29 de gener 2010

algunes consideracions sobre el ple d'ahir

Com la majoria de lectors ja sabeu, ahir abans del ple va tenir lloc una manifestació per reclamar la finalització del pavelló municipal. Des d'Esquerra seguim reclamant, un cop més, la màxima celeritat a l'equip de govern en l'acabament d'aquest equipament. Ja portem un any d'incompliment dels terminis de finalització de les obres de la segona fase constructiva del pavelló, però fins ara els tres equips de govern (CiU-PVA, CiU-no adscrits, CiU) que hem tingut aquesta legislatura s'han mostrat incapaços de prendre decisions valentes perquè l'empresa adjudicatària reemprengués els treballs constructius. En els propers dies comprovarem si, finalment, es reinicien les obres.


La moció presentada per Esquerra on proposàvem atorgar al ple les competències per modificar partides dels pressupostos prorrogats es va aprovar amb els vots favorables de tots els regidors de l'oposició. Vull aclarir que aquesta moció és un instrument de control mentre es prolongui la situació de pressupostos prorrogats. M'explico. Si l'equip de govern creu que cal dur a terme modificacions de partides per assegurar un correcte funcionament del consistori mentre es regeixi amb pressupostos prorrogats, caldrà consensuar-les prèviament amb els regidors de l'oposició. Amb aquesta moció, des d'Esquerra volem evitar que CiU prengui decisions econòmiques erràtiques i improvisades que només contribuirien a fer més gran l'endeutament municipal. En cap cas, com el regidor d'hisenda va insinuar, es tracta de posar pals a les rodes, d'impossiblitar la governabilitat o de maltractar l'equip de govern. Es tracta, senzillament, de controlar la despesa entre tots els grups municipals, en cas que calgués ajustar alguna partida en aquest primer trimestre de l'any.


Finalment, em referiré molt breument als precs i preguntes, fent referència a una pregunta sobre l'esvoranc del carrer orenetes que vam formular el passat novembre. En parlava en aquesta nota. La nostra pregunta deia així: "A la pregunta “quants diners ha costat la reparació de l’esvoranc del carrer Orenetes i qui ho ha pagat?” formulada pel nostre grup municipal el passat ple de març de 2008, se’ns va respondre per escrit el maig de 2008 textualment el següent “L’esvoranc no va representar cap cost addicional al projecte”. En canvi, en aquest mateix ple i en la comissió informativa prèvia, l’equip de govern ens va comunicar que l’esvoranc del Carrer Orenetes ha suposat un increment de 170.000€ en el cost d’execució dels pisos del Carrer Orenetes. La nostra pregunta és la següent: Quan ens van mentir?" Això és el que ens han contestat per escrit:

Aquesta pregunta resta pendent de resposta per part del Regidor Sr. Josep Faure.


Una resposta que contrasta amb les paraules que ahir la Sra. Alcaldessa va dirigir al grup d'Esquerra: "des de setembre de 2009, aquest equip de govern no els hi ha amagat res de res".


Deixo per propers apunts algunes qüestions pendents sobre el torn de precs i preguntes que considero molt interessants de comentar. Bon cap de setmana!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bé lo de la moció i cel.lebro que tirés endavant.
A aquest de CiU no se´ls hi pot deixar la clau de la caixa perquè ja hem vist que fan: no la saben administrar i a més tenen la mà molt llarga.
I en questió de diners, per tot lo fet fins ara, si cal posar pals a les rodes, sel´s hi posen. Pel bé del poble.
Molt interessant també que deixin solet i penjat al Faure i la gran habilitat que tenen per treure´s les pusses del damunt. On eren al Maig del 2008? Eren al ple no la Regina, el Raso, Griera i companyia? Per lo tant, quan es va dir que no costaria res la reparació de l´esvoranc, si era mentida, podien haver aixecat el dit i dir "no senyors, això no és veritat. Tindrà un cost que haurem de pagar". No ho van fer, per lo tant, són tant responsables de l´engany com el que va pronunciar les paraules. Ja t´ho vaig dir un dia Lluis: van mentir llavors i ara ho segueixen fent... però tranquil, les mentides no arriben a velles.

Anònim ha dit...

La situació de desgovern i desgavell és absoluta. I el més preocupant és que les properes eleccions són d'aquí a un any i mig, que es pot fer etern. No sé quina solució tenim perquè el poble se'n pot anar a la merda. Estic preocupada.

maripau ha dit...

Lluis, creo que el primer anónimo ha cometido un pequeño error, si no es así pido disculpas. El coste de la reparación de la C/Orenetes se te dió por escrito, creo que ante la pregunta que formulaste en el pleno.
De no estar equivocada mi versión, es muy grave que lo que en el momento de la reparación supone un coste 0, al cabo de 18 meses tenga un coste de mas de 100.000 euros y el responsable de Viladecavalls Multigestio en el momento de la reparación, no se digne responder por escrito a una pregunta que se le hace en el pleno. Continua mostrando la misma falta de modales y ética que le caracterizaron en la época en que era "cargo de confianza" y pensaba que era algo así como el sherif del reino.