27 de setembre 2012

Feliç

Quan vaig escriure l'última nota en aquest bloc, el passat 1 de setembre, tenia la sensació que l'acceleració del procés d'independència de Catalunya anava en augment. Avui puc escriure feliç que en tinc la certesa. Estic convençut que el dia d'avui, igual que el passat Onze de setembre, serà recordat en els llibres d'història del nostre país. Avui sóc feliç. Avui, lluny de la meva terra, sento una barreja de felicitat, emoció i orgull de país, després de rebre la notícia que el Parlament ha aprovat la celebració d'un referèndum d'autodeterminació la pròxima legislatura. El punt culminant de la resolució aprovada diu textualment:

"El Parlament de Catalunya constata la necessitat que el poble de Catalu­nya pugui determinar lliurement i democràtica el seu futur col·lectiu i insta el govern fer una consulta prioritàriament dins la propera legislatura."

Em sento orgullós de militar a ERC, al costat de persones que han tingut, tenen i tindran una clara vocació de construir un futur millor per a tots els catalans i catalanes, de bastir un projecte de país que genera il·lusió col·lectiva, sempre amb la mà estesa i cercant el consens.

Tenim l'oportunitat d'escriure les millors pàgines de la nostra història. És a les nostres mans, i espero que tots estiguem a l'alçada del moment que ens ha tocat viure. Treure el país de la ratera on ens trobem avui només depèn de nosaltres mateixos. El país ens necessita, ara més que mai, units. Encoratgem, doncs, la il·lusió de tot un país i la seva gent. Tenim l'oportunitat de construir un Estat i això és una aventura preciosa.

Avui ha estat un altre gran dia de la nostra història col·lectiva. I sóc molt feliç de tenir la sort de poder-ho viure.