21 de gener 2011

una decisió molt personal i meditada

Sovint, a la vida, hi ha moments que trobem una cruïlla al nostre camí i hem d’escollir quina direcció emprendre. Fa unes setmanes, vaig arribar a una bifurcació en el meu camí vital. Havia de decidir entre dos camins que em conduïen a destins diferents i que, en conseqüència, la tria de l’un o l’altre marcaria el meu futur de manera distinta. Fa unes setmanes, la vida em plantejava un dilema important. Després de meditar amb calma els pros i contres de cada opció, finalment n’he escollit un, i ho he fet amb la ferma convicció que aquest camí enriquirà la meva experiència personal i em conduirà a noves oportunitats i també, sens dubte, a nous reptes per superar.


Com us deia, hi ha moments a la vida en els quals s’han de prendre decisions importants. Després de comunicar-ho a la Secció Local d’Esquerra-Viladecavalls i a l’Executiva Comarcal d’Esquerra al Vallès Occidental, vull anunciar-vos una decisió molt personal i meditada que fa unes setmanes que he pres: He decidit no presentar la meva candidatura a encapçalar la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya a les properes eleccions municipals de Viladecavalls el proper 22 de maig.


Com alguns ja sabeu, a finals d’abril de l’any passat vaig defensar la meva tesi doctoral i vaig obtenir el títol de Doctor en química per la Universitat Autònoma de Barcelona. Després de reflexionar sobre el meu futur professional, he decidit no tancar-me cap porta i consolidar la meva carrera investigadora realitzant una etapa postdoctoral en un centre de recerca de reconegut prestigi internacional. Ara mateix tinc diverses beques sol·licitades i candidatures presentades a diferents universitats i centres de recerca dins i fora dels Països Catalans. El proper mes d’abril sabré la resolució d’una de les beques que he sol·licitat i, si aquesta és positiva, tinc previst incorporar-me durant la primera setmana de maig a un grup de recerca de l’estat francès, per una estada de dos anys de durada.


A diferència d’altres persones, jo mai m’he plantejat la política com un modus vivendi. El maig de l’any 2004 vaig prometre per imperatiu legal el càrrec de regidor, i des de llavors he treballat amb esforç, rigor i honradesa per fer de Viladecavalls un poble millor, no per guanyar-me la vida fent de polític. Jo sóc químic de professió, em guanyo la vida fent investigació química i m’agrada molt la feina que faig. I en aquests set anys que fa que sóc regidor, he tingut la sort de poder compatibilitzar la meva professió i l’activitat política municipal.


En aquesta propera legislatura em serà impossible compatibilitzar la meva professió amb la meva activitat política a l’Ajuntament. I és per això que he decidit no presentar-me com a candidat a l’alcaldia de Viladecavalls. No seria honest presentar-me d’alcaldable per Esquerra sabent que és possible que hagi de marxar a viure a l’estat francès just quan comenci la campanya electoral.


Sigui on sigui que em porti el camí que he emprès, que ningú dubti que seguiré treballant per al projecte de poble que defensem des d’Esquerra-Viladecavalls, un projecte en el qual crec fermament i que estic convençut que és el projecte polític més vàlid per fer que Viladecavalls sigui un poble més cohesionat, cívic, sostenible, modern i preparat per afrontar els reptes col·lectius de futur. És per això que estic content que, finalitzat el període de presentació de candidatures, hagi estat la companya i amiga Glòria Ullés qui hagi presentat la única candidatura per encapçalar la llista d’Esquerra-Viladecavalls. La Glòria és una dona forta, honesta i entusiasta, viu intensament la política municipal i serà una magnifica cap de llista per fer realitat el nostre projecte polític per a Viladecavalls. Companyes, companys, com deia el poeta, tot està per fer però tot és possible!

10 comentaris:

... ha dit...

Bona sort amb les BP !!

Lluís Soler Turu ha dit...

Això espero! Gràcies!!

Pere Cardús ha dit...

La política i l'ajuntament perden la possibilitat de conèixer el gran batlle que hauries estat. Sé que el teu compromís amb les persones i el país no s'acaba i, de fet, la teva decisió ho demostra. El país necessita professionals i investigadors de primera línia i tu t'encamines en aquest sentit. El país, però, també necessita polítics de servei i sense aspiracions personals. I tu ets un apassionat de la política que has fet un gran servei al poble de Viladecavalls i a Catalunya.

És un plaer ser amic d'algú que practica la vocació de servei amb tanta noblesa. Endavant amb les noves aventures!! I gràcies per l'exemple d'una manera diferent de fer política.

Josep Margalef ha dit...

Lluís,

Vam parlar ahir, i coincideixo de ple amb les paraules d'en Pere.

Els amics només et podem dir que si ja has escollit, endavant en la decisió.

Possiblement, i donada la teva vàlua, més endavant tindràs temps de fer política.

Aprofito per dir que he donat un cop d'ull a la tesi. Carai...! I els agraïments, genials.

Ens veiem ben aviat

Carles Rodríguez ha dit...

Tal i com ja et vaig dir per telèfon, molta sort i molts èxits en aquesta nova etapa professional. Els que ens quedem informarem des de la frontera, de ben segur que no ens aborrirem!!

Una abraçada!

Pedro Ballesta ha dit...

Bona sort Lluís,

Me sabe mal perder un gran vecino y persona que aporta cosas muy interesantes para Viladecavalls.
Un abrazo

Anònim ha dit...

Lluís,

No cal dir res més. Únicament que les grans decisions són encertades quan estan ben meditades i tenen el recolzament dels que t'envolten. Hi ha un temps per a cada cosa.

Una abraçada i fins aviat,

JPV

Anònim ha dit...

Lluis, te deseo un camino lleno de éxitos.

Que tengas mucha suerte.

Antonio Navarro

maripau ha dit...

Felicidades Lluis, conocía tus dudas y creo que has tomado la decisión acertada, lo primero es desarrllar el trabajo que te gusta y para el que te has preparado, como amiga tuya te felicito, com vecina de Viladecavalls me fastidia perder al Regidor que más y mejor ha defendido la legalidad y la coherencia en nuestro ayuntamiento, pese a la actuación obstruccionista de diversas mayorias.
Gracias Lluis por todo el tiempo que has dedicado (y que dedicarás en el futuro) a Viladecavalls.

Lluís Soler Turu ha dit...

Moltes gràcies a tots per les vostres paraules. Ara només resta esperar que es comencin a resoldre les beques que he demanat...
Salut!!