07 de maig 2010

Ple ordinari abril 2010: intervenció d'Esquerra sobre la petició de penjar la "Bandera de España" a l'Ajuntament

Tal com us vaig comentar fa uns dies, en el passat ple ordinari els regidors no adscrits van sol·licitar el compliment de la Llei 39/1981, exigint "que la bandera de España esté presente de manera permanente en el Salón de Plenos del Ayuntamiento de Viladecavalls, y en la fachada exterior del Ayuntamiento". La proposta d'actuació formulada pels regidors no adscrits a l'equip de govern (CiU) es tractava formalment d'un prec i, segons el Reglament Orgànic Municipal, els precs poden ésser debatuts, però en cap cas sotmesos a votació.

A continuació, us penjo la intervenció que vaig fer al respecte:

Sr. Garcia Cano, sota la pell de xai de defensa de la llei, s’hi amaga el llop del fonamentalisme nacionalista espanyol, s’hi amaga el llop del fonamentalisme constitucional espanyol.

Miri, nosaltres som conscients que vostès han presentat això perquè el passat diumenge 25 d'abril hi va haver una plataforma ciutadana que va organitzar una consulta SOBRE la independència a Viladecavalls; ni PER la independència, ni CONTRA la independència. La consulta era, repeteixo, SOBRE la independència. I des d'Esquerra Republicana de Catalunya som conscients que el referèndum de diumenge passat -que també es va portar a terme a més de 200 municipis- no va significar que Catalunya fos independent, en som conscients, encara no hi hem arribat. Ja hi arribarem, no es preocupi.

La diferència entre vostè i nosaltres és que nosaltres creiem que tot s’ha de poder decidir a les urnes. M'agradaria saber en quines urnes es van decidir les fronteres de l’estat espanyol, perquè no acabo de recordar quan es van celebrar aquestes eleccions... A nosaltres no ens fan por les urnes. A nosaltres no ens fan por les paperetes. Ni la papereta del sí, ni tampoc la papereta del no, ni la papereta del vot en blanc. No ens fan por. Nosaltres pensem que es pot decidir tot a les urnes.

I vostè ara està actuant com aquell fonamentalista religiós que oblida algunes parts del llibre sagrat i es centra només en allò que li interessa, a perseguir determinats aspectes: vostè s'està concentrant en aquella part de l’estat de dret que apel·la a la unitat d’Espanya i la constitució, però s'oblida d'altres lleis que potser també s'estan incomplint en aquest consistori, i d'aquestes no se'n recorda.

Aquestes són les lleis que tenim. Una constitució que va néixer, no ho oblidem, amb el pecat original de que el partit al qual jo milito, Esquerra Republicana de Catalunya, era un partit il·legal. Si jo en aquell moment hagués tingut dret a vot, no hauria pogut votar la meva opció política perquè Esquerra Republicana de Catalunya era il·legal. Miri, la militància d’Esquerra, els nostres consellers, els nostres diputats, els nostres alcaldes, regidors i regidores treballem fort cada dia perquè els Països Catalans siguin independents. No en tinguin cap dubte, Sr. Garcia Cano, en uns Països Catalans lliures, vostè també seria una persona més lliure.

3 comentaris:

Un Independentista ha dit...

Queda demostrat perquè no es va fer el pacte d'esquerres que tant i tant demanava, per fí s'ha tret la disfressa, ara veieu el Quico tal i com és en veritat, un nacionalista espanyol xenòfoc cap als catalans.

Anònim ha dit...

Lluis, tot aquest debat de les banderes està molt bé, com també està bé que hi dediquis un comentari al teu blog.
Però aquests darrers dies he tingut l´oportunitat i el temps per llegir la darrera acte de plens penjada a la web de l´Ajuntament: ple del 25 de Març. I m´he quedat glaçat.
He llegit coses com:
1) No remanem el passat que ens ficarem en un "marron". Guardem aquest tema al calaix (sobre la venta d´unes parcel.es i les comissions pagades a una immobiliaria de Vila), dit pel regidor Sr. Raso.
2) L´Alcaldessa: "els mossos em van coaccionar" i "la fiscalia redacta malament"...
Per no extendrem, convido a tothom a llegir-la detingudament. Fa fredor!

Els ciutadans demanem que algú agafi i pengi la bandera de la honestedat. I qui ho faci, que tingui les mans netes...i no sé si a l´ajuntament hi ha algu que les hi tingui ara mateix.

Anònim ha dit...

anonim del dia 7, tens rao, no es poden amagar els marrons. Ja raonara fiscalia els xanxullos de governs anteriors