09 de maig 2007

La gent no et decep, sinó que la coneixes

Aquests dies, tots els partits polítics estem omplint les bústies del poble amb tríptics i fulls volants que contenen propaganda electoral o anuncien actes de campanya. Tinc la costum de llegir tot el material de propaganda electoral que editen els nostres adversaris polítics i, a més, sóc d’aquells que guardo els programes electorals i el material de campanya que editen tots els partits.

Seria ideal que qualsevol campanya electoral estigués basada en el joc net, en presentar propostes programàtiques i equips de persones que les han de fer possibles. Des d’Esquerra ens hem plantejat una campanya electoral sense mentides ni joc brut, una campanya fonamentada en dir la veritat, com hem fet sempre. En base a això, personalment no tenia la intenció de fer referència al material de campanya de cap dels altres partits. Erròniament, vaig pensar que tots els grups polítics assumirien el joc net com a norma fonamental d’aquesta campanya electoral, que començarà oficialment demà a les 12h de la nit. Malauradament, això no serà així. N’hi ha que estan disposats a tot per no perdre la seva cadira al govern. Fins i tot a mentir de la forma més flagrant.


M’ha arribat a les mans un full volant de propaganda electoral del cap de llista de CiU, el Sr. Homs. Quan he llegit el que hi han escrit, he al·lucinat. El que el Sr. Homs i els seus assessors s’han atrevit a posar en aquest full volant, em sembla senzillament increïble. Com a elector, m’he sentit insultat. És més, considero que aquest full volant és un insult a la intel·ligència de tots els electors i electores de Viladecavalls. Per si no l’heu vist, em refereixo a això:



Sebastià Homs i Padrissa, candidat a la reelecció.” Després de llegir-ho i rellegir-ho, només arribo a una conclusió: el Sr. Homs es deu pensar que la gent d’aquest poble som imbècils i per això ens tracta com a tals. Perquè el Sr. Homs no ha estat mai escollit alcalde d’aquest poble a les urnes. Mai. El Sr. Homs no va ser el cap de llista de CiU les passades eleccions. Per tant, el Sr. Homs pot ser moltes coses, menys un candidat a la reelecció. El cap de llista de CiU l’any 2003 va ser el Sr. Fèlix Farré, que va presentar la seva dimissió el juny de l’any passat.


Estic cansat de denunciar les mentides, les manipulacions, les maniobres subterrànies i els enganys del Sr. Homs. Amb el recolzament de la Sra. Regina, tots dos van fer saltar pels aires el pacte de govern que tenien amb Esquerra, forçant l’entrada amb calçador del Sr. Homs a l’alcaldia. Per dignitat, vam abandonar el govern i aleshores ja vam advertir-lo que acabaria per no fiar-se ni de la seva ombra. El temps ens ha donat la raó. El passat ple de març el Sr. Homs sentenciava que no confiava amb cap dels treballadors de l’Ajuntament de Viladecavalls, que dubtava de tothom. Fa pocs dies, la mateixa por i desconfiança que el roseguen per dins van deixar fora de joc el regidor Jordi Salvador.


Com va dir la meva companya Glòria Ullés el passat ple ordinari “la gent no et decep, sinó que la coneixes”. Per si algú encara tenia dubtes, aquest full volant n’és una prova escrita i signada per ell mateix: el Sr. Homs és un mentider. El que ja no puc ni imaginar-me és fins on arribaran les seves mentides en els 18 dies que falten per les eleccions municipals. Suposo que és d’ingenus demanar joc net. De totes maneres, nosaltres no jugarem al seu joc. No caurem tan baix.