01 de novembre 2008

La carretera B-120 tallada per un corriment de terres abocades

Aquesta nit hi ha hagut un corriment de terres que ha afectat a la carretera B-120, i la policia local ha procedit a tallar el pas de vehicles. El tram afectat pel tall va des de l'inici de la carretera fins a l'alçada de la piscina municipal. M'he trobat els talls de la carretera quan volia passar-hi aquest matí:


Feia dies que es veia a venir. El gran abocament de terres i runa realitzat amb l'excusa de fer l'aparcament per la piscina municipal ha patit un corriment de terres que ha acabat afectant la carretera. De fet, a les fotografies s'observa com l'aigua baixa des de la zona dels abocaments fins a l'altra banda de la carretera, talment com si s'hagués efectuat el cobriment d'un torrent.



Un abocament on, a part de terres, s'observa que també s'hi han abocat grans quantitats de runa, deixalles i materials de diversa composició procedents de residus d'obra. Un abocament de qual no he pogut consultar documentació i que, segons aquest comentari anònim, podria estar relacionat amb l'empresa que va realitzar els abocaments il·legals de Can Baiona.


I ara algú potser ens dirà que la culpa la té la pluja. Doncs no. La pluja no hauria provocat el corriment si allà no hi haguessin abocat un gran volum de terres, runa i residus. Per tant, la causa del tall de la carretera és, precisament, la presència d'aquest abocament de grans dimensions. I si la causa del corriment és l'abocament, tan culpables són els que l'han realitzat com els que l'han permès.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

No creieu que és massa casualitat que els corriments de terres només passin a Viladecavalls?? Al final em creuré que les coses no s'estan fent bé!! La pluja està caient a tota la comarca...
Jo si fos veí del carrer Major avui no dormiria tranquil... amb el pronòstic de pluges que hi ha per aquests dies...I amb l'esforç tan gran que estan fent perquè els veins puguin dormir tranquils...Però tranquils.. l'Alcalde va dir públicament que tot estava sol.lucionat!!

Anònim ha dit...

Jo hi passo gairebé a diari i mai vaig veure que aquestes terres es compactessin, com s'hagués fet si es volia fer un aparcament. Era simplement un abocador més, mentre se'n trobava un altre.
Us havíeu fixat que el futur aparcament sobrepassava en alçada la piscina i fins i tot el camp de futbol. És que volien fer una graderia per mirar els que es banyen i els que juguen a futbol?
Endavant amb les teves denuncies, i enhorabona per l'opuscle publicat per esquerra referent a la forma de fer o no fer de l'ajuntament al carrer Major.
Finalment els veïns del carrer Major, ja saben que subterràniament aquest carrer continua essent una riera i que les obres que segons l'ajuntament van provocar el problema és continuen inundant?

Anònim ha dit...

Que cutres que son esta gente. Esto es un Marbella en pequeño. Que pena. Y la gente sin reaccionar...

Anònim ha dit...

Hi ha molta feina a fer pel proper Ple...Molts temes de recents aconteixements que no s'han de deixar al tinter...Aquest no me'l perdo per res del món...

Manel Martinez ha dit...

Hola Lluís:

Fa uns dies parlant amb una persona del poble em deia justament això. El perill que hi havia de corriment de terres a la zona del nou " abocador ilegal" si plovia una mica... ja veus al final resultara que la culpa es nostra perque tenim poders ocults que fan realitat les nostres prediccions...

Una abraçada,

P.D: Castañada si, Halloween no!

Anònim ha dit...

Estem sempre igual, hi ha qui es preocupa més de de treure falsedats, calúmnies, injúries, vulneracions de drets fonamentals de la CE,etc., en un blog de recent creació (i amb pseudònims) que de procurar solucionar el que realment haurien de solucionar que són tots els problemes que té el poble de Viladecavalls i que preocupen als vilatans... VOLEM SOLUCIONS!! I LES VOLEM JA!!

Anònim ha dit...

Algú s'ha fixat amb el planell que en el seu moment va publicar el Lluís
http://bp0.blogger.com/_JWFuauQPmiw/R_AgGlckbeI/AAAAAAAAAVY/8ZvYbQiupYI/s1600-h/eixample+CT.JPG
dins del seu article
http://lluissoler.blogspot.com/2008/03/leixample-de-can-trias-vell.html
Hi podeu veure el projecte d'aparcament per la piscina. No l'aparcament d'un hipermercat que és el del volum de terres efectuat.
Per cert veieu la franja vermella, es el terme de Viladecavalls, així donç també han avocat al terme de Terrassa, tindràn permis??

Lluís Soler Turu ha dit...

anònim,
Molt bona observació. El plànol de la modificació puntual de l'Eixample de Can Trias Vell ens mostra que alguna cosa s'està fent malament. No és cap novetat que des d'Esquerra estem investigant diverses zones on s'han realitzat abocaments de terres. Per descomptat, el suposat aparcament de la piscina és una de les zones que tenim a la llista.

Salut i blocs!

Anònim ha dit...

Ostia, asi que también aqui hay tierras... o me digais mas, seguro que PV esta por medio, este tio seguro que necesito hueco donde meter tierras y claro, abusando de su poder ala, a Viladecavalls que van... Can Baiona y ahora el parking... (Parking deixalleria).

Paco Vega, "algun dia saldras por la puerta de atras", espero que salgas entero! sinverguenza!!!

maripau ha dit...

Lluis,el otro día hablando de las tierras que se vierten en Vila me parecido entender que a los de IC y a vosotros el Ayuntamiento os ha dado información contradictoria referente a los diversos abocadores que hay en el municipio, especialmente en la zona de Can Trias, ¿es cierto?, ¿podrías explicarlo?

Lluís Soler Turu ha dit...

MariPau,

És cert. Les informacions lliurades a ICV i Esquerra no quadren. No només a la zona de Can Trias, també a d'altres indrets. De moment encara estem investigant algunes zones concretes i m'estimo més no aixecar la llebre. Tot se sabrà quan arribi el moment. Em sap greu no poder ser més explícit. Un dia fem un cafè i en parlem amb més calma.

Salut i blocs!