04 de març 2011

respostes del ple de gener (I): sobre les nòmines

Us penjo les respostes a les preguntes que vam formular el passat ple de gener i que el grup de CiU ens va lliurar la setmana passada. Cliqueu les imatges per fer-les grans. Avui, em referiré a la resposta de la pregunta 2 -sobre les nòmines dels treballadors- i deixarem el tema multes i zones d'estacionament per la propera anotació.




Com us deia, centrem-nos en la pregunta 2: "Volem saber si estem al dia en el pagament de totes les nòmines dels treballadors i treballadores d'aquest Ajuntament". Resposta: "el pagament de les nòmines (...) està al dia", "les nòmines s'estan pagant en tota normalitat". Aquesta resposta signada per la Sra. Regina Parellada contrasta amb les declaracions dels membres de comitè que avui es recullen a tota la premsa comarcal (per exemple aquí): L'Ajuntament de Viladecavalls no va pagar els complements d'assistència corresponents a l'any 2010 que, segons el conveni, s'han de pagar a la nòmina de gener. És a dir, que -un cop més- el grup de CiU i la Sra. Parellada ens van mentir i es van quedar tan amples. Ells són així.


L'Ajuntament no té líquid ni per fer front als pagaments dels treballadors i treballadores. I em sap greu, perquè això es veia a venir. Em sap greu perquè no hi ha res més inútil en política que dir "jo ja vaig avisar que això acabaria passant". I fa anys que aviso, i fa anys que sempre pico contra la mateixa paret. Almenys em queda la consciència tranquil·la d'haver fet tot el que estava a les meves mans com a portaveu de grup municipal a l'oposició per intentar que l'Ajuntament no arribés a aquesta situació. Però malgrat els nostres esforços, amb dos regidors sobre tretze, des d'Esquerra no hem tingut prou força.


L'Ajuntament de Viladecavalls necessita urgentment un canvi de política econòmica. Però els grups de CDC i UDC estan més preocupats per les seves divisions internes i baralles fratricides que per treballar perquè el poble tiri endavant. Aquestes darreres setmanes ho hem pogut veure als diaris, com es tiren els plats pel cap entre ells mateixos. Així no es pot governar un municipi i, si no fem alguna cosa, al final els plats trencats els acabarem pagant els de sempre.


A la Secció Local d'Esquerra-Viladecavalls tenim idees i propostes concretes per canviar el rumb de la política econòmica del nostre Ajuntament, i tenim gent preparada per liderar aquest canvi. Cal aplicar criteris d'austeritat, cal una gestió municipal eficaç, eficient, transparent, propera, àgil i útil, cal innovar per obtenir nous ingressos econòmics i, sobretot, cal coratge i valentia per liderar el canvi que necessita el consistori. L'Ajuntament som tots. Junts podem!

5 comentaris:

maripau ha dit...

No lo entiendo, resulta que somos un pueblo de unos 8.000 habitantes que puede permitirse el lujo de pagar dos buenos sueldos a jornada completa y uno a media jornada a sus políticos, que puede montar fiestas con lo que eso supone de gasto... orquesta, moqueta, etc. y en cambio no puede pagar a sus trabajadores?
Lluis cuant dinero se ha tirado en despidos improcedentes o simulo-improcedente en esta legislatura?, cuanto se ha pagado a cargos de confianza de dudosa eficiencia?, cuanto queda por pagar por los perjuicios generados a empresas y particulares, por la ineptitud y mala fe en que se ha gestionado en la primera mitad de legislatura?, porque no se aplican las directrices que marca el Departament de Governacio de declarar nulas todas las contrataciones irregulares que han habido y se reclama LA RESPONSABILIDAD PATRIMONIAL de los funcionarios o cargos electos (o sea, que quien lo hizo mal lo pague, y no lo paguemos el pueblo).
Sinceramente no lo entiendo

Anònim ha dit...

MariPaz, mejor redactado,indudablemente que sí. La literatura nunca fué tu fuerte :-), pero más claro no se puede decir.
Gracias por tu vuelta a la palestra. Viladecavalls te necesita.
Y tú tuvites suerta porqué cobraste. Té costó dios y ayuda, pero lo conseguiste.
Por cierto, como está lo de tus casas en Camí dels Ocells?
También has tenido suerte en este caso. Como denunció Lluis en un pleno, se ha arreglado esa calle sin pagar los vecinos, no?
Ves como no todo es malo...ah!, es verdad, como dices, todo fué malo en la primera mitad de la legislatura y esto ha sido recientemente, y ahora es bueno.

maripau ha dit...

Anónimo, sigue siendo malo, estamos a punto de recibir la sentencia de las perdidas que nos ocasinó el Ayuntamiento (mas de 200,000 euros), que no se como voy a cobrar.
El tema del cami dels ocells, tienes razon, yo tambien estoy en contra de que pague el pueblo lo que segun el proyecto de urbanizacion ha de pagar un promotor (que no es de Vila...)
Si tu me puedes explicar en que me ha ido bien la segunda mitad, yo te diré lo que pienso, al menos no me han ido a fastidiar... hay algun cargo de confianza, político y no hablo mas en diversos juzgados de instruccion por lo que hicieron entre el 2007 y 2009.
Saludos valiente.

Anònim ha dit...

Respecte de les multes, vull explicar-te el que ha passat aquest matí: al carrer del mecànic (no sé el nom del carrer) hi havia 14-15 cotxes damunt de l´acera (mig cotxe a l´acera i mig al carrer), davant meu el Suzuki de la policia circulant pel carrer i, no s´ha parat per multar cap dels vehicles. He anat a l´oficina de la policia local i li he comentat al caporal i li he preguntat perquè al centre multen quan s´accedeix el temps o fora d´horari i allà hi ha cotxes damunt l´acera i no es multen. La resposta no té desperdici: "són dues zones completament diferents". L´hi he dit que no parlem de zones, parlem d´infraccions d´estacionament i ell ha seguit dient que "són zones completament diferents". Llavors Lluis, si les multes es posen per zones i no per infraccions, sis plau, que facin un planell indicant en quines zones es multa i en quines no.
L´absurd no podia arribar més lluny. I els ciutadans, vinga aguantar.

Lluís Soler Turu ha dit...

@anònim

Gràcies per la informació. És intolerable. Haurem de seguir apretant a convergents i unionistes. Us aniré informant.

Salut i blocs!!