07 de juliol 2011

Els primers passos de l'equip de govern

Després del nomenament d'en Carles Rodríguez com a Alcalde de Viladecavalls, l'equip de govern ha començat a desgranar la seves prioritats. Fa uns dies es va fer públic l'acord de govern 2011-2015, on s'estableixen de forma ben clara les bases i els principis fonamentals d'aquest acord: confiança, transparència, respecte i lleialtat entre els membres de l'equip de govern. És sota aquests principis bàsics que els regidors i regidores han acordat formar coalició i governar conjuntament aquest Ajuntament, avantposant a qualsevol consideració ideològica i personal l’interès del poble. L'acord també especifica quines són les línies estratègiques que determinaran les actuacions prioritaries de l'equip de govern, així com les responsabilitats dels seus membres, el seguiment i vigència de l'acord o la gestió de discrepàncies. Podeu llegir el text complet de l'acord aquí. Personalment, crec que aquest document és una molt bona eina que servirà als grups municipals de manual de bones pràctiques per treballar conjuntament amb l'objectiu de fer un Viladecavalls millor, i els animo a treballar seguint les directrius i els principis d'aquest acord de govern.


Una de les primeres mesures de l'equip de govern també ha estat fer públic un comunicat de la situació económico-financera de l'Ajuntament de Viladecavalls, que podeu llegir integrament aquí. Suposo que no sorprendrà a cap lector constatar que la situació econòmica de l'Ajuntament és crítica. Algunes de les dades que hi queden reflectides ja les havia anat comentant durant l'anterior legislatura. Crec fermament que amb aquest primer exercici de transparència, l'equip de govern ens ha demostrat que ha arribat una nova manera de fer política a l'Ajuntament. En aquest sentit, encoratjo a l'equip de govern a emprendre les accions necessàries per aconseguir un sanejament progressiu de les finances municipals i establir els mecanismes oportuns perquè mai més es pugui tornar a produir un desequilibri financer com el dels anys 2007-09.


Finalment, en aquest breu repàs dels primers passos de l'equip de govern, crec important destacar l'actitud adoptada per l'equip de govern davant l'imminent tancament del CAP Ernest Lluch, l'únic CAP que tenim a Viladecavalls. Una actitud que es podria resumir en tres conceptes: valentia, unitat d'acció i perseverança. Les compareixences públiques com la del passat 28 de juny (llegiu-ne aquí el contingut), la presència del conjunt dels regidors de l'ajuntament a les concentracions de protesta convocades per treballadors i usuaris del CAP o l'aprovació per unanimitat d'una moció conjunta contra el tancament del CAP en són bons exemples. Govern i gent, societat civil, treballadors i Ajuntament, tots units per aturar les retallades en matèria de sanitat. Espero que es mantingui aquesta actitud, és l'única via per aconseguir aturar les retallades. Junts podem.


Em queda comentar el cartipàs municipal. Ja avui dijous 7 de juliol al vespre (20:30h) hi ha convocat un ple extraordinari per donar-ne compte. Així doncs, no avançaré esdeveniments, i em reservo els comentaris per una propera anotació, a veure com es desenvolupa aquest ple.

9 comentaris:

Rosa Puigjuriol ha dit...

Teniu alguna resposta de la Conselleria de la Salut de la Generalitat de Catalunya, a la reunió d'urgència que veu demanar per solucionar aquesta GREU problemàtica del CAP ERNEST LLUCH de Can Trias de Viladecavalls ?
A part de el comunicat i la moció que va presentar l'equip de govern fa 8 dies no se sap res mes.
També aprofito per felicitar a tots els usuaris de la salut publica,treballadors...aquest dimecres 6 de juny va ser espectacular i el dimecres que be mes!!!!!
NO A LES RETALLADES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

L´informe econòmic es catastròfic. Pel cap baix, l´endeutament total és de més de 15 M d´€. El futur és aterrador, inclús pels més optimistes. Només desitjar que aquí no arribin retallades, tot i que com tu Lluis ja has dit, els carrers cadadia estan més bruts, els llums s´apaguen a les nits...; que els serveis no es vegin afectats, que els treballadors no perdin els seus treballs, i que la resta de ciutadans no ho haguem de pagar via increment desmesurats d´impostos com ha passat aquests darrers anys. Desitjem que un alcalde d´esquerres i un govern majòritari d´esquerres ho entendrà i aplicarà altres solucions.
Si com diu l´informe, és degut a la mala gestió des de l´any 2007 i que durant aquests anys no s´han pres les mesures que s´havien de prendre (com tu molt bé LLuis ja vas denunciar reiteradament aquests darrers anys i per això vas votar en contra del pressupost), ara la pregunta és:

- Quan dimitirà el Raso? (Regidor d´hisenda de la passada legislatura)
- Quan dimitirà la Regina? Alcaldessa dels darrers anys.

L´informe diu que, cap dels dos va prendre les mesures que calia.

- No tenen vergonya?

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola Rosa,

Llegeixo a la web de l'Ajuntament de Viladecavalls una nota publicada el dijous 7 de juliol on es diu textualment "l’alcalde s’ha reunit en el transcurs dels darrers dies amb responsables del Servei Català de la Salut i de Mútua Terrassa, els quals han confirmat el tancament del CAP Ernest LLuch els mesos d’agost i setembre però s’ha compromès a reobrir-lo i a mantenir la globalitat dels seus serveis de cara a l’octubre i mesos successius."

A dia d'avui no disposo de més informació. Almenys, hem aconseguit que no tanquin el CAP definitivament, i tenim el compromís de la reobertura del CAP a l'octubre. Una petita victòria, que no ha d'aturar les mobilitzacions contra les retallades en sanitat, que continuaran deixant durant dos mesos el poble de Viladecavalls sense l'únic CAP que tenim.

Salut i blocs!!

MARIA JOSE ha dit...

A l'anònim només volia puntualitzar-li un parell de coses. A l'informe no diu en cap moment que als anys 2010 i 2011 no s'hagin prés les mesures que calien per iniciar un redreçament de la nostra economina. Dimisió? Personalment crec que no ho deuen haver fet tant malament aquests dos últims anys quan se'ls encomana la cartera d'Hisenda, i et puc assegurar que se'ls ha encomenat...

Anònim ha dit...

A La M. José vull fer-li una apreciació: El Raso és regidor d'hisenda des de l'any 2007, 2008, 2009, 2010 i 2011.
La Regina és regidora des de fa 15 anys...Per tant, també estava a l'equip de govern l'any 2007, 2008 i 2009.

MARIA JOSE ha dit...

A l'anònim, aquesta apreciació no contradiu el que t'he dit...

Anònim ha dit...

Maria José: l´informa no ho diu, és veritat. Però tots sabem què no se n´ha près cap. Hi ho sabem perquè:
1) els numeros així ho demostren
2) la gent d´ERC i també d´ICV ho han estat denunciant aquests darrers anys. Per això els pressupostos van estar congelats durant un any (2010) i finalment es van aprobar però ERC, per exemple, els va votar en contra perquè no eren realistes amb la situació econòmica de l´ajuntament.
O no és veritat Lluis que tu has denunciat en molts plens que no s´estaven prenen les mesures que es recomenaven a l´ajuntament?

Anònim ha dit...

Això que comenteu es veritat, Regina i Raso han estat a l’equip de govern mes nefast en l’àmbit de la gestió econòmica del nostre poble.
Però també s’ha de dir, que qui prenia les decisions i portava el cotarro van ser uns altres (homs, vega, faure, florido,...), aquests son els verdaders culpables, tot i que part de responsabilitat tenen la resta de regidors de l’anterior govern.
Quan Regina va agafar l’alcaldia, tinc entès que van començar a sortir coses sota la taula que ningú tenia coneixement, o millor dit els que quedaven deien que no entenien... (vamos, con el muerto al hoyo).
Totes les factures impagades, pressupostos inflats, projectes sense el seu corresponent procediment administratiu, es a dir, a assignat dit… podem pensar malament, però qui tot això feia i fa mal olor. (comissions, amiguisme, … chanchullo del bueno)
Això es el que pagarem tots els veïns durant molts anys,… (i encara els tenim que veure pels carrers dels poble… o el seu nom en edificis municipals)

Quina vergonya!

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola a tots/es,

No m'agrada que aquest fil de comentaris hagi entrat en un espiral de "a veure qui té més culpa", i no acceptaré més comentaris que apuntin que la culpa és d'aquest o de l'altre. Apuntar qui és/són els responsables de males pràctiques no és feina per fer en blocs, és una feina seriosa de jutges. Les responsabilitats no es poden determinar alegrement a través de comentaris anònims, tirant la pedra i amagant la mà. Si l'equip de govern creu convenient iniciar processos per reclamar responsabilitats patrimonials, estic segur que ho farà, posant aquesta qüestió en mans de jutges, si fa falta.

Sobre l'informe econòmic, a mi el què em preocupa és que l'actual equip de govern fixi un full de ruta per reflotar les finances de l'Ajuntament i el compleixi. Crec que l'actual equip de govern disposa de la necessària valentia política per prendre les mesures adequades que no es van prendre l'anterior legislatura. Per mi aquesta és la qüestió important.


Gràcies per facilitar-me les tasques de moderació dels comentaris del bloc.