14 de gener 2011

Seguim treballant per a Viladecavalls

Feia dies que mirava de trobar un moment de calma per escriure una mica però, per qüestions diverses i alguns imprevistos, fa un parell de setmanes que vaig de bòlit. A vegades no és gens fàcil conciliar la vida personal, familiar, laboral i política. No m'agrada tenir el bloc tants dies inactiu, així que us demano disculpes.


Entrant en matèria política, fa dies que volia escriure al bloc per comentar-vos que l'Ajuntament de Viladecavalls ha encetat l'any sense haver aprovat el pressupost municipal per a l'exercici 2011. Crec que és important destacar-ho, perquè la no aprovació del pressupost municipal abans de finalitzar l'any és un fet rellevant per al funcionament ordinari del consistori. Tenint en compte que la Llei d'Hisendes Locals estableix que "si quan s'inicia l'exercici econòmic no ha entrat en vigor el pressupost corresponent, es considera automàticament prorrogat el de l’anterior", això vol dir que l'Ajuntament encara continua funcionant amb el pressupost prorrogat del 2009, ja que l'any passat el pressupost municipal proposat per CiU no va rebre el suport de cap grup municipal. Evidentment, no és massa bo per al municipi que estiguem a l'any 2011 però que les partides de despeses i ingressos siguin les de l'exercici econòmic previst per al 2009.


Dilluns que ve -17 de gener- tenim comissió informativa per seguir tractant aquesta qüestió amb CiU. De moment, amb la proposta de pressupost que tenim sobre la taula, ens trobem lluny d'arribar a cap acord per abstenir-nos en la votació i, sincerament, no tinc massa esperança que dilluns ens presentin una proposta gaire diferent. Alguna altra vegada ja he escrit que un pressupost municipal és un conjunt de voluntats polítiques expressades en euros; doncs en aquests moments CiU i Esquerra tenim voluntats polítiques força diferents. En l'actual context de crisi profunda -no oblidem que avui a Viladecavalls hi ha 529 persones a l'atur- les nostres prioritats polítiques no coincideixen gens amb les de CiU. No pot ser, per posar només un exemple comparatiu, que es destinin 6000€ a imprimir revistes municipals o 6000€ a atencions protocolàries i només 25000€ a ajuts socials. En època de crisi, l'Ajuntament ha de donar exemple d'austeritat i ajudar a qui més ho necessiti.


Malgrat que segurament que no ens posem d'acord amb CiU sobre les línies mestres del pressupost municipal, des del grup d'Esquerra-Viladecavalls seguim treballant amb esforç, rigor i honradesa per defensar el nostre propi projecte de poble. Un model polític per Viladecavalls basat en els valors republicans, valors com el civisme, la cohesió, la identitat i la sostenibilitat. I per defensar el nostre projecte de poble des de l'oposició, hem de ser capaços de posar en valor el servei públic, hem de seguir treballant perquè l'Ajuntament de Viladecavalls porti una gestió impecable del diner públic i actui amb respecte cap a la ciutadania. Perquè la modernitat, la transparència, l'agilitat administrativa, la proximitat, la informació, l’eficiència i eficàcia són valors clarament republicans i democràtics. Aquests són els nostres valors, valors republicans que potser no ens fan ni millors ni pitjors que els altres partits polítics, però sí que ens fan diferents i no els hem de perdre.


D'aquí quatre mesos i mig començarà un nou cicle polític a Viladecavalls. La gent d'Esquerra seguim treballant -com el primer dia- amb esforç, rigor i honradesa perquè volem ser decisius per donar els serveis necessaris per millorar el benestar de les persones, per satisfer de la millor manera possible les necessitats actuals de les nostres empreses i comerços, per fer front i donar resposta al repte que representa la greu crisi econòmica que patim, per modernitzar la nostra societat i avançar cap a la independència. Esquerra volem seguir fent poble, volem seguir fent país, perquè ser viladecavallencs és la nostra manera de ser catalans.


La gent d'Esquerra volem ser decisius per desplegar un projecte de poble basat en la llibertat, en les polítiques d'igualtat i en el respecte a un marc de drets i deures per la ciutadania. Volem ser decisius per garantir l'aplicació i el desenvolupament de polítiques d'acció social i benestar per a la majoria de la població: serveis socials, educació, sanitat, habitatge, seguretat pública, esports, medi ambient... Volem ser decisius per fer realitat el nostre propi projecte polític per a Viladecavalls, un projecte que en els propers mesos plasmarem en el nostre programa electoral.


Companyes, companys, s'acosta l'hora de la veritat. Si seguim treballant com fins ara, amb esforç, rigor i honradesa, estic convençut que farem un molt bon resultat. Ànims que només falten quatre mesos i mig. Com deia aquell, ara més que mai, sense descans i fins a la victòria sempre.