14 de maig 2011

Programa electoral, candidatura d'Esquerra i el per què s'ha suspès el debat

Sento no haver pogut escriure abans. Avui el servei de blogger havia caigut i cap usuari podíem penjar actualitzacions als nostres blocs. Abans d'anar a dormir, us penjo alguns enllaços amb informació sobre les propostes i les persones que integrem l'equip d'Esquerra-Viladecavalls:


1) Desplegable de la candidatura + resum del programa electoral: consulteu-lo aquí.
2) Programa electoral complet d'Esquerra: consulteu-lo aquí.
3) Full informatiu d'Esquerra - l'Ajuntament som tots: consulteu-lo aquí.



Per altra banda, us vull explicar com ha acabat l'intent de realitzar un debat electoral a Viladecavalls. Com ja vaig comentar fa unes setmanes, des d'Esquerra vam proposar un debat amb tots els candidats i candidates a l'alcaldia de Viladecavalls. En aquest sentit, ens vam posar en contacte [pdf carta] amb tots els partits polítics que concorreran a les eleccions del proper 22 de maig, per tal de consensuar-ne el lloc, el temps de les intervencions, la persona moderadora i també els temes a debatre. A partir d’aquest primer contacte, es va fixar una reunió on només van assistir els candidats del PSC, ICV, PVA i Esquerra.


Les formacions del PP, Ara-Reagrupament, Ciutadans i PxC no van contestar la convocatòria. Els partits CiU i UMdC van declinar la seva participació en el debat. Atès que és desitjable que qualsevol debat electoral pugui comptar amb un ampli espectre de formacions polítiques, en la reunió mantinguda amb els candidats de PSC, ICV, PVA i Esquerra es va decidir suspendre l’organització del debat.


Des d’Esquerra-Viladecavalls lamentem que els partits CiU i UMdC, que actualment tenen responsabilitats de govern a l’Ajuntament de Viladecavalls, no hagin volgut participar en el debat electoral. Trobem molt significatiu que els grups de l’equip de govern no s'atreveixin a defensar els seus arguments en un debat públic i considerem que és una pèrdua de riquesa democràtica. Tanmateix, pensem que aquesta renúncia posa de manifest la inconsistència de les propostes de CiU i UMdC, que s'amaguen i fugen del debat electoral enlloc de debatre públicament les qüestions que afecten el dia a dia dels veïns i veïnes de Viladecavalls.


Malgrat el debat no ha estat possible, us encoratjo a contrastar les nostres propostes del nostre programa electoral amb les dels altres partits. Mentre uns i altres venen fum, nosaltres presentem un programa realista, tocant de peus a terra. Si ens vols ajudar a fer-lo realitat, vota Esquerra. Sense tu no és possible. Amb tu, fem poble!