28 de juliol 2009

Ple extraordinari 28-07-2009: nomenament de l'alcaldia

Aquesta tarda s'ha celebrat el ple extraordinari per la incorporació del Sr. Josep Faure com a nou regidor del grup municipal de CiU i el nomenament de l'alcaldia de Viladecavalls. El Sr. Faure ha promès per imperatiu legal i s'ha donat compte al ple de la incompatiblitat amb el seu càrrec actual (gerència de Viladecavalls Multigestió SL). El Sr. Faure té deu dies per renunciar a la gerència o a la regidoria.


Seguidament, s'ha procedit a constituir la mesa d'edat pel nomenament de l'alcaldia de Viladecavalls. Des d'Esquerra no hem presentat candidatura, i tampoc ho ha fet la PVA ni el Sr. García Cano. Només hi ha hagut dues candidatures: El Sr. Olivares per ICV i la Sra. Parellada per CiU. En Joan Olivares ha proposat fer la votació a mà alçada i la proposta ha estat acceptada per unanimitat. He de dir que m'ha sorprès la decisió ja que, en base a comentaris durant la comissió informativa de ple, tenia la sensació que algun dels tretze regidors sol·licitaria vot secret. No ha estat així.


La mesa ha iniciat la votació a mà alçada. En primera volta, el candidat de ICV ha obtingut 2 vots, la candidata de CiU n'ha obtingut 6, i les abstencions del grup d'Esquerra, de la PVA i dels dos regidors no adscrits. Sense majoria absoluta, la llei de règim electoral assigna l'alcaldia a la candidatura de la llista més votada, és a dir, la llista de CiU. La Sra. Regina Parellada ha estat nomenada alcaldessa de Viladecavalls, liderant un equip de govern de CiU en minoria.


Després del nomenament, hem iniciat un torn d'intervencions dels diferents portaveus. A continuació us penjo la meva intervenció com a portaveu d'Esquerra:


Bon vespre a tothom,

En primer lloc felicitem a la Sra. Regina Parellada pel seu nomenament i l’encoratgem a treballar per l’interès general del municipi.


Des d’Esquerra no hem presentat candidatura a l’alcaldia, i no ho hem fet per una raó ben senzilla. L’any 2007, el poble es va expressar a les urnes i va donar a Esquerra una força de dos regidors sobre els tretze que som a l’Ajuntament. Esquerra, respectant la voluntat popular, entenem que durant aquesta legislatura la nostra tasca a l’Ajuntament és a l’oposició. Entenem que no és ara, doncs, el moment de presentar candidatures a l’alcaldia. Esquerra ho farem quan correspongui, és a dir, d’aquí dos anys, a les properes eleccions.


Esquerra, des de que l’any 2003 vam obtenir representació, mai no hem donat el nostre vot a un alcaldable que no fos el que presentava Esquerra. Avui no ha estat diferent; el nostre vot ha estat d'abstenció.


Dit això, des de l’oposició, la nostra feina seguirà sent de control, d’una manera responsable, seriosa i rigorosa, tal com hem fet durant aquests dos primers anys de legislatura, vetllant sempre pel bé comú. Des d’Esquerra continuarem treballant per arreglar les coses i portar a terme el nostre propi projecte de poble, al costat del poble, amb la força que ens van donar a les últimes eleccions.


Que ningú ho dubti: estem i estarem aquí, amb ganes de treballar per al poble, complint les nostres obligacions, i també, si cal, exigint els nostres drets.


Sra. Parellada; vostè i el seu equip de govern han estat, són i seran els únics responsables de les seves decisions i de les conseqüències que comporten. Vostès -tots membres de l’equip de govern en aquests últims dos anys- han portat l’ajuntament fins on som ara. I seran vostès els qui decidiran cap a on anirà aquest ajuntament en els propers dos anys. A l’inici d’aquesta legislatura els vam desitjar molta sort. Avui ho tornem a fer. Molta sort, creiem que la necessitaran.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia Lluís,

La teva intervenció i les decisions que vau prendre al ple d'ahir al vespre em van semblar molt correctes.

Ànims i endevant!

Anònim ha dit...

Felicitas Lluis.

Un cop més molt encertada la decisió, molt ben explicada i argumentdada.
Ara a seguir com fins al moment: seguir molt de prop tot el que fa l´Ajuntament i denunciar tot el que calgui. I a exigir de bon començament l´auditoria de Viladecavalls Multigestió.
Molts coneixem el que està passant gràcies a vosaltres.
A seguir que ja falta menys fins al 2011!

Manel Martinez ha dit...

Bon dia lluís

T'haig de dir, encara que em sembla que ja ho saps, que pensava que pactarieu amb Unió. M'agrada veure que m'he equivocat i que ERC continua, tal i com em vas dir en la mateixa postura que fa 6 mesos. Et valoro molt positivament aquesta postura i sobretot que entenguis que estar a la oposició no es cap catàstrofe i que es pot ajudar al poble també fent bona feina amb una oposició constructiva.
Una abraçada!

Salut, socialisme i república!

Lluís Soler Turu ha dit...

Bon dia Manel,

D'aquest tema en vam parlar la setmana passada, i ja et vaig explicar el que hi havia. La rumorologia era completament falsa, ja t'ho vaig dir. Des d'Esquerra estem orgullosos de poder treballar per a Viladecavalls amb responsabilitat, seriositat i rigor. Aquesta legislatura treballem des de l'oposició i en un futur ja en parlarem.

Una abraçada i bon estiu!