01 d’agost 2006

Comunicat d'Esquerra Republicana a Viladecavalls

Us penjo el comunicat d'Esquerra que apareix al Fem Poble nº10, el nostre butlletí del qual us parlava en aquesta anotació anterior:


Comunicat d'Esquerra a Viladecavalls

Davant de la nova situació política que ha provocat que el grup municipal d'ERC hagi deixat de formar part de l'equip de govern de l'Ajuntament de Viladecavalls, i davant les últimes declaracions aparegudes a la premsa per part de diversos grups polítics, des d'ERC-Viladecavalls creiem necessari deixar clares les següents consideracions:


Lamentem l’actuació, reincident, dels sectors de Convergència i Unió els quals no han volgut mantenir el pacte de govern
signat amb Esquerra a mitjans del 2004, s’ha preferit incomplir aquest pacte en comptes de mantenir una estabilitat política beneficiosa pel poble i per tots els conciutadans i conciutadanes de Viladecavalls.

Cal recordar que uns dels punts bàsics d’aquest pacte eren la confiança, lleialtat, paritat i la continuïtat de l’alcalde fins a final del mandat. En el pacte quedava inclòs la negociació del cartipàs municipal amb noms i cognoms i un organigrama de funcions que fins aleshores s’havia complert.

Ha estat l’egoisme i la por el que ha empès al soci de govern d’Esquerra a vetllar i prioritzar la posició del partit per sobre la cohesió de govern duta a terme fins ara. En aquest aspecte estem dolguts amb el contingut i el secretisme amb el qual alguns sectors de CiU han portat tot aquest assumpte, però també estem dolguts, sobretot, amb la forma amb que s’ha actuat abans, durant i després de tota la crisi de govern provocada exclusivament per CiU.

Cal dir que hem rebut oferiments del PSC i d’ICV on es plantejava que donéssim suport al candidat del PSC per constituir un govern en minoria on es vetava la presencia d’Esquerra. Una opció legitima però al nostre entendre contradictòria, ja que no planteja cap solució per la governabilitat.

S’obre a partir d’ara una nova conjuntura política al municipi, on totes les opcions són vàlides i les diverses portes es tornen a obrir tal i com ara fa 2 anys, moment en què partíem des de la oposició. Ara més que mai tenim clar quins són els nostres objectius i també tenim clar com els volem portar a terme: treballant amb constància per consolidar i ampliar el nostre espai propi dins el panorama polític municipal.

S’ha demostrat que Esquerra ha sabut fer oposició quan ha calgut fer-la, però també ha sabut governar quan ha tocat governar. Hem demostrat que la cohesió municipal es pot convertir en una de les peculiaritats positives del municipi. En definitiva, s’ha fet POBLE amb la ciutadania, i per a la ciutadania.

ERC-Viladecavalls
Viladecavalls, juliol de 2006