29 de setembre 2006

Menyspreu institucional de CiU als actes organitzats pel Consell Jove de Viladecavalls durant la Festa Major

A principis d’agost es va repartir per totes les cases del poble la “Revista de Viladecavalls” nº32. En aquella revista ja es començava a veure l’estratègia que seguiria CiU fins que arribin les properes eleccions municipals: paralitzar els projectes d’Esquerra, esborrar la nostra tasca i posar-se les medalles de tota la feina feta des d’Esquerra Republicana.

Tot i que no penso que sigui una pràctica ètica, puc arribar a entendre que CiU vagi esborrar tots els articles de la Revista municipal que podien beneficiar políticament al grup municipal d’Esquerra. Però mai s’ha de confondre entitats i associacions amb grups polítics. Perquè resulta que a part d’esborrar la nostra tasca, en aquella revista també es va silenciar tota la feina feta pel Consell Jove de Viladecavalls durant la Festa Major d’aquest any.

Les dues festes joves o la baixada d’andròmines són un exemple de participació juvenil durant la Festa Major de Viladecavalls, que des de l’Ajuntament s’hauria de cuidar molt. En canvi, tan la regidora de cultura –responsable de la Festa Major– com el propi alcalde –responsable dels mitjans de comunicació municipals– no han dedicat ni una sola línia a comentar cap d’aquests actes. No puc entendre que a l’última Revista municipal no hi hagi ni una sola foto del concert del grup local “Hemisferi Centre”, de la macro-festa amb els Dj’s Jimena i Navarro o de les espectaculars andròmines que van participar a la cursa.

El govern de CiU ha tornat a demostrar no estar a l’alçada de la joventut que viu i participa activament al nostre poble. Des del meu punt de vista, aquest fet representa un exercici de discriminació i poca responsabilitat política, obviant la participació de més de 500 joves en les activitats de la Festa Major organitzades pel Consell de Joves. Silenciar aquestes activitats ha estat un acte de menyspreu institucional cap a una entitat juvenil que participa voluntàriament a totes les festes del poble.

Aquest silenci em sap greu de veritat. I em sap greu com a ex-regidor de joventut, perquè tan el Carles Florenza com jo havíem treballat conjuntament amb el Consell de Joves perquè els actes de la Festa Major d’enguany fossin un èxit, i em sap doblement greu com a ex-regidor de comunicació perquè estic veient com en aquesta revista s’ha manipulat la realitat, tergiversant informacions i, a sobre, anul·lant la bona feina que s’ha fet des del Consell de Joves.

Ahir, durant el ple ordinari, des d’Esquerra vam preguntar a CiU per què a l'edició de l'última revista s’havien silenciat tots els actes organitzats pel Consell de Joves a la Festa Major d’aquest any. No van saber què respondre, i l’alcalde va sortir del pas dient-nos que ja ens faria arribar una resposta per escrit abans del proper ple. Tinc curiositat per veure quina excusa s'inventen...

Finalment, com a ex-regidor de joventut, vull felicitar públicament a tot el jovent que va col·laborar i participar en aquests actes per l’alt nivell assolit i la capacitat d’implicació en un projecte d’aquesta mena. Encara que l’Ajuntament com a institució no els hagi donat ni les gràcies d’una forma digna, jo els vull agrair sincerament tota la feina feta, i animar-los a continuar en aquesta línia que tan ajuda a revitalitzar el teixit social juvenil de Viladecavalls.