12 de juny 2011

11 de juny de 2011: obrim un nou camí de consens

Ahir va tenir lloc el ple constitutiu de l'Ajuntament de Viladecavalls per la legislatura 2011-2015. Per mi va ser una jornada molt emocionant on es va veure cristal·litzar un acord polític de consens pel govern de Viladecavalls que va culminar amb l'elecció d'en Carles Rodríguez Herencia com a nou Alcalde. Felicitats Carles!!


Estic convençut que amb aquest acord de consens obrim un nou camí per a Viladecavalls, amb la suma d'esforços des de diferents sensibilitats per fer realitat un projecte polític municipal d'ampli espectre que defensi valors republicans com la transparència, la participació i el diàleg. Es tracta, senzillament, de governar per tothom i contra ningú, posant fi a un obscur capítol de la història política del poble que no s'ha de repetir mai més.


Com a militant d'ERC que aquestes darreres setmanes he estat activament implicat en fer arribar a bon port aquest acord de consens, us garanteixo que totes i tots som conscients de la immensa responsabilitat que hem assumit. Tots sabem que tenim al davant un repte d'una gran dimensió, per la situació particular de l'Ajuntament de Viladecavalls i per l'actual conjuntura de crisi econòmica global, però estem segurs que, amb els mateixos valors que ens han permès arribar al consens per governar el poble, serem capaços d’estar a l'alçada de les expectatives. Ningú ens va dir que seria fàcil, però algú va dir que tot està per fer i tot és possible.


Desitjo de tot cor molta sort i molts encerts als tretze nous regidors i regidores del nostre Ajuntament. Finalment, us penjo el text de l'acord polític de consens pel govern de Viladecavalls que l'Alcalde Carles Rodríguez va llegir després de la seva proclamació:


Acord polític de consens pel govern de Viladecavalls

Els partits d’ICV-EUiA, UMdC, PSC, ERC i Ara-Rcat acorden formar coalició i governar conjuntament aquest Ajuntament, avantposant a qualsevol consideració ideològica i personal l’interès del poble. Un poble que no només mereix, sinó que necessita amb urgència un canvi en les formes de fer política, estabilitzar les finances municipals i recuperar la confiança en els seus representants i les seves institucions.

Amb el nostre gest, avui, hem honorat la paraula “política”, tant malmesa darrerament. I conscients de la importància d’aquest moment, cadascun dels partits hem sabut renunciar a una part per aconseguir el tot. I deixar de costat les discrepàncies personals o ideològiques per donar pas a allò que realment ens uneix: l’estimació per un poble que ens ha vist néixer o ens ha acollit.

Avui, Viladecavalls tanca una llarga i fosca etapa de la seva història política que mai més ha de repetir. Avui, els veïns han guanyat, i el Carles, la Regina, l’Antonio, la Glòria i el Josep, en nom de tots aquells a qui representem, cridem amb una sola veu:

VISCA VILADECAVALLS

Viladecavalls, 11 de juny de 2011