14 de desembre 2009

13-D, avancem cap a la independència

Avui s'ha celebrat la primera onada de consultes per la independència a 166 municipis catalans. Uns quants companys i companyes d'Esquerra de la comarca hem anat a veure les consultes que s'han dut a terme als municipis del Vallès Occidental. Us penjo algunes fotos que he fet avui (veure al final de la nota). Ha estat una jornada sense incidents, on tots i totes aquelles que han volgut, s'han pogut expressar lliurement a les urnes sobre la independència de la nació catalana. Els que han votat que sí, els que han votat que no, els que han votat en blanc, ho han fet amb absoluta llibertat i civisme.


Els resultats de la consulta d'avui demostren que l'independentisme no és monopoli de cap partit, sinó que es tracta d'una opció transversal que aglutina sectors plurals i diversos de la societat catalana. Avui, molta gent ha perdut la por d'avançar cap a la independència. Avui, hem fet un pas més cap a la majoria social favorable a la independència.


Esquerra Republicana de Catalunya ha pres bona nota de la jornada democràtica d'avui i dels resultats obtinguts a les urnes. Participació del 30% i triomf espectacular del sí amb un 95% dels vots emesos. La societat catalana demana amb normalitat que la independència entri amb força en el debat polític. Espero que la resta de partits polítics també en prenguin bona nota, sobretot els partits autonomistes i federalistes. Afirmar que la jornada d'avui ha estat una distracció o un entreteniment per uns quants és d'una miopia política superlativa. El dret a decidir ja forma part de l'agenda política d'aquest país. Que tothom en prengui bona nota.



Només em resta felicitar a totes les persones que avui han anat a votar lliurement, i a totes les persones voluntàries que han participat en l'organització d'aquestes consultes. Entre tots i totes hem aconseguit que la jornada d'avui hagi estat un èxit rotund!








7 comentaris:

Anònim ha dit...

Fracaso de participación y consecuentemente los organizadores al día siguiente se enzarzan en mil batallas y lo típico "la culpa es tuya del fracaso" le decía el organizador de Osona López Tena.
Y el alcalde de Arenys que ya se quiere aprovechar montando un partido a partir de esto.
Eramos pocos y parió la abuela

En fin, una merienda de negros. En catalán: fer volar coloms.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb lànònim de les 21:09.
Personalment, crec que avui en dia els ciutadans tenim altres problemes mes greus que l'independencia!!! treballeu per al poble, no per vosaltres collons!!!
i tú Lluís, prenc nota.

Lluís Soler Turu ha dit...

Anònims 21:09 i 11:30,

Que 200.000 persones participin en una consulta simbòlica, sense vinculació directa, suposa un punt d'inflexió en la política catalana. L'independentisme democràtic i cívic fa palès el seu caràcter transversal i la seva capacitat de mobilització. Després de 30 anys de "democràcia espanyola" entre cometes, el procés estatutari ha demostrat claríssimament que l'Estat Espanyol vol perpetuar el model del "jo mano, tu obeeixes" a Catalunya. I aquest model és perjudicial per tota la gent que viu a Catalunya, independentment de la llengua que parlin a casa, independentment de si es senten nacionalment catalans o espanyols o marroquins o rumanesos. Per solucionar els problemes de la gent que vivim a Catalunya hem de disposar de la totalitat dels impostos que paguem aquí, igual com fan els bascos (curiosament, allà el concert econòmic si que és constitucional). Per solucionar els problemes de la gent que vivim a Catalunya, hem de tenir el control del conjunt de les infraestructures viàries, ferroviàries, aeroportuàries... Per solucionar els problemes de finançament dels ajuntaments de Catalunya necessitem una agència tributària catalana que no passi per Madrid.

La independència és el mitjà per poder solucionar molts dels grans problemes i mals endèmics d'aquest país nostre. Així de senzill.

El poble català té dret a decidir el seu futur. Cap demòcrata ha de tenir por a les urnes. Cap tribunal pot retallar allò democràticament decidit a les urnes.

Anònim 11:30, estigues tranquil i no tinguis cap por. Des d'Esquerra Republicana de Catalunya hem treballat, treballem i continuarem treballant per al poble i per al país, fidels als nostres ideals. No en tinguis cap dubte.

Anònim ha dit...

En casa hablamos castellano, pero me siento catalán como el que mas y muy orgullo que estoy.
A mi me parece bien el Estatut, excepto en el tema que hoy por hoy nos lo jode y hace que no este firmado, que al fin y al cabo es palabreria absurda, que si es nación que si no, etc… chorradas, lo importante es el apartado económico entre otros.
La independencia conllevaría una seria de inconvenientes, por ejemplo muchos de los productos catalanes son consumidos en el resto de España... ¿que pasaría si España dejara de consumirlos? lo siento, pero a mi lo que me jode es cuando me tocan el bolsillo, como a la mayoría de la sociedad catalán, por eso ha habido tanto absentismo en estas consultas, ¿o es que no lo queréis ver...?
En referencia al partido que representas, ten presente que la sociedad catalana es coherente y más, a pesar de que los politicos se empecinen en demostrar lo contrario. Por ejemplo, se dieron 8 escaños en su día en las elecciones nacionales a ERC simplemente por darle por culo al Sr.Aznar... (bien merecido por cierto), pero nada mas… después de ello vuelta a la realidad.
Por cierto, recuerdo que vosotros dijisteis “NO” al Estatut… y ahora si… caxondeo, si señor, caxondeo del bueno!

El problema son los políticos, tripartitos y demás cachondeos!

Lluís Soler Turu ha dit...

Anònim 17:07,

T'has preguntat per quin motiu la independència de Catalunya hauria d'implicar que Espanya deixi de consumir productes catalans? Si Espanya consumeix productes a altres Estats independents de tot el món, per quin motiu no consumiria productes catalans? La resposta és el xantatge espanyol, oi?


T'has plantejat que, en un món globalitzat, Espanya només representa un 2% del mercat mundial? No s'ha de tenir por del xantatge espanyol. Si no volen comprar cava, no passa res. A Alemanya, a Estats Units, a Xina o a Austràlia no els importa gens si el nostre país vol ser independent. Excepte a Espanya, a la resta del món no tenen cap problema a consumir productes catalans.


Fixa't amb la següent llista de nous Estats a Europa des del segle XX: Noruega (1905), Finlàndia (1918), Polònia (1918), Hongria (1918), Irlanda (1921), Lituània (1990), Estònia (1991), Letònia (1991), Ucraïna (1991), Bielorússia (1991), Moldàvia (1991), Eslovènia (1991), Croàcia (1991), Macedònia (1991), Bòsnia i Hercegovina (1992), Txèquia (1993), Eslovàquia (1993), Montenegro (2006), Kosovo (2008).

Fixa't que, des del moment que han esdevingut Estats independents, cap dels països ha decidit renunciar a la seva independència. Vaja, això de la independència no deu ser tan dolent si cap país vol tornar a la seva situació anterior... no creus?

Salutacions,

PS: Esquerra vam ser el partit que va forçar la reforma estatutària amb l'alternança de govern i que, després d'impulsar-la, vam haver d'acabar votant-hi en contra per les rebaixes inacceptables. Ara, s'ha demostrat que som l'únic partit capaç de mantenir-nos ferms per defensar l'actual text estatutari, tal com vam fer davant el govern espanyol en la negociació del nou model de finançament. Sense la fermesa d'Esquerra, el nou finançament de Catalunya no compliria amb l'Estatut. Però defensar el text actual de l'Estatut, no significa que considerem que sigui un bon text. Per nosaltres, l'Estatut retallat és una eina insuficient per afrontar els problemes de la societat catalana; problemes que només es solucionaran quan tinguem un estat propi.

Anònim ha dit...

Després de llegir els teus comentaris Lluis, et diré innocent perquè sóc ben educat.
Et falta molta mili, noiet!

Lluís Soler Turu ha dit...

Anònim 00:15,

El diàleg i la discussió es basen en intentar rebatre arguments contraris als teus, o com a mínim escoltar-los i reflexionar al respecte.

La manca d'arguments es fa evident quan algú renuncia al diàleg i es limita a qualificar l'interlocutor.

Salutacions,