01 d’agost 2006

CiU trenca el pacte de govern amb Esquerra

Aquest és el titular que encapçala l’últim butlletí de la Secció Local d’ERC-Viladecavalls, i que avui una bona colla de gent hem començat a repartir-ne més de 3000 exemplars per tot el municipi. Un Fem Poble que contrasta amb els continguts de l’última “Revista de Viladecavalls”, editada per l’ajuntament, que casualment també han començat a repartir-la pel poble aquesta setmana. Em reservo els meus comentaris sobre la nova “revista de Viladecavalls”, a color i de paper gruixut, per una altra anotació al bloc. Si tinc temps, miraré d’escriure-la i penjar-la a finals d’aquesta setmana; si no tingués temps, ho deixaré pendent per quan torni de vacances. Ara però, m’estimo més centrar-me en els continguts de l’últim Fem Poble, el número 10 del nostre butlletí.

Davant la trencadissa de l’equip de govern provocada exclusivament per alguns quadres de CiU, carregant-se el pacte de govern sense cap mirament, ha estat tanta la indignació que s’ha viscut entre els militants i simpatitzants d’ERC-Viladecavalls, que quan la comissió redactora es va posar a elaborar el butlletí, quasi sense voler, van escriure un Fem Poble clar, simple, directe i, el més important, que explica allò que la resta de grups volen amagar. Un Fem Poble que tomba les mentides que alguns han anat escampant, i que plasma la veritat en negre sobre blanc. Perquè la veritat sempre s’acaba sabent. I la veritat és que Esquerra hem marxat del govern perquè CiU no ha mantingut el pacte. Hem marxat perquè han posat els interessos de CiU per davant del poble. Hem marxat perquè CiU va decidir promocionar el seu nou candidat sense consultar-ho, sense tenir en compte que havien signat un pacte amb Esquerra, i que el text d’aquest pacte fixava que el Fèlix seria l’únic alcalde fins al maig del 2007.
Capítol a banda mereixen determinades afirmacions i falsedats que responen a una forma de fer política que ICV i PSC ja ens tenen acostumats. Evidentment, en cap moment hi ha hagut clàusules secretes ni acords verbals no escrits entre la Glòria i el Fèlix que donaven l’alcaldia a Esquerra. Però ja se sap, fent bona aquella dita del “calumnia que alguna cosa queda”, algunes persones, alguns partits, semblen entestats en voler desgastar políticament una cap de llista d’Esquerra Republicana que els incomoda. Segurament per això PSC i ICV van acordar presentar la candidatura del cap de llista del PSC i constituir un govern en minoria on es vetava la presència d’Esquerra.

Si voleu una copia del Fem Poble nº10 en format pdf, envieu-me un correu-e i us reenviaré l’arxiu. També podeu enviar un correu a viladecavalls@esquerra.org, i us el reenviaran des de la Secció local.