08 de setembre 2006

Jo també vull un estat propi (II). La Diada Nacional de Catalunya a Viladecavalls

Com cada 11 de setembre, molts catalans commemorem la pèrdua de les llibertats de Catalunya l’any 1714 a mans de les tropes borbòniques de Felip V, i retem homenatge a les persones que van perdre la seva vida defensant el nostre país davant l’exercit espanyol durant la guerra de successió. Avui, després de 292 anys, som molts els catalans que encara lluitem per recuperar les llibertats perdudes. Encara que al llarg de la història haguem perdut batalles, el poble català no som un poble vençut.

Dissortadament, a Viladecavalls es fa difícil retre aquest tipus d’homenatges. De fet, aquest any els actes de la Diada organitzats pel govern en minoria de CiU són, des del meu punt de vista, força patètics. Tinc la sensació que la regidora de cultura es fa gran i se li acaben les idees. Personalment trobo molt trist que gràcies a CiU, i més concretament a Unió Democràtica, la Diada Nacional a Viladecavalls es tradueixi en contractar un animador infantil, menjar pa amb botifarra, passar la pel·lícula AGUA, penjar la Senyera al Ros i fer un vermut al Casal.

Em sembla patètic que un partit que s’autodefineix “nacionalista” tingui tan poca imaginació per muntar actes més interessants i més relacionats amb el nostre país que un vermut o un sopar. No podem oblidar que si dilluns és festa és perquè es celebra la Diada Nacional de Catalunya. Tanmateix, tot apunta que convergents i unionistes se n’han oblidat i simplement s’han limitat a programar actes per omplir mínimament un cap de setmana llarg. Aquest és el seu compromís amb el país i amb tots aquells que van donar la vida per defensar-lo.

Per acabar, vull escriure quatre ratlles sobre la inclusió del concert de celebració del desè aniversari de Ràdio Vila dins els actes de la Diada. Que ningú es pensi que hi ha hagut un gir en la política cultural de CiU a Viladecavalls, i que finalment s’han adonat que hi ha més de 1000 joves al poble marginats per la regidoria de cultura. El que ha passat realment és que, una vegada més, els convergents –o en aquest cas els unionistes- s’han tornat aprofitar de la feina feta per Esquerra al capdavant de la regidoria de Comunicació. Tal com alguns ja us imaginàveu, aquest concert ja se’l van trobar organitzat. Malgrat tot, esperem que no plogui i el concert es pugui realitzar sense problemes!