26 de novembre 2010

Ara referèndum per la independència, diumenge vota Esquerra!



Queden poques hores perquè finalitzi la campanya electoral. No fa falta ser un profeta per endevinar que el proper president de la Generalitat de Catalunya serà el Sr. Mas. Totes les enquestes així ho indiquen. En aquests últims mesos, Sr. Mas ha estat capaç de no mullar-se en res i generar l’espectativa justa entre les persones per pensar que farà el què cadascú vol. El vídeo que us penjo n'és un bon exemple. A vegades costa saber quan és el real i quan el de Polònia...


Segurament per aquest motiu, hi haurà gent de perfils molt diferents que diumenge votarà la candidatura de CiU. Des de gent compromesa amb la causa independentista, fins a persones conservadores que creuen que Catalunya ha de seguir sent una comunitat autònoma d'Espanya.


Esquerra Republicana de Catalunya hem pres un compromís amb els nostres votants. Sis condicions irrenunciables en cas que Esquerra sigui decisiva per determinar el nou govern de Catalunya:
  1. Cració d'un sistema financer públic català per suplir les dificultats de crèdit a empreses, autònoms i famílies.
  2. Garantir els recursos necessaris per aplicar la Llei de dependència prioritzant l'assistència domiciliaria especialment per a la gent gran i els discapacitats.
  3. Establir un règim de preus justos per als nostres productors que potenciï la producció agrària i ramadera i en faciliti la comercialització.
  4. Reforma de l'estructura del Govern per reduir els alts càrrecs i reforma a fons de la funció pública per avaluar el treball dels funcionaris.
  5. Reclamació del concert econòmic. Els nostres impostos a Catalunya.
  6. Convocatòria d'un referèndum per la independència.
Sobre aquestes dues últimes condicions, Esquerra ha fet una proposta formal a CiU, una proposta de país, que podeu escoltar en boca d'en Joan Puigcercós al vídeo que us he penjat: "Anem junts per aconseguir el concert econòmic a Madrid, però si no ens en sortim i ens trobem les portes tancades, comprometis a fer un referèndum per la independència". La resposta del Sr. Mas: no mullar-se... El vídeo és prou clar.


Si tu també ets dels que vas anar a la gran manifestació del passat 10 de juliol, si també ets dels que creus que "som una nació, nosaltres decidim", aquest diumenge pots obligar el Sr. Mas a mullar-se. Aquest diumenge hem de prendre una decisió valenta, una decisió de país per un futur millor. Ara referèndum per la independència. Aquest diumenge, vota Esquerra!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

És una llàstima que, en el moment en que el sentiment independentista del apis està en el seu moment més alt, per culpa d´uns nefastos dirigents d´ERC (hooligans com el Puigcercós i aprofitats de la poltrona com el Carod, Benach, Simó, etc.) que han portat a una diàspora interna i a uns resultats miserables, que si algú dels que mana té una mica de vergonya, hauria de sortir corrent (cosa que ja sabem que no passarà, perquè perduda la poltrona de la Generalitat no voldran perdre la del partit). S´ha perdut en definitiva, una oportunitat històrica. El pais ha preferit confiar aquest sentiment independentista en un lider i un altra projecte i hem perdut la oportunitat.
I potser, la lectura en clau local potser la mateixa: aprofitar-se de la poltrona de l´ajuntament ja ho hem pagat en les passades eleccions. Espero que l´actidud de "hooligan" a l´oposició (denúncies sense sentit que no han portat a res...) no passi la mateixa factura el proper Maig.
Reflexiona Lluis i en aquest 6 mesos que queden.
Perquè ara, hem tingut una hòstia, però al Maig podem tenir la "re-hòstia".

Anònim ha dit...

En Benach ho ha dit avui molt clar: "el darrer congrés d´ERC va ser un desastre". Gràcies per aquest reconeixement sobre algu que ja sabiem. I també ha dit "els lideratges ho són fins que no es demostra el contrari".
La clatellada d´ahir és una "demostració del contrari" o encara ens l´hem de fotre més grossa?

FGG ha dit...

Benvolgut anònim, pel que vols fer creure, ets proper a esquerra (parles en primera persona del plural), premete'm posar-ho en dubte, estàs proposant que si hi han comisions a tercers, adjudicacions a dit, saltar-se la llei, l'utilització de targetes de crèdit pagades per tots els convilatans per us propi...i moltes més coses ens callem? Vas molt equivocat, avans prefereixo la re-hòstia i anar amb el cap ben alt.
El teu discurs el trovo més proper a reagrupament (persones que trenquen pancartes d'esquerra)o de solidaritat. On han anat els vostres vots? a la brossa els de reagrupament, quatre diputats els de solidaritat, d'aquí a quatre anys veurem quina feina hauran fet al parlament i de que haurà servit la divisió del vot independentista.
Ànims Lluís i gràcies per la feina ben feta, s'han d'analitzar els resultats i treure'n conclusions, la història serveix per aprendre del passat, comprendre el present i millorar el futur.

Anònim ha dit...

Hola Lluis,
veient que és norma habitual a ERC d´abandonar quan un perd unes eleccions (com va fer la Glòria després de les municipals o ara en Benach), serà bo que tu abans de les properes també aclareixis si plegaras si els resultats no són bons.
Per cert, penses com Bonet que lo del Puicercós és "teatre del bo"?

Anònim ha dit...

Que no hi ets Lluis?
En moments importants (millor no recordar quin va ser el darrer) els teus silencis han estat de categoria.
Llavors l´escusa era sempre la famosa tesi doctoral.
I ara?
A Catalunya d´això en diem amagar-se sota la falfilla de la mama.

Lluís Soler Turu ha dit...

anònims diversos,

Seré breu:

1. No estic content dels resultats electorals. La patacada a les urnes ha estat molt forta.

2. No crec amb anàlisis simplistes anònimes com algunes que hi ha per aquí penjades.

3. Cal que els militants d'Esquerra reflexionem amb calma i serenitat sobre la situació, per bastir un nou projecte engrescador tant per la gent que ens va votar diumenge, com per la gent que ens va deixar de votar.

4. Respecto les decisions personals dels dirigents que han assumit públicament la seva part de responsabilitat en la patacada de diumenge.

5. Crec que en aquesta nova etapa que obrim a Esquerra tothom és necessari, la gent jove i la gent amb experiència. Ara és el moment de fer pinya i enriquir la reflexió estratègica.

6. Sobre aquells anònims que només apareixen quan poden donar pel sac, des d'aquest humil bloc us dic que NO SOU BENVINGUTS.

Salut i blocs!