25 d’agost 2006

Obra de govern d’Esquerra: la plataforma e-Tram

Avui apareix publicat al Diari de Terrassa que ja es troba operativa la plataforma e-Tram per poder realitzar tràmits administratius en línia des de la web de l’Ajuntament de Viladecavalls. De fet, a finals d’abril ja es va activar aquesta nova plataforma a la pàgina web municipal –en aquells moments jo era el regidor de Comunicació i Noves Tecnologies– però no vam creure convenient començar a fer la difusió d’aquest nou servei fins que el personal municipal responsable de la gestió i resolució dels tràmits realitzats per aquesta via hagués finalitzat el seu període de formació.

Estic molt content que aquest projecte hagi arribat a bon port, ja que després de la completa renovació de la web municipal, la posada en marxa de l’e-tram era el següent pas per millorar la web de l'Ajuntament que ens havíem marcat assolir des d’Esquerra al capdavant de les regidories de Comunicació i Noves Tecnologies. L'e-Tram aporta dos avantatges a l'Ajuntament i als ciutadants: el primer és oferir la possibilitat de poder realitzar tramits municipals des de qualsevol ordinador connectat a internet durant les 24 hores del dia, i el segon és que l'ús d'aquesta plataforma farà molt més sistemàtica i àgil l'organització interna de la gestió de les tramitacions del nostre consistori i la resolució d'aquestes. Aprofito per felicitar des d’aquí a tot el personal tècnic de l’Ajuntament que es va implicar en aquest ambiciós projecte, perquè han fet una molt bona feina. Sense ells, avui l’e-Tram no seria una realitat.

Encara recordo quan els dos regidors d'Esquerra vam entrar a govern el maig de 2004: aleshores, com ara, CiU governava en minoria i la web de l’Ajuntament feia pena de veure. Ara però, quelcom ha canviat. CiU s’aprofita de la bona feina feta per Esquerra, i concretament en una notícia publicada avui al Diari de Terrassa és l’alcalde el que es posa la medalla de la nostra obra de govern. Sembla que ja no se’n recordin que si l’any passat es va renovar la web va ser perquè Esquerra va aconseguir que la Generalitat concedís una subvenció de 11400€ a l’Ajuntament de Viladecavalls (veure revista municipal nº29). Sembla que vulguin amagar que si s’ha pogut implantar l’e-Tram és perquè Esquerra va aconseguir que la Generalitat concedís una subvenció de 3000€ a l’Ajuntament de Viladecavalls. Malgrat que alguns vulguin esborrar la bona feina, la veritat sempre s’acaba sabent.