburrido de la situacion en el ayuntamiento, pero que tu no hiciste nada para que no sucediera, ose que fuiste complice igual, pero veo que tambien escribes con nombre anonimo cuando te ves perdido, o a la que te demuestran con verdades que todos los politicos van a la suya sin ver a quien pisan y solo utilizan a los trabajadores cuando pueden sacar un provecho politico.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Xavi Garcia, a qui després van premiar amb el nomenament de Jutge de pau, qui aprofitant-se de la seva condició d'electricista de l'ajuntament feia feines a particulars sense declarar, sense pagar impostos i cobran en negre...que vols que cregui de tú, potser molestaves a CiU per algún motiu que desconec però diexa d'embrutar el nom d'esquerra i dels seus dos regidors de llavors, segons vaig parlar un dia amb tú, vas deixar la feina per voluntat teva, perquè et convenia pels teus fills i per tú i ara surts amb aquesta??? Quan menties, avans o ara?
Qui et va donar el càrrec de Jutge de Pau? Oi que no vas dir NO per coherència? ara vols embrutar el nom dels regidors d'esquerra per haver pactat el 2004 amb CiU, es a dir, amb l'ex alcalde Fèlix Farré que es a qui tens "entre cejas" ho he sentit jo mateix de la teva boca (no pacteu mai amb el Fèlix, és molt dolent), ho vas dir davants de varies persones unes setmanes avans de les eleccions del maig del 2003, et mou la venjança contra qui, segons tú, et va perseguir politicament i que quedi constància que no estic dien que ELS TEUS no et vulguessin fora de l'ajuntament.

Anònim ha dit...

Anonimo de 6 de noviembre, ami no me premiaron con ningun cargo ya que yo me presente y el pleno lo aprobo sin que CIU tuviera mayoria.
En referencia a lo de trabajar de electricista te puedo decir que cuando estaba en el ayuntamiento tenia permiso de compatibilidad y pagaba los impuestos pertinentes.
Yo no voy crontra ERC ni contra los dos regidores ya que en el primer escrito ni nombre al luis,ya que simplemente creia injusto lo que se decia generalizando de los enlaces,pero fue cuando el luis me dijo mentiroso, cuando realice el escrito ademas de identificarme, cosa que no hacesis vosotros.
Que te quede claro que no tengo nada contra ERC ni contra las dos personas que dices ya que cuando se presentaron por primera vez te puedo decir que yo las vote, otra cosa es que despues realizaran el pacto que hicieron y yo personalmente no me gustara, al igual que no tengo ningun problema con el Felix Farre,como persona, pero creo que como politico no se porto bien conmigo,
Lo que no esperaba era que entre un escrito entre el luis y yo sin animo de crear problemas, simplemente de dejar claro lo de los enlaces, haya tanta gente que se aproveche para decir mentiras mias o bien del luis, y como no quiero meterme en politica ya que paso dejo por zanjado el tema con este tercer escrito y ultimo que
he realizado en cualquier blog y cada uno sabe lo suyo, pero yo he dado la cara cosa que otros no.

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola Xavi,

Sento no haver-te pogut respondre abans, aquests dies he anat molt embolicat. Sé que ets lector habitual del bloc i suposo que tens clar que MAI escric de forma anònima i que no m'agraden els anònims que empastifen i critiquen sense aportar elements constructius. Això que quedi clar, per si en algun moment havies pensat el contrari, tot i que em coneixes prou com per saber que jo sempre vaig de cara.

Sobre la qüestió que planteges, estàs tractant diversos temes i estàs posant a diverses persones/partits al mateix sac, i repeteixo que les afirmacions que fas sobre Esquerra als teus comentaris no són certes.

- Partim de la base que Esquerra vam governar des del maig del 2004 fins al juny de 2006, amb responsabilitat de les regidories d'Esports, Participació ciutadana, Joventut, Comunicació i Noves Tecnologies.

- Crec que no vaig errat si afirmo que el teu pas de la policia a la brigada municipal va ser anterior al pacte de govern entre CiU i Esquerra el maig de 2004. M'equivoco? En qualsevol cas, ni l'alcalde, ni el regidor de governació, ni tampoc el regidor d'obres i serveis eren càrrecs polítics d'Esquerra.

- Per tant, em reafirmo en el que ja vaig escriure a l'últim comentari. Ni la Glòria ni jo hem tingut res a veure amb el teu canvi de lloc de treball de la policia a la brigada. Va ser una decisió de CiU i és exclusivament a CiU a qui cal demanar explicacions i/o responsabilitats en cas que tu creguis que no vagin actuar d'acord amb la llei.


- Durant els dos anys que Esquerra va governar, vas treballar dins la plantilla de la brigada municipal. L'alcalde i regidor de governació responsable de les relacions amb el comitè d'empresa va ser el Sr. Fèlix Farré. El Regidor d'obres i serveis va ser el Sr. Sebastià Homs. Tots dos de CiU. Concretament, el regidor d'obres i serveis era el responsable de decidir quins treballadors de la brigada realitzaven les diferents tasques. Ho saps tan bé com jo.

-Com ja et pots imaginar, no defensaré ni l'actuació del Sr. Fèlix Farré ni del Sr. Sebastià Homs, repeteixo, càrrecs electes de CiU. Era a ells a qui has de demanar explicacions i no a Esquerra. Torno a deixar ben clar que cap càrrec electe d'Esquerra hem fet la vida impossible a cap enllaç sindical. Xavi, si algú et va assignar tasques que tu consideres que no et corresponien, t'asseguro que no vam ser ni la Glòria ni jo. Tu també saps perfectament qui era el responsable de l'àrea d'obres i serveis. Doncs que quedi ben clar qui va ser el responsable de la teva situació laboral.

- Dius que "no solo ahora se ha actuado mal". Puc estar d'acord amb aquesta afirmació, però no amb posar a tothom al mateix sac. No seré jo qui defensi la política laboral de CiU de la passada legislatura, ni molt menys la d'aquesta. Però són polítiques laborals incomparables. Aquesta legislatura s'han violat drets fonamentals, i tu ho saps perfectament. Aquesta legislatura s'han portat a terme acomiadaments improcedents amb la justificació textual de "ara que sóc alcalde, tu no tornaràs a treballar mai més en aquest ajuntament". Precisament aquestes són les paraules que el Sr. Sebastià Homs va dir a la Sra. Cesca Berenguer abans d'acomiadar-la. I igual que el cas de la Cesca, també trobem la tècnica de comunicació Marta Miró, el cap de l'area econòmica David Calvet, o els treballadors de l'escola taller, per posar-te només tres exemples.

- Esquerra mai hauríem tol·lerat que els regidors de CiU haguessin violat drets fonamentals de cap treballador mentre vam compartir govern aquells dos anys. Esquerra sempre hem denunciat i denunciarem les actuacions il·legals contra els treballadors/res del consistori.

En conclusió, la política laboral d'aquesta legislatura ha estat marcada per l'abús de poder i les violacions de drets fonamentals, i no es pot comparar amb la de l'anterior legislatura. I, torno a repetir, no pots acusar a cap càrrec electe d'Esquerra sobre la teva situació laboral concreta durant la passada legislatura. Els responsables del teu lloc de treball eren càrrecs electes de CiU.

Salutacions,

Anònim ha dit...

1.-Yo estaba el dia que detuvieron al Bernat en el Instituto. El Xavi "matute" le puso las esposas. Eramos menores de edad.

2.- Este personaje se cree superior al resto de los humanos o q? Eso de q es mejor k el Bernat no este en el pueblo lopensara él.

Anònim ha dit...

Per cert Xavi, un dia en un sopar et vaig sent ir que deies que si algun dia et presentaves amb CIU, que recorda que son els teus, a l'actual cap de la policia se les faries pagar, perque segons tu també és un dels culpables del teu cas. És molt lleig esperar a que no estigui una de les persones que estaven directament relacionades en aquestes presses de decisions per sortir als blogs. Quan estava no paraves de moure't per l'Ajuntament, perquè no li vas dir res en aquell moment?

Lluís Soler Turu ha dit...

Avís a tots els comentaristes:

Si algú té la intenció de deixar més opinions en aquest fil de debat, a partir d'ara ho haurà de fer amb nom i cognoms. A partir d'ara rebutjaré tots els comentaris que no s'identifiquin.


En aquest sentit, tots els anònims que vulguin aportar credibilitat a les seves aportacions, també s'han d'identificar. Un comentari anònim amb un contingut sense contrastar no té credibilitat ni fiabilitat.


Gràcies per facilitar-me la moderació del bloc i fer aportacions constructives.

Lluís Soler Turu ha dit...

anònim de les 20:48,

He rebutjat el teu comentari en aquest fil de debat, atès que no t'has identificat amb nom i cognoms. Et demanaria que, si ho vols, el tornis a enviar amb nom i cognoms, i el publicaré sense cap problema.

Disculpa les molèsties.
Salutacions,

Anònim ha dit...

Lluís, estic totalment d'acord en fer que tothom digui qui es, però això l'hauries de haver fet amb anterioritat, amb altres fets que han afectat a persones, posiblement inocents!!!

maripau ha dit...

Lluis estoy totalmente de acuerdo con esta manera nueva de moderar los comentarios, es penoso que tengas que defenderte ante personajes de tan baja calaña que solo son valientes cuando se esconden en el anonimato, valiendose de él para injuriar y manchar la imagen de los demás.
Conozco a Xavi desde hace 20 años, no sé que sucedió con Bernat ya que yo no estaba presente, sin embargo aunque fuese cierta la versión de Bernat, si Xavi no tenía ningún expediente abierto no veo lógico lo que le sucedió, errores los cometemos todos y el que esté libre de culpa que tire la primera piedra.
Si moderas así los comentarios me aburriré, a mi siempre me intentan "picar" desde el anonimato.

maripau ha dit...

Por cierto aunque ningún político lo ha expuesto nunca en un pleno, la vulneración de derechos fundamentales producida en esta legislatura no ha afectado solo a trabajadores del ayuntamiento, lo digo por si aqlgún anónimo no lo sabe.

Anònim ha dit...

Anònim 10:19,

Com ja et pots imaginar, moderar els fils de debat no és una tasca gens fàcil i rebo crítiques per totes bandes. Tu m'acuses de ser massa permissiu, i d'altres m'acusen de censurador. És impossible fer content a tothom, perquè mai tothom pot estar d'acord en tot.

Crec en els blocs com una eina de participació política, i l'anonimat facilita aquesta participació. Una vegada més, demano responsabilitat a tots i totes les comentaristes a l'hora de fer les seves intervencions, i estic segur que el bon criteri dels lectors i lectores d'aquest bloc sabrà destriar els comentaris constructius, dels comentaris que només cerquen empastifar-ho tot.

Gràcies per la vostra participació respectuosa en els debats.

Anònim ha dit...

Lo mejor seria cerrar estos blogs, creo que sirven de poco, llegan a poca gente y solo sirven para que los políticos y un entorno reducido perdáis el tiempo criticando unos a otros...

El pueblo necesita otra cosa, aunque mejor dicho necesitaba porque ahora el daño ya lo tenemos.

El pueblo necesita algo mas cercano, información de primera mano... puerta a puerta si hace falta (Y NO ESPERAR A LAS ELECCIONES!!!).

Estoy segura que entre un 85%-90% del pueblo no sabe que estamos hipotecados, endeudados, y mucho menos quienes son los culpables... y si lo han escuchado les cae lejos, y evidentemente no saben lo que nos espera en los próximos años, porque todo esto hay que pagarlo. Mucha gente solo ve que ahora tiene una piscina, campos de césped artificial, calles asfaltadas, parques, etc... Y si, eso es bueno, pero pocos son los que coherentemente ven un despilfarro, todas esas obras se podrían haber ejecutado en varios años y no en dos, sin pedir subvenciones, algunas a dedo a empresas de cargos de confianza, etc... (no quiere entrar en ese tema porque me da asco). Pero hay no queda todo, no solo en obras, sino en asuntos personales, comidas (algunas de lujo), etc... Cuantas veces he visto a ex-cargos comiendo en el Ristol y otros lugares... muchísimas! (y las que no he visto, claro)
Todo esto lo paga el pueblo, todo esto lo pagamos todas y todos, y también lo hemos provocado la gran mayoría, sobretodo aquellos que votaron a CIU y PV.
Estoy muy arrepentida de mi voto, pero tampoco la oposición ha realizado una buena tarea para que esto no sucediera o atajarlo a tiempo.
Si mañana hubiesen elecciones, no perdería el tiempo en ir a votar.

Saludos

Lluís Soler Turu ha dit...

anònim 00:49,

Estem d'acord que el poble necessita informació de primera mà, i t'asseguro que des d'Esquerra fem tot allò que és a les nostres mans per donar-la. Si ens vols ajudar a arribar a més gent, qualsevol col·laboració és benvinguda. Fes-me un correu-e, quedem i parlem-ne.

Per altra banda, fas una afirmació general dient que l'oposició no "ha realizado una buena tarea para que esto no sucediera o atajarlo a tiempo". Et puc assegurar com a portaveu d'Esquerra que el nostre grup hem fet tot el que hem pogut per no arribar al nivell d'endeutament on som ara i per posar fi a les múltiples irregularitats que s'han portat a terme en aquesta legislatura. Hem fet la tasca de control i fiscalització de l'equip de govern el millor que hem sabut, t'ho asseguro.

Finalment, em dol profundament quan algú diu coses com "Si mañana hubiesen elecciones, no perdería el tiempo en ir a votar". Hem de votar per respecte a totes les persones que va lluitar i van morir perquè avui tots tinguem dret a vot. No votar és un insult a la seva memòria. Vota en blanc, vota nul, vota el partit que creguis que ho farà millor, però no menystinguis el teu dret a vot. Pensa que molta gent ha mort perquè tu puguis votar avui.

Salut i blocs!

Anònim ha dit...

No os dejéis engañar por los políticos cuando piden que votemos aunque sea en blanco como hace Lluis en su último apunte ¡No por favor! El voto en blanco no sirve para nada en el actual sistema electoral. Incluso pude beneficiar a algunos partidos. Por eso, los políticos no le hacen ni caso. El día que el voto en blanco ocupe escaños en el parlamento y sillas en los consistorios, entonces sí será un voto útil, pero ahora no.
Para manifestar el desacuerdo y desafecto con los políticos, sus maneras de hacer y proceder, lo mejor es no votar. ABSTENCIÓN!
Justificar el voto por todos aquellos que no pudieron hacerlo y lucharon por ello, en este contexto lluis, es demagogia y de la barata.

Lluís Soler Turu ha dit...

anònim 20:11,

Jo no dic que aquest sigui el millor sistema, segur que és millorable. Però de moment, és el que tenim i l'actitud ha de ser arremangar-se i treballar per millorar-lo. I repeteixo, no exercir el dret a vot és un insult a totes i tots els lluitadors que van resistir durant els 40 anys de dictadura. Ells i elles mereixen el nostre màxim respecte. Imagineu-vos la moral de la societat catalana el dia que els franquistes van afusellar el President Companys. Els nostres avis i àvies no tenien res. Ho havien perdut tot. I enlloc de rendir-se, van seguir lluitant. Allò si que era lluita. Demagògia, anònim, és defensar l'abstenció, és quedar-se a casa de braços plegats i no fer res quan veus que les coses no van bé.

La política és l'única eina que tenim per defensar les nostres idees, el nostre projecte de poble. Si no estàs d'acord amb cap projecte, doncs tu mateix pot fer propostes que serveixin per solucionar els problemes que ha d'afrontar la societat. Però quedar-se a casa i renunciar al dret a vot, és renunciar a defensar el bé comú.

Lluís Soler Turu ha dit...

Dues coses,

L'anònim 07 novembre, 2009 19:54 era jo. No entenc perquè no va sortir pubicat el meu nom.


La segona és que he estat repassant i suprimint tots els comentaris on s'acusava a persones de delictes que no està provat que hagin comès. Us demano, novament, que sigueu curosos a l'hora d'escriure els vostres comentaris, i que em faciliteu al màxim les tasques de moderació.

Gràcies per la vostra comprensió, i disculpeu les molèsties.

Salut i blocs!