06 de febrer 2009

Cap a una Sociovergència per Viladecavalls Actiu?

Fa unes setmanes, un lector em demanava l’opinió personal sobre l’abstenció del PSOE al pressupost municipal. El passat 10 de gener, el Sr. Garcia, portaveu del PSOE-Viladecavalls, justificava així (en aquesta anotació al seu bloc) l’abstenció al pressupost municipal elaborat pel mal govern CiU-PVA:


“aquest pressupost té diversos aspectes d’interès suficients perquè la posició del PSC fora l’abstenció i no votar a la contra, com l’increment de les partides socials i el fet que està realitzat sota les premisses d’un informe econòmic de la situació financera de l’Ajuntament, elaborat per la Diputació de Barcelona per a remuntar l’actual estat, que estableix un seguiment de la seva evolució en el 2009 i posteriors.”



Discrepo completament del punt de vista del grup municipal del PSOE. El pressupost municipal que va presentar l’equip de govern CiU-PVA no assumia les premisses més importants de l’informe econòmic elaborat per la Diputació, que tenien per objectiu reduir l’elevadíssim dèficit de serveis que es situa al 109%, i el deute viu que ja assoleix un 106%. En vaig parlar aquí àmpliament.


Parlem ara del suposat increment de les partides socials. No dic res de nou si explico que un pressupost municipal és un còmput anticipat d’ingressos i despeses que la llei obliga a equilibrar, és a dir, que les despeses mai poden superar els ingressos. Doncs el problema gravíssim d’aquest pressupost municipal és que ha comptabilitzat ingressos irreals. En conseqüència, han pressupostat partides de despeses que també seran irreals, ja que l’Ajuntament no disposarà de prou ingressos per fer-hi front i la situació financera municipal no permet assumir més endeutament.


Des d’Esquerra hem demanat a diversos plens municipals explicacions públiques per part de l’equip de govern en relació a una partida d’ingressos que té tota la pinta de ser una partida d’ingressos fantasmes per quadrar el pressupost. Es tracta d’una nova partida creada especialment pel pressupost d’aquest any 2009 anomenada “taxa ocupació espai públic” que pressuposa 248.550€ d’ingressos i que no fa referència a cap ordenança fiscal del nostre municipi. Fixeu-vos que això són quasi 50 milions de les antigues pessetes. Sempre hem obtingut el silenci per resposta.


Amb l’actual situació financera de l’ajuntament, no existeix cap garantia per assegurar un increment en les partides socials.


Així doncs, per què el PSOE de Viladecavalls es va abstenir als pressupostos? Per què el PSOE de Viladecavalls no va votar en contra de cap punt de l’ordre del dia el passat ple ordinari de 29 de gener de 2009? Per què el PSOE de Viladecavalls no va criticar l’acció totalitària i completament desproporcionada de l’Il·lustríssim Alcalde que va ordenar expulsar dues persones de la sala de plens, i va obligar a la policia local a arrossegar-los per terra? Per què el PSOE de Viladecavalls fa un acostament cap al mal govern CiU-PVA i ataca al grup d’Esquerra a cada ple?


Tot sembla indicar que existeix un acord entre CiU-PVA i PSOE, del qual en desconec els continguts. Tot sembla indicar que Esquerra som l’únic enemic a batre, precisament perquè som l’única alternativa. Tot sembla indicar que ens dirigim cap a una Sociovergència per Viladecavalls Actiu. Potser una pista la podem llegir a la primera frase de l’anotació del Sr. Garcia a la qual he fet referència inicialment:


“El PSC és un partit de govern, i a Viladecavalls no ha de ser una excepció.”



Em sembla que encara poden passar moltes coses en aquesta legislatura. Temps al temps...

15 comentaris:

Anònim ha dit...

La sociovergencia activa deu ser el nou catalanisme, entre el PSOEspanyol, el PVAnticatalà i els regidors de CiU ens portaran Viladecavalls a la ruina, aixó si, amb camps de gespa, amb piscina sense platge ni vestidors (si amb barracons), amb un pabelló, amb impostos de luxe i sobretot amb un CARRER MAJOR ENSORRAT, cap altre municipi no l'ha tingut durant més de 9 mesos, podem estar més que orgullossos, la propera legislatura podrem fer la regidoria de turisme i fer visites guiades per l'esvoranc.

Anònim ha dit...

Les males llengües diuen que el que estan fent l'Il.lustríssim i el Quico és un pacte per treure de l'equip de govern al Paco Vega i fer un govern sociovergent. Als últims actes propagandístics de CIU el Vega ja no ha estat convidat (amb les associacions de veïns, etc..) Segons diuen l'Il.lustríssim s'ha cansat del Vega perquè no li dona bona imatge...a l'Il.lustríssim li rebenta que no sàpiga parlar català, entre altres coses...

maripau ha dit...

Realmente no se que está sucediendo pero la posición del portavoz del PSC en los plenos es muy extraña, tanta crítica a ERC quizá no hace más que confirmar lo que siempre había comentado Lluis de que el tripartito en Vila era muy dificil.
Por otro lado comentar que Paco Vega habla catalán otra cosa es que se sienta más comodo hablando en su lengua materna (como yo escribiendo en ella) y está en todo su derecho de hacerlo. Otro tema es que al ilustrisimo empiece a cansarle ese "matrimonio de conveniencia"CIU-PVA. Por otro lado está próxima a salir la resolución de la Agencia de Protección de Datos contra Paco Vega

Anònim ha dit...

Fa uns dies algú deia que l´Il.lustrissim fa mala cara. I és veritat. I és perquè algú el té agafat "per allà on tant malt fa". I aquest algú és el Paco Vega.
Indubtablement que a més de malt "allà baix" al Sebastià aquest pacte li dóna molt mala imatge.
Però alerta, pactar amb el socialista seria allò de "sortir del foc per anar a les brases"

Antoni Peiruza Rocamora ha dit...

Encontré esta frase, me da que le pega a más de uno.

La política es el arte de buscar problemas, encontrarlos, hacer un diagnóstico falso y aplicar después un remedio equivocado.

Un saludo.

Lluís Soler Turu ha dit...

En un dels comentaris anònims s'insinua que en Paco Vega no parla català, i això no és veritat. Us puc assegurar que en Paco Vega sap parlar perfectament en català; precisament quan parla amb mi ho acostuma a fer en català.

Salut i blocs!

Antoni Peiruza Rocamora ha dit...

Que nadie se sienta aludido, pero insisto le pega a mas de uno.

El puede parecer un idiota y actuar como un idiota, pero no se deje usted engañar, es realmente un idiota

Groucho Marx.

Anònim ha dit...

És igual que hi hagi sociovergència o Pacovergència. Amb tot el que està passant molts decidim passar de la política.Amb tots el casos de corrupció que estan sortint per la tele d'Ajuntaments, desanima una mica. Esperem que Vila no hagi de sortir però temps al temps.
Força esvoranc!Visca el pisos del carrer de les orenetes!Força abocaments!com mola! I love Sebastià, Sebastià for ever!!! Ostres vols dir?

Anònim ha dit...

SEMBLA SOCIOVERGENCIA EL SOCIATA FA DIES QUE RONDA EN SEBASTIA

Anònim ha dit...

Què diu el Carles Rodríguez al seu bloc? Què el Sebastià ha fet fora de l'equip de govern al Paco Vega...???Però si ara fa quatre dies feien una roda de premsa per manifestar que hi havia molta confiança entre tots dos?? Ja s'ha cansat de tenir-li tanta confiança?? O és que s'han ficat en masses marrons tots dos junts???
Això vol dir que ja té pacte amb algú que ara està a l'oposició... perquè no crec que l'Il.lustríssim amb l'orgull que té vagi sol sense majoria....a més no abandonarà fàcilment la poltrona...!!

Anònim ha dit...

Segons m'han dit, el Sebastià ha DICTAT un decret envian al Paco Vega a l'oposició.
Si es veritat, qui entri a pactar amb qui té una actitut tant fatxa com es sa il.lustríssima serà còmplice i col.laborador de tots els seus actes passats i propers.
Senyors, la pel.lícula comença, fins ara era només el NO-DO.
És l'hora d'enviar al Dictador al carrer, molt em temo que gràcies als sociates encara haurà d'esperar el Parxet a la nevera.
No hi ha pressa, en pocs mesos, altra vegada, el Sebastià tindrà un altre brot de gelosia i desconfiança...
La realitat supera la ficció, Sebastià, ets el meu idol

Anònim ha dit...

Corto/pego del diari El Punt del dia 21 de junt de 2008.

MAR CARRERA. Viladecavalls
El regidor de Plataforma Viladecavalls Actiu (PVA), Paco Vega, va replegar-se ahir al costat de l'alcalde, Sebastià Homs (CiU), per dir que el pacte de govern té salut i que els convergents coneixien les reunions amb l'oposició, que va tallar quan se li va plantejar la moció de censura, segons Vega. Sí que havien arribat a parlar de regidories, unes 18. A més de destacar «la solidesa» del govern, Homs va anunciar que la PVA podria integrar-se a CiU, una proposta que suscita «unanimitat» a la plataforma.

Homs, al costat del president local de CDC i la presidenta d'Unió, i Vega, acompanyat d'un membre de la PVA, van escenificar ahir la «solidesa» i la «salut» que té el govern, en paraules de l'alcalde (CiU) i del primer tinent d'alcalde (PVA), respectivament. Dues qualitats que s'havien posat en dubte després que l'oposició destapés que havia tingut converses amb el soci minoritari per pactar una possible moció de censura a Homs. Vega, clau de volta perquè garanteix la majoria als sis edils de CiU, va assegurar ahir que «des del primer dia, el líder de CiU estava al corrent» de les cinc reunions que va mantenir amb l'oposició, les primeres amb el portaveu del PSC, Francisco García, i les dues últimes amb els representants dels tres grups de l'oposició –PSC, ERC i ICV, cada grup amb dos regidors en el ple. Homs va dir ahir que coneixia les trobades, fetes en un començament per «reconduir les relacions entre govern i oposició», segons Vega.

Còpia literal del Diari de Terrassa 10 de febrer 2009

...Homs declaró "haber perdido toda la confianza depositada en Vega al inicio del mandato", y citó dos momentos claves que le han empujado a reordenar el equipo de gobierno y prescindir del concejal independiente:"Las reuniones que mantuvo en secreto con la oposición ya provocó que las relaciones se fuesen enfriando", reconoció.

SEBASTIÀ: Com sempre, MENTEIXES.

Anònim ha dit...

S'EL CONEIX PER PINOTXO FILL DE GEPETO

Anònim ha dit...

Esteu tan passats de voltes...

Anònim ha dit...

Perquè el Vega deu estar "emmardat" fis al cap de munt, però sino segur que comença a parlar...