28 d’abril 2009

Nou butlletí d'Esquerra-Viladecavalls: Primavera 2009

Aquesta setmana estem repartint el nou butlletí d'Esquerra-Viladecavalls. Si no l'has rebut a la bústia de casa teva, et prego que m'enviis un correu electrònic a slluis@viladecavalls.cat o que deixis un comentari en aquest bloc indicant el carrer que creus que no ha estat embustiat.


Pels que encara no l'heu rebut, el podeu descarregar aquí en format pdf.


Aquest butlletí inclou una carta oberta -que signo jo mateix com a portaveu d'Esquerra-Viladecavalls- que us penjo a continuació:


Cada cop em trobo més gent que diu que no s’interessa per la política; alguns em diuen que no volen saber-ne res. D’altres m’expliquen que no són prou escoltats pels polítics, i alguns dubten que anar a votar pugui servir per canviar les coses.

El desencís per la política és una realitat creixent que em preocupa.

A Viladecavalls, l’actual escenari de la política municipal no ajuda gens invertir aquesta tendència. Heu pensat algun cop que l’alcalde fa el què vol i no escolta a ningú? Penseu que alguns càrrecs polítics de l’Ajuntament tenen un sou excessiu que no s’ajusta a la seva dedicació? Heu pensat que el recent pacte entre convergents i socialistes ha estat un engany als electors? Creieu que aquest pacte només respon a interessos personals? Cada resposta afirmativa ens indica l'esgotament del projecte polític de convergents i socialistes.

Socialistes i convergents han vestit el seu pacte emprant grans paraules, però buides de contingut. I són precisament aquestes coses les que fan que la gent s’allunyi de la política. Jo crec que la política ha de respondre a principis, a valors, i no pot ser només un joc d’estratègies. El tacticisme només genera desil•lusió i divisió entre la gent que forma part d’una mateixa comunitat, d’un mateix poble.

Tinc 29 anys i represento una nova generació de polítics. Estic convençut que fent política municipal podem millorar Viladecavalls. Amb esforç. Amb honradesa. Lluito contra el descrèdit de la política. La política serveix per solucionar els problemes d’una comunitat, no per crear-ne de nous.

Ha arribat l’hora de començar a treballar per superar el desencís, la crispació i la desil•lusió que mica en mica estan consumint Viladecavalls com a poble. D’acabar amb la política basada en la divisió i d’optar per una altra política basada en la suma d’esforços al voltant d’un projecte comú. Aquesta és l’única manera de fer front als reptes de futur de Viladecavalls, que no són pocs.

Si em feu confiança, seré un alcalde honest; que us escolti i aprengui de vosaltres inclús quan estiguem en desacord; que no només us digui allò que voleu sentir, sinó allò que heu de saber.

Seré un alcalde que farà front al gravíssim endeutament municipal. En els últims 2 anys l’Ajuntament ha assolit un endeutament del 109%, fregant el màxim legal del 110%. És un cas excepcional a la comarca. Municipis com Vacarisses o Ullastrell es troben aproximadament al 35% d’endeutament. Planificarem la despesa en inversions i sol•licitarem subvencions per minimitzar la càrrega financera de l’Ajuntament.

Seré un alcalde que reduirà totes aquelles despeses no destinades directament al servei de la ciutadania. Cal austeritat per fer front a la crisi econòmica. Acabarem amb els més de 500.000€ que l’actual govern dedica en despesa pública supèrflua.

Seré un alcalde que mantindrà una política de personal basada en criteris d’eficiència en la gestió. Aprofitarem al màxim els recursos humans de l’Ajuntament per millorar els serveis. Posarem fi a les violacions de drets fonamentals dels treballadors i treballadores municipals, presents a les sentències judicials contra l’actual govern.

Esquerra-Viladecavalls volem arreglar les coses. El 2011, passarem pàgina.

Gràcies per dedicar uns minuts a llegir aquesta carta.

Lluís Soler i Turu
Portaveu d’Esquerra-Viladecavalls

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja, ja, ja, les declaracions de l'actual equip de govern i del Vega al diari de Terrassa de dissabte passat fan riure: ja, ja ja!!
Ja us han facilitat mòbils a l'oposició? Podeu entrar a l'Ajuntament a qualsevol hora com abans?? Ja us paguen quelcom més per la vostra participació als Plens? Es fan els Plens mensualment? Els treballadors/es es poden expressar lliurement?

Sense paraules...

Anònim ha dit...

Heu entrat a Multigestió perquè volen acabar amb la crispació o per la intervenció del Síndic de Greuges?...
Com diu l'anonim de les 12:25. SENSE PARAULES...

Anònim ha dit...

A mi em van fer riure les declaracions del Sr. Vega dient aquesta frase "no ha cambiado nada, y de momento viven de los réditos de lo que hicimos nosotros; además los trabajadores municipales viven con miedo y tensión desde nuestra marcha": a veure, l'endeutament que té l'ajuntament és gràcies al mal govern CIU-PVA, amb la qual cosa "no hay réditos, ni dinero ni nada de nada". Respecte a la por i tensió dels treballadors... a quin món viu el Vega?? Li recordo que durant el seu mal govern es van acomiadar a 7 persones amb el seu consentiment i alguns acomiadaments van ser motivats i demanats per ell mateix. El que sí que està clar és que, degut a les seves males maneres, encara hi han treballadors de baixa mèdica. Suposo que potser el que més por té és el seu càrrec de confiança, que "curiosament" encara està treballant... també s'ha de dir que ara és convergent...
Paco quina poca memòria que tens, la teva mala gestió l'estem pagant tots els viladecavallencs, perquè ara no hi ha diners per res de res i ens heu endeutat per molts anys...

Anònim ha dit...

He rebut el IBI de casa i he comparat l'import de l'any passat respecte al d'aquest any i la puja és de un gens despreciable 16,07%, d'aixó en són culpables CiU + PVA + MULTIGESTIÓ (per la seva bona gestió i endeutament, és empresa municipal) + TRANSFUGUES (ex PSC-PSOE) pel seu consentiment al aprovar els pressupostos del 2009 amb l'excusa que hi havia un gir social (PER LA SEVA BUTXACA VOLIA DIR...).

Anònim ha dit...

Mira Francisco García Cano alias Quico, et recomano que visitis a un metge, psicòlec, psiquiatre...al estar al costat del Sebastià i al no sortir-te amb la teva has agafat el virus del Sebastià antiglòria i dintre teu ha mutat a antilluís. Estàs com un llum, dir que és un ultra radical...sembla mentida, amb la teva edat i no saps encara que és un ultra.
Deixa en pau Esquerra, per fer oblidar el teu pacte et poses amb els demés però la gent no és tonta.
Aquí l'únic que és antidemocràtic és el Sebastià, per les seves maneres de fer és un Fatxa i qui pacta amb un fatxa si no ho és està en una posició molt propera i més quan no hi ha cap paper firmat, cap pacte firmat i l'única cosa firmada és el teu sou i el de la Conchi que has arrossegat amb tú.
Si tant demòcrata´ets deixa opinar al teu bloc i llavors veuras que en pensa la gent de Tú.
Per cert, vigila al entrar a casa amb el marc de la porta, comencen a creixer coses al cap, CiU està organitzan dinars amb altres, ultra radicals segons tú.

Anònim ha dit...

Lluis, t´he de corretgir: l´increment de cost de la Llar d´Estiu, opció de tot el dia amb el dinar inclòs ha augmentat aquest any un 35,87%. L´any passat el preu era de 54,39 € /dia i aquest any és de 73,90 € / dia.
Això si no es tracte d´un error en la informació que apareix a la web de l´Ajuntament, perquè tot sigui dit de passada d´errors n´hi ha molts. Per exemple: en un lloc ens diu que l´horari de tot el dia és de 9 a 15h, mentre que en un altre lloc diu que és de 9 a 16h. També diu que el tor 1 és del 6 al 31 de Juliol i en un altra lloc diu que és del 29 de Juny al 31 de Juliol!!!
Malhauradament però, segur que el preu no és cap error!!!
És vergonyós Sra. Perellada, que vulgui pagar el sou escandalós que té amb infants d´1 a 3 anys!!!

Anònim ha dit...

Qui paga els dinars...?

Anònim ha dit...

Després de llegir el bloc del Quico me n'adono del perquè no s´ha pogut pactat amb ell en les últimes legislatures.
És un ultra radical anticatalà, està posicionat molt més al cantò d'espanya que el Sebastià des de que parla en castellà a la seva intimitat.

Lluís Soler Turu ha dit...

@ anònims,

En primer lloc, gràcies per la participació i per no dificultar excessivament la tasca de moderació.

A l'anònim de les 17:49h, comentar-te que nosaltres vam fer els càlculs amb el preu d'un dia eventual de menjador + monitoratge, i comparant els preus del 2008 i del 2009, surt un 26,2%. De totes maneres, estem d'acord que és una vergonya que l'equip de govern vulgui eixugar l'endeutament municipal a través d'un servei que es tracta d'una autèntica necessitat social, com les llars d'infants d'estiu. Jo tinc molt clar, igual que la majoria de pares i mares, que apuntar un infant en aquest servei és una necessitat perquè els pares i les mares necessiten que algú tingui cura del seu fill mentre són a la feina. I aquest augment del cost encara és més imperdonable en època de crisi econòmica.