17 de gener 2011

Què passa quan s'explica malament l'estacionament limitat?

Fa una estona he sortit de comissió informativa econòmica -en parlaré un altre dia- i quan tornava cap a casa xino-xano, m'he quedat estupefacte quan he vist que havien multat tots els vehicles estacionats a les rodalies de la Plaça Pere Amat. Us penjo aquesta foto que he fet a les 20:40h.



Cada vehicle tenia la seva multa de 48€ enganxada al parabrisa. He parlat amb els agents de la policia local, i m'han indicat que l'actual senyalització del carrer no permet aparcar fora de l'horari comercial. Us deixo una foto de la polèmica placa:


Tot just fa un mes que es va posar en marxa aquest peculiar sistema, tal com ens informava la web municipal en aquesta nota. Sincerament, crec que no s'estan fent les coses ben fetes:

1.- Crec que no s'ha informat correctament al veïnat sobre el funcionament d'aquest sistema d'estacionament. Les nombroses multes d'avui en són la prova més evident. Ningú hagués estacionat allà sabent que la multa li costaria 48€.

2.- Crec que la senyalització no és prou clara. La prova és que tots els llocs per estacionar estaven ocupats.

3.- A la majories de zones d'estacionament limitat es permet una pausa per poder estacionar a l'hora de dinar. No s'enten que es justifiqui aquest estacionament per afavorir el dinamisme dels comerços del centre, i no es permeti estacionar més de 20 minuts per poder anar a dinar als diferents negocis de restauració que hi ha a la zona en qüestió.

4.- Sembla que preval l'afany recaptatori per sobre del dissuasiu. No es el mateix trobar una multa de 48€ que un avís informatiu que expliqui el funcionament de l'estacionament limitat durant les primeres setmanes de posada en marxa.


Crec que d'aquest sistema n'haurem de parlar llargament. Però de moment, ja hi ha una colla de veïns emprenyats amb l'Ajuntament. No anem bé.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina raó que tens!!! Aixó es una vergonya!!!

... ha dit...

Jo també hauria caigut al parany i hauria estacionat pensant que era correcte. Em sembla confús això de que et deixin estacionar només en horari comercial, quan normalment és a l'inrevés.
Llegint-ho poc a poc unes dues o tres vegades he entès la placa... però té tela.

Anònim ha dit...

Luis... los polis han estado dejando papelitos explicativos durante tres semanas... como siempre hablas por hablar...

maripau ha dit...

Leyendo la placa yo interpretaria que en horario comercial se pueden aparcar 2 minuts y fuera de ese horario el tiempo que cada cual crea coveniente. i pregunta es, porque slo se puede aparcar hasta las 20h?, la farmacia cierra a las 20,30, ls bares sobre las 23...NO LO ENTIENDO, a quien molestan los coches aparcados?, quien vaya a cenar un dmingo donde aparca?, en el mega parking sin luz?

Manel Martinez ha dit...

Hola Lluís

Com et deia un anònim, ja fa dies que la polícia local ha advertit als cotxes mal aparcats abans de multar-los mitjançant una nota informativa enlloc d'una multa.
Altra cosa es que com bé dius la placa porta a confusió ja que sembla que en horari no comercial es pugui estacionar per temps ilimitat (per ex tota la nit).
El que es una mica més greu es que mentres están multant estacionin al gual d'un veí.
El que es pitjor es que només multin en aquest carrer, quan hi ha gent, com per exemple el meu veí del davant, veí també de la teva avia... Mena crec que es diu, aparqui totes les nits la seva furgoneta sota de casa seva on es prohibit de fer-ho. Només uns metres mes lluny de la plaça Pere Amat.
El que es pitjor es que hi hagi tan poca sensibilitat amb l'aparcament a Viladecavalls, quan tothom sap el problema que hi ha per aparcar al centre.
I el que es indignant es que no s'hagi atés als veïns que han sofert robatoris, com els bars Robi i Chapó, i la policía es dediqui a multar a tort ia dret

Salut

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola a tothom,

No tinc cap dubte que els primers dies es va advertir als vehicles mal estacionats amb la nota informativa. Però a la vista dels nombrosos vehicles multats, alguna cosa ha fallat en la explicació del sistema d'estacionament limitat. Si la voluntat és dissuadir, cal identificar on està fallant la comunicació del funcionament del sistema d'aparcament limitat a 20 min. Això per una banda.

Per altra banda, cal reflexionar sobre quin ha de ser l'horari d'estacionament en aquesta zona. Jo he sentit versions per a tots els gustos, des de eliminar els aparcaments per donar autèntica prioritat als vianants fins a eliminar la limitació de 20 min i treure les plaques. La polèmica està servida.

Per últim vull trencar una llança a favor de l'equip d'agents de la policia local de Viladecavalls. Són bons professionals i compleixen les ordres dels seus superiors. Una altra cosa és que faltin efectius per cobrir les necessitats que requereix un municipi de diversos nuclis de població repartits en una extensió territorial de 20km2, o que hi hagi directrius verbals (i per tant no demostrables) de no multar en determinats punts -com a sota casa la meva àvia o davant del veterinari- un fet que és un greuge comparatiu pels veïns que han estat multats una cantonada més enllà...

Salut i blocs!

Anònim ha dit...

Es incomprensible que entre el tramo de plaza Pere Amat y calle Major exista un tramo como puede ser la calle Antoni Soler Hospital y no se siga el mismo criterio de los 20 minutos ya quien va a desayunar se encuentra siempre los mismos vehiculos estacionados y en concreto los coches particulares de algunos policias , pero creo luis que esto que tu manifiestas en tu comentario se podria solucionar con una mocion en el pleno y su aprobacion para que se cambiara al igual que hiciste con la calle orenetas que una vez que los vecinos los cuales se les estuvo puteando durante los 9 meses que duraron las obras de la calle A.S.H con la doble direccion y lograran el restablecimiento para que el trafico fuera equitativo para dicha calle y equitativio para el carrer de Baix, presentaste el escrito de mocion el cual iva abalado por vecinos que algunos eran de la planassa y no se que pintan en este problema y se aprobo en pleno la doble direccion , perjudicando a los vecinos de la zona los cuales en su dia pagamos dicha calle como calle y no como carretera, para que asi el Sr Raso regidor no tenga transito delante su casa y tu no tengas que dar la vuelta y llegues a tu casa mas deprisa.PD alucino que el equipo de gobierno no tiene mayoria y pasen estas cosas ?porque sera?

Lluís Soler Turu ha dit...

Atès que n'he rebut alguns, aviso que no publicaré cap comentari anònim que acusi a persones concretes sobre males pràctiques d'estacionament. Si algú vol denunciar alguna situació concreta, li demano que signi el comentari com ha fet en Manel Martínez.

Moltes gràcies per endavant per facilitar-me la moderació dels comentaris.

maripau ha dit...

Lluis, deseo responder al anónimo de las 0.47.
El tema del doble sentido de la calle Orenetes creo que ya venia contemplado en la modificaciń del P.G.O., para mi es la solución idonea para descongestionar ese sector del centro, Raso tiene el mismo recorrido hasta su casa, tu coche y el de todos los vecinos de las carenas y los del sector de adosadas de C. Turu molestan a menos vecinos..., como vecina de La Planassa creo que tengo el mismo derecho a opinar que cualquier otro vecino, los crios van todos al mismo colegio, llevamos el perro al mismo veterinario o paseamos por cualquier sector del municipio.
Que esta medida se pueda aprobar con un gobierno en minoría me parece magnifico, si no recuerdo mal la propuesta era de ERC y debia ser considerada buena cuando salio adelante, ojala los 13 cargos electos votaseis siempre a favor de las ideas beneficiosas para el pueblo, sin importar quien es el autor de la propuesta.

Unknown ha dit...

Visquent molt de prop tota la problemàtica referent al tema dels aparcament al centre, vull fer unes observacions i reflexions que possiblement no s'han tingut en compte:
La reforma del carrer Antoni Soler Hospital ,carrer Major i plaça Pere Amat és la principal causa de la problemàtica.
No vull dir pas que no s'hagués de fer , però cal tenir present que tot el rojecte inicial del carrer Antoni Soler Hospital i plaça Pere Amat , aprovat en el seu dia es va modificar i dita modificació incorreix en una greu irregularitat perque no va ser aprovada pel Ple, va ser a criteri del regidor d'obres Santi Griera. Si veus el projecte original fet per l'arquitecte Lluís Rambla veuràs que contempla en el carrer Antoni Soler Hospital aparcament en els dos costats i el trànsit pel mig i pel que fa a la plaça Pere Amat es pot aparcar en tot el seu entorn. Crec que el criteri d'un arquitecte té algun sentit.
Una vegada acabades les obres, en el moment que s'obre el carrer al trànsit, malgrat la modificació del projecte, l'aparcament és en els dos costats i no hi ha cap tipus de problema. Tothom aparca bé, ningú es queixa, el trànsit rodat circula més lentament i no s'invadeix cap vorera...
A que penseu que és degut aquest canvi???
S'hauria de preguntar als senyors Santi Griera i Josep Faure.
A partir de tot això és quan comença tota la problemàtica amb la policia i es trenca tota l'harmonia.
NO sé el per que, però solsament es multa en aquesta zona del poble.
Si dones una volta pels carrers de la zona del camí de can Boada de les Parentes, veuràs com tots els cotxes estacionen on volen invadint voreres, passos de minusvàlids etc...Fins i tot hi podem trobar cotxes municipals i el d'algun que altre regidor...
AMB IMPUNITAT TOTAL. Això entenc que és discriminació i legalment es diu PREVARICACIÓ.
Aprofito l'avinentesa i et demano que prenguis "cartes" en el tema.
Podríes demanar al Ple la restitució del projecte que contempla l'aparcament esmentat anteriorment.
Pel que fa al tema dels aparcaments a la zona del camí de can Boada tinc proves, si vols te les puc adreçar.

Anònim ha dit...

MARI PAU no digas medias verdades o medias mentiras ya que por mucho que contemplara el nuevo PGO tu sabes que lo comtemplaba ensanchando la calle y dejando el estacionamiento el cual ha desaparecido cosa que aun no se ha hecho.tampoco he dicho nada del recorrido del Sr. Raso y que ya se que sois amigos, simplemente he dejado constancia que como menos trafico le pasa por delante su vivienda tiene mucha mas tranquilidad y es por lo que la av del casc fue recojiendo firmas, pero que casualidad que no preguntaron a los vecinos de la calle orenetas , aunque pagen la cuota de av del casc, pudiendo pasar de un acuerdo entre todos a un acuerdo unilateral del aquipo de gobierno ya que por varias razones les veneficia lo aprovado.

Anònim ha dit...

Soc veï, i crec que la placa esta molt clara, tot i que no estic d'acord amb aquest sistema. També cal afegir que els primers dies vaig veure moltes notes informatives en vehicles, es a dir, no van començar a multar des de inici. Les coses s'han de dir com son.
I referent al problema de l'aparcament a Viladecavalls que apunta un tal Manel, això esta clar que es una falta de previsió de l'equip de govern, sobretot al centre del poble. Que farem quan comenci a viure gent als pisos d'orenetes?? el parking cada vegada es mes petit i l'acabaran omplint, i com ara als carrers del centre i orenetes no es pot aparcar, ja em direu...
Per altre banda, volia afegir que estic totalment d'acord amb el comentari de MerceÇ!! Faure i cia, horrible. Una question: aquesta decisió va consensuar-se amb les avv?

maripau ha dit...

En respuesta al anónimo 21 gener, 2011 14:13, tienes razón con lo de ensanchar la calle Orenetes, su ensanchamieto puede proporcionar más zona donde poder aparcar
sin embargo la molestia para los vecinos será la misma.No es decir verdades a medias, si la ley de urbanismo obliga a ls vecinos a la cesi;n gratuita del suelo para vial, porqué no se ha hecho?
Hablas de la actuacin de la AV del Centre... no es la primera vez que actuan de manera poco clara, todo el mundo se queja pero nadie presenta el relevo... la solucion esta en manos de los asociados.
También estoy de acuerdo con el escrito de Merce, por supuesto.
Dices que soy amiga de Raso, es verdad, como también lo soy de Merce, de Lluis, de Manel... eso no implica que estemos de acuerdo en todo, si estamos en contra aceptamos la postura del otro y ya está. lo que no me gusta es aquella gente que bajo el anonimato intenta crispar y manipular.

Roger ha dit...

Sóc també veí i fa cosa d'una setmana també vaig estar multat.

La placa no és clara i els veïns estem mal informats.

Realment m'és molt incòmode no dispondre d'aquestes places per aparcar, ja que cada cop en som més i costa de trobar un aparcament a costat de casa.

També comentar que m'agradaria que la norma s'apliques per a tothom, ja que l'altre dia vaig veure el Subaru blau (crec que sabem tots de qui és) estacionat varies hores en aquesta zona i sempre hi ha un veí que no sé com s'ho fa per estar tot el dia allà ficat sense rebre una multa.

maripau ha dit...

Roger, aclara de quien es el subaru azul que yo tengo uno y hace meses que no aparco alli, podrias confundir a la gente.

Roger ha dit...

del poli.

Anònim ha dit...

Una pregunta, porque no puede aparcar su coche un policia en la calle Antoni Soler i Hospital? no lo entiendo, yo creo que tiene el mismo derecho que cualquier vecino... en todo caso el problema es que esta calle deberia ser zona azul.
Por cierto, yo he leido la placa, y la palabra "Excepte", creo que eta clara... no hay que ser licenciado para entender dicha placa.
Con todo esto quiero decir que el problema es la falta de planificación y consenso, algo habiutal en los últimos años... por desgracias para nosotros, los vecinos.

Unknown ha dit...

Contestant l'anònim del dia 29 de gener, es clar que un policia pot aparcar al carrer ASH, ningú li ho pot prohivir, però srs, hi ha una cosa que se'n diu ètica...Us asseguro que si jo fos la persona que es dedica a sancionar els vehicles mal aparcats, em faria "vergonya" tenir el meu vehicle propi estacionat allà durnat vuit hores, dotze en el cas dels cap de setmana.
Dir també, que en ocasions, algun qua altre/a agent el seu vehicle no està ben estacionat i dubto que algun company/a l'hagi sancionat.
Torno a insistir en el tema que una vegada acabades les obres en el carrer ASH hi havia més places d'aparcament, estava pintat d'altra manera; al voltant de la plaça també es podia aparcar, i hi havia lloc suficient per circular els vehicles, aparcar els cotxes i passejar els vianants.
Afegir també que el tema dels rellotges, no tira ni amb rodes (al menys en aquest sector, no parlo del carrer Major, on és veritat que si hi ha cotxes aparcats no hi ha lloc pels vianants).
Per acabar : potser si que si s'eliminen tots els aparcaments tot és més bonic, però, abans s'ha de fer una previsió i habilitar les places que es volen treure.
Penso que, en aquests moments els que opinen que millor que es treguin totes les places d'aparcament,segur que no són veïns den la zona i no ténen aquest problema davant de casa.

Anònim ha dit...

Merce, soy el vecino del 29 de enero.
Ante todo quiero dejar claro que no soy agente de policia, soy vecino, por si alguien lo piensa, simpemeente me gusta hacer de "abogado del diablo".
Etica?, si puedo entenderlo... pero entonces también no deberian aparcar dueños de bares de la zona, trabajadores de la Caixa,... no? o solo tenemos que meternos con los funcionarios?
Insisto, el problema no esta en los agentes, esta en los politicos, ellos son los que han montado esto, pues que lo arregluen. Aunque me gusgaria comentar, que el tema de la zona azul, en contra de lo que yo pensaba esta saliendo mejor de lo previsto, la gente suele respetarlo.
saludos