05 d’octubre 2009

Sobre les multes: qui avisa no és traïdor

Aquest cap de setmana la premsa comarcal es feia ressò que Viladecavalls és el municipi amb les multes per aparcar malament més cares de Catalunya. No hi ha res més inútil en política que dir "nosaltres ja vam avisar". Però, un cop més, ens ha tornat a passar. Des d'Esquerra-Viladecavalls ja vam avisar que aquest any 2009 els imports de les multes municipals havien experimentat un creixement brutal. Ho vam advertir al ple on l'equip de govern va aprovar el seu pressupost per l'any 2009, amb una partida d'ingressos per multes de 90.330€, que augmentava un 81% respecte l'any anterior. Al butlletí d'Esquerra-Viladecavalls editat aquesta passada primavera [pdf] vam tornar a avisar d'aquest augment del 81% previst per l'equip de govern en la recaptació de multes. Com diu la dita, qui avisa no és traïdor. L'equip de govern necessita ingressar aquests diners per fer quadrar els seus números.


Notícia publicada al Diari de Terrassa el passat dissabte 3 d'octubre


L'afany recaptatori de l'ajuntament es demostra amb les formes. Després de més d'un any de permissivitat municipal, tol·lerant l'estacionament de desenes de vehicles en zones prohibides al polígon industrial de Can Trias durant la franja horària del mercadal, dissabte passat es va canviar el criteri i van decidir multar indiscriminadament a tots els vehicles mal estacionats. Penso que, després de més d'un any de permissivitat, hauria estat més correcte col·locar una advertència als vehicles mal estacionats, avisant als conductors que l'estacionament en aquella zona estava prohibit i que a partir de la setmana següent serien multats amb 196€. L'efecte, segurament, hauria estat el mateix: dissuadir els conductors de l'estacionament en zones prohibides. Però en aquest cas no hi hauria hagut afany recaptatori en el canvi de criteri en la permissivitat per estacionar en zones prohibides.

7 comentaris:

maripau ha dit...

Claro, como antes a según quien se le retiraban o directamente no se las ponían...o se ponian por el mero hecho de ser quien eras, no por la gravedad de la falta...
Hace casi un año que no bajo con mi coche al pueblo, ¿a que no sabes porqué?

Lluís Soler Turu ha dit...

mmm... m'ho puc imaginar...

Veus, a mi van tenir la deferència d'avisar-me. Encara conservo la carta que em van enviar a casa advertint-me que em multarien si aparcava a la zona d'aparcament per regidors de davant l'ajuntament. Des de l'estiu de 2007, aquella zona va quedar reservada a les autoritats de debò (regidors de l'equip de govern i persones afins). Vaja, que els regidors de l'oposició seríem multats.


Cap problema, jo també baixo caminant ;)

Anònim ha dit...

A la Plaça del Centenari de l´Español (Cami del Bosc), des de fa més d´1 any hi ha uns veïs que han convertit aquest jardí públic en un aparcament particular: amb una excavadora han apartat la pedra amb la placa del centanari que per cert, van trencar, amb l´excavadora i amb pales han aplanat el talús i tallen les branques dels arbres a conveniència del seu aparcament. Els primers culpables són els veïns per destrossar un bé comú. Però a l´ajuntament ho saben i la policia també, i no hi fan res. Passaria el mateix si un veí de la Plaça de Can Turu aparqués al jardí? Lluís, si pots fer alguna cosa i a la vegada demanar que s´acabi d´asfaltar el Camí de Can Sanahuja i Mirador de Montserrat, hi ha uns forats que ens faran prendre-hi mal...

Lluís Soler Turu ha dit...

anònim,

Ostres! No en sabia res. M'ho aniré a mirar i investigaré si des de l'ajuntament s'ha fet algun moviment al respecte. Em sembla molt estrany que es permeti que un veí trinxi una plaça i ningú faci res. Et diré alguna cosa aviat.


Pel que fa als asfaltats, aquí si que et puc comunicar que l'equip de govern ha decidit no seguir asfaltant els carrers que falten de les Carenes de Can Turu, perquè no tenen diners per pagar-los. En aquests dos últims anys, aquest equip de govern ha endeutat l'Ajuntament de tal manera que em sembla que aquests asfaltats de les Carenes trigaran anys. Una via per desencallar aquest tema serien els fons FEIL pel 2010 (si l'estat espanyol finalment decideix tornar-los a dotar) però desconec completament quins projectes subvencionarà l'equip de govern. Veurem què passa en els propers mesos.

Salutacions!

Anònim ha dit...

Respecte de lo de la "Plaça dels periquitos" ´puc dir que a mi personalment el senyor que cada dimarts amb la màquina escombra els carrers de la urbanització, em va dir que aquest troç de carrer no el pot escombrar, li molesten els cotxes i el carrer és ple de grava i pedres doncs aquest veïns el que han fet ha estat posar terra a la vorera per tal de poder pujar al jardí públic amb el seu cotxe sense fer-lo mal bé. Osigui que, aquesta gent, a més de destrossar un espai públic impedeixen que es pugui fer la neteja setmanal del carrer... i mentrestant la policia multant als compradors del mercat i el govern de CiU mirant cap un altra cantó.
A més, aquest jardí està tan descuidat que encara hi ha branques de pins que el santi Griera i va deixar el dia del temporal de vent el passat gener.

Anònim ha dit...

Hola Lluís,
Esquerra i crec que tu mateix vareu aprovar aquesta ordenança....
o aquí no va ser obra de govern d'Esquerra?....

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola anònim,

Doncs vas errat. L'ordenança es va aprovar amb els vots en contra d'Esquerra.