19 de desembre 2009

Quan ens van mentir sobre l'esvoranc del Carrer Orenetes?

Estic segur que molts de vosaltres recordareu que la primera setmana de l'any 2008 es va produir un esvoranc al Carrer Orenetes, just on es realitzaven les obres de construcció dels pisos de la promotora d'habitatge municipal Viladecavalls Multigestió. Si ho recordeu, el carrer va estar tancat durant aproximadament un parell de mesos, i es va obrir al trànsit a principis de març de 2008.


Des del grup municipal d'Esquerra vam preguntar sobre aquest esvoranc en dos plens. Al propassat ple de gener de 2008 vam preguntar a l'equip de govern de CiU-PVA quins van ser els motius de la prohibició de l’accés als vehicles al carrer Orenetes, i fins quan s’havia previst tenir aquest accés restringit. L'equip de govern no ens va respondre fins al cap de dos mesos, el març de 2008, amb aquesta frase textual:
"Un cop reparat l’esvoranc, es va obrir al trànsit".

Tal com ja vaig comentar en el seu dia, en vista d'aquesta resposta que no aclaria res de res, al ple de març de 2008 vam realitzar una bateria de noves preguntes sobre esvoranc del Carrer Orenetes: Perquè es va produir esvoranc del carrer Orenetes? Qui en té la culpa? Els redactors del projecte? Els estudis geotècnics? L’empresa constructora UTE Excavaciones Egara i Construcciones Peñarroya? L’Ajuntament? La Societat Viladecavalls Multigestió SL? Qui va fallar perquè es produís aquest esvoranc? Quants diners ha costat reparar-lo i qui ho ha pagat? L'equip de govern ens va contestar dos mesos més tard, el maig de 2008, amb aquesta resposta textual:

"Durant els trebals d'excavació del mur-pantalla limítrof al Carrer Orenetes, el Director Facultatiu de l'obra va informar que s'observava l'esllavissament del subsòl de l'esmentat carrer, ja que aquest subsòl prové d'uns acopis ceràmics sense compactació i els estudis geotècnics del subsòl de la promoció d'habitatges no implica un estudi geotècnic del subsòl del Carrer Orenetes i per motius de seguretat es va procedir des dels Serveis Tècnics Municipals al tancament provisional a la circulació rodada per un període de 8 setmanes. L'esvoranc no va representar cap cost addicional al projecte."

Torno a dir que això ens ho contestaven per escrit el maig de 2008.

Fins aquí, res d'estrany. Ara bé, un any i mig després, tenim una altra versió. Tant a la comissió informativa del 16 de novembre de 2009, com posterior ple ordinari celebrat el passat 26 de novembre de 2009, el Primer Tinent d'Alcalde Sr. Faure justificava, entre d'altres motius, que el cost dels pisos del Carrer Orenetes era més car perquè la reparació de l'esvoranc del Carrer Orenetes havia costat 174.000€ a Viladecavalls Multigestió S.L.


En resum, el maig de 2008 l'esvoranc del Carrer Orenetes no havia suposat cap cost addicional al projecte. En canvi, al novembre de 2009 l'esvoranc del Carrer Orenetes havia suposat un cost de 174.000€ addicionals al projecte dels pisos. Tenim clar que l'equip de govern de CiU ens ha mentit, i una mentideta de 174.000€ és prou important. La pregunta que vam formular des d'Esquerra en el ple de novembre és la següent: Quan ens van mentir?


La resposta, fins al ple ordinari de gener de 2010...

10 comentaris:

Anònim ha dit...

No va sent hora de que es faci una moció de censura Lluis?
Crec que seria bo que la presentessis encara que no tinguéssis el suport per tirar-la endavant. La postura d´ERC quedaria molt més clara i definida i seria molt positiu per Vila.
El poble està paralitzat: el pavelló a mig acabar, el carrer major sense acabar també, locals socials d´AAVV a mig construïr, els carrers a mig asfaltar i tapant els forats amb pegats de ciment, els pisos sortirant al mercat amb un preu desorbitat no se sap molt bé perquè i a més s´intenta amagar cada vegada,la piscina de Can Trias va tenir un sobrecost importantissim, el pavelló de més de 200.000 €... fa falta més.
I l´equip de CiU dient que ells acaben d´arribar. Ja, Ja, Ja. Repassant les actes dels plens des del Juliol 2007 tots, a excepció del Faure, han participat en els plens i han votat, en un sentit o un altra. Per lo tant, no acaben d´arribar, ja hi eren i a més manaven.
Responsabilitat sis plau i menys caradura senyora alcaldessa i membres de l´equip de govern.

ERC: moció ja!!!

Anònim ha dit...

Els diners dels contribuents cal defensar.los amb les ungles, per tant:
1/ Documentació gràfica de l'incident.
2/ Peritatge tècnic INDEPENDENT.
3/ Segons resultat, empendre accions legals oportunes.
4/ Reclamar danys i perjudicis, per els greuges que comporten als veins.
Cal redordar que les obres tenen pòlices d'assegurances.
Segurament si s'hagues actuat així la resposta de l'ajuntament seria un altra.

Anònim ha dit...

Lo que pasa en Viladecavalls es un puro cachondeo.
Los que mandan se estan riendo de la gente del pueblo en sus propias narices i encima, chuleando i mintiendo.
Fuera todos de una vez y una comisión gestora en el ayuntamiento!

Anònim ha dit...

Lluis la resposta a la teva pregunta "Quan ens van mentir?" és:
al 2008, al 2009 i al ple del Gener del 2010 ho tornaran a fer.
Segur.
Que t´hi jugues???
ja sabem que la mentida forma part de la seva manera de ser de la gent de CiU de Vila.
I el Vega, segur que els hi donarà un cop de mà o, millor dit, a la Regina li posarà la mà "allà" per tapar-li les vergonyes i la Regina farà el mateix amb ell...
Ui..., no m´ho vull perdre!!!

Anònim ha dit...

Los pisos no valdran mas por el gasto extraordinario de 174.000€, valdran mas porque en su momento la obra se dio de una forma poco legitima a una empresa del entorno del Sr.Florido, saltandose todas las reglas que en estos casos hay que seguir... y lo que es peor, con un precio por metro cuadrado superior al que otras empresas hubieran dado!!!
Todo este cachondeo lo saben de primera mano el Sr.Paco Vega, Josep Faure, Florido, el secretario y supongo que algun funcionario y regidor actual...
VERGONZOSO!

Anònim ha dit...

No creo como dice el anónimo que Regina y Vega se "tapen las vergüenzas mutuamente". Sencillamente porqué han demostrado sobradamente los dos, para desgracia del pueblo, que de vergüenza no tienen nada.
O nadie recuerda como de "triunfal" que celebró Regina su llegada a la alcaldía cuando los motivos por los que llegaba no eran para celebrar nada, todo lo contrario. Y ella lo sabe mejor que nadie.
Sólo una sin verguenza puede celebrarlo como lo celebró y puede vestirse como se vistió.
Después 2 días de ruedas de prensa por doquier para salir en todos los periódicos, 1 mes de vacaciones y después: MISSING y el pueblo empantanado

Anònim ha dit...

el pueblo esta empantanado... si, pero no creo que sea por la Sra.Regina, mas bien por sus antecesores, incluido Paco Vega.

Anònim ha dit...

Es verdad, el pueblo no está empantanado por culpa de la Regina y sus atlateres que son nuevos en el ayuntamiento y acaban de llegar y los pobres se han encontrado con el "marron"
Y hoy es el día de los Inocentes.

Venga ya!!!

Anònim ha dit...

Es nota que l´anònim que demana una MOCIÓ DE CENSURA és un militant d´ERC ja que considera que seria bo per ERC "perquè la postura quedaria molt més clara i definida".
Estic totalment d´acord que ERC ha de definir la seva postura perquè des de la derrota i els molt dolents resultats electorals no ha sabut trobar el seu lloc a l´oposició: abandonament de la cap de llista, politica de denunciar tot el que es movia, denúncies que no han arribat enlloc, ni en lo judicial ni en el suport dels veïns (que en el millor dels casos han ignorat ERC com els veïns del carrer Major que tot i els esforços de denúncia amb pamfleto inclós per "celebrar" el mig any d´enfonsament del carrer els veïns ni cas, o en el pitjor dels casos, s´ha aconseguit l´efecte "boomerang" com el cas de les ajudes esportives a Can Trias). Després d´aquesta etapa de denuncies que no ha arribat enlloc s´ha passat ara a una oposició descafeïnada amb algun gest de cara a la galeria per dissimuar una mica com és això dels pisos que com ja es veurà no arribarà tampoc enlloc.
Per lo tant, jo també crec que seria bo definir postures per arribar amb una mica de condicions a les eleccions, del contrari intueixo uns resultats pitjors que els del 2007.
Ara, estic en desacord de que el camí sigui el de la moció.

Lluís Soler Turu ha dit...

Jo no sóc partidari de mocions de censura. El grup d'Esquerra-Viladecavalls seguirem fent una oposició rigorosa i valenta, tal com hem fet fins ara.


Un parell de comentaris a l'anònim 20:57:

- La companya Glòria Ullés forma part de l'executiva local d'Esquerra-Viladecavalls, i està al peu del canó com tothom. Aquí no ha abandonat ningú.

- La nostra tasca a l'oposició ha servit per detectar, per posar-te només un exemple, múltiples irregularitats en la contractació d'obres encarregades des de l'Ajuntament. En aquest cas, les denúncies que tu opines que no han arribat enlloc han servit per bloquejar els pagaments d'aquestes obres fins que no es resolguin les irregularitats.


La gent d'Esquerra-Viladecavalls volem arreglar les coses. Aquest és el nostre compromís, i treballem des de l'oposició per un poble millor.