24 de juliol 2007

Un any fent bloc

Avui fa exactament un any que vaig penjar la primera nota d’aquest bloc. Reconec que al principi no les tenia totes, però la voluntat de mantenir el bloc actiu sempre m’ha fet trobar algun moment per actualitzar-lo. Crec fermament que els blocs són una bona eina de comunicació directa entre els polítics i els electors, però perquè aquesta eina funcioni és essencial ser constant amb la publicació d’escrits. Allò que fan alguns de començar un bloc i abandonar-lo l’endemà de les eleccions jo crec que no és èticament correcte de cara als electors. Perquè començar a escriure un bloc no costa res; el que realment costa és mantenir-lo de forma regular. Us ho dic per experiència.

Avui és un bon moment per mirar enrere i valorar la feina feta. Comptant l’escrit d’avui, amb un any he penjat 117 articles al bloc, he tingut més d’11.600 visites i, entre setmana, aquest bloc arriba a assolir entre unes 60-90 visites diàries. El dia que vaig tenir més visites va ser el passat 29 de maig, que vaig arribar a tenir 117 visites. Aquell dia vaig penjar l’escrit “algunes reflexions post-electorals” En vista de totes aquestes dades, crec que el balanç és prou positiu.


Aquest bloc és un bloc personal, clarament subjectiu, on us he anat explicant el meu punt de vista sobre molts temes relacionats amb política municipal, nacional i internacional. Fa un any vaig començar amb ganes d’experimentar amb noves formes de comunicar, intentant que aquest bloc servís per aportar transparència i acostar la política municipal del meu poble a totes aquelles persones que ho desitgessin. Espero no haver-vos avorrit amb el meu experiment comunicatiu. Després d'un any fent bloc, considero que el meu objectiu d’apropar la política municipal via internet s’ha acomplert.


Els vostres comentaris també m’han ajudat a perfilar els continguts d’aquest bloc i a descobrir quins temes despertaven més interès o aixecaven més polèmica. Vull donar les gràcies a totes les persones que heu fet l’esforç d’obrir-vos un compte google per poder publicar comentaris en aquest bloc, també a totes les persones que m’heu fet arribar comentaris privats per correu electrònic i també a totes les persones que m’heu fet arribar els comentaris directament en persona quan n’heu tingut l’oportunitat. Gràcies a tots i a totes les que heu passat per aquí alguna vegada i per descomptat als i a les que hi passeu sovint; espero seguir complint les vostres expectatives i que seguiu gaudint de la lectura d’aquest bloc.


Aquest cap de setmana, a la festa major de La Planassa, un veí del poble em confessava que havia agafat el “vici” de llegir-me. Després d’un any d’esforç constant per mantenir viu aquest bloc, comentaris com el d’aquest veí són els que em fan veure que l’esforç ha valgut la pena. I com deia aquell famós cantant de rock “The show must go on” (l’espectacle ha de continuar) i el bloc també!

Salut i blocs!


PS: per celebrar aquest primer aniversari del bloc, avui habilito l'opció de penjar comentaris pels no usuaris de comptes google. Espero que els lectors d'aquest bloc i comentaristes potencials en feu un bon us i que aquest gest sigui entès com una eina al servei del diàleg i la participació. Només us demano un petit favor: sempre que sigui possible, no feu servir l'anonimat per deixar comentaris. Si jo dono la cara quan defenso una opinió, crec que és just que els comentaristes també ho feu. També ja ho aviso d'entrada, la crítica serà benvinguda sempre que sigui amb respecte, però els comentaris que continguin insults, siguin clarament ofensius o faltin al respecte de les persones no seran publicats. No tinc cap ganes que el meu bloc acabi com el fòrum d'Esquerra i espero no haver-me d’arrepentir de penedir d'aquesta decisió.

9 comentaris:

carles call ha dit...

Doncs té un gran merit sincerament, si ja és dificil mantenir un bloc, fer-ho amb un de política municipal, ni t'explico...

jo també he agafat el vici de llegir-te... i em serveix per veure com estan les coses per "allà baix"...

salut i blocs

Lluís Soler Turu ha dit...

Gràcies pels compliments Carles!

Per cert, si mai t'assabentes d'un bloc sobre política municipal per "allà dalt", ja me'n passaràs l'adreça. Tal com van anar les coses al ple de constitució de l'Ajuntament al vostre poble, tinc la sensació que aquesta legislatura no serà gens avorrida...

Salut i blocs!

donantidees ha dit...

ostres, la planassa... els meus avis hi van tenir durant un grapat d'anys un terreny on hi passaven els caps de setmana i les vacances. Jo de petit també m'hi tirava tot l'estiu, corrent i jugant amb els nens que per allí hi havia...

ai, quins records m'has fet tornar! :D

I felicitats pel teu primer any online ;-)

Lluís Soler Turu ha dit...

Gràcies greips!

No sé quants anys fa que no vens pel poble, però segur que ara el trobaries molt canviat... A Viladecavalls ja som més de 7.000 habitants, i la Planassa també ha crescut. Bé, si un dia passes pel poble ja em diràs com l'has vist i com el recordaves.

Salutacions a la gent de Gràcia!

... ha dit...

Estimat Lluís!
Primer de tot, moltes felicitats pel teu primer aniversari com a blocaire! Vas ser tu qui em va iniciar en el bloquisme, i ara el meu bloc (de caire menys profund que el teu) ja té adeptes fidels que em reclamen posts diaris jejejeje. Moltes gràcies!
Ja que demanes que les crítiques siguin respectuoses et diré que, al final del teu post, llegir la paraula "arrepentir" m'ha fet "pupeta"... penedir fill meu.. penedir :P
Apa, des de www.lacovadencodol.blogspot.com et saludem els meus amics imaginaris i jo mateix!
Una forta abraçada!

Anònim ha dit...

Hola Lluís! ja saps que jo també estic bastant interessat en la política del poble, de fet moltes vegades t'he donat la meva opinió, tan positiva com negativa, en algunes coses. Llegeixo el teu bloc sovint i m'agrada fer-ho per diversos motius: Som amics des de petits però a més a més expliques les coses tal i com són tant si són bones com no ho són.
Espero que segueixis fotent-li canya al bloc! ens veiem pel poble company!

Lluís Soler Turu ha dit...

Albert,
Gràcies per les felicitacions i per haver trobat l'errada! Ja he reparat el meu propi parany lingüístic, hehehe... Jo sóc un dels lectors que es pixa de riure amb el teu bloc Dr. Gutés! Una abraçada i bon estiu!

Ignasi,
Jo també espero que continuïs donant-me la teva opinió, tal com has fet fins ara. Fa molts anys que som amics i puc assegurar que ets una persona sincera. Conèixer quina és la percepció de la gent que no està directament involucrada a l'Ajuntament em va molt bé per detectar errors i encerts en la nostra pràctica política.
Ens veiem pel poble!

Emili ha dit...

Endavant amb el bloc, la teva família està amb tu, el seguim, el llegim i en fem comentaris.
Sabem el temps que hi dediques i l'esforç que això et suposa, de totes maneres endavant, tens tot el nostre suport.

Lluís Soler Turu ha dit...

Família!
Moltes gràcies pel vostre suport!