19 de setembre 2006

Obra de govern d'Esquerra: Nou servei d'informatius a Ràdio Vila

Divendres passat va començar un nou servei d’informatius a Ràdio Vila. De moment el servei es tracta d'uns butlletins setmanals que s’emeten en directe cada divendres a les 13h, editats i presentats per la Marta Miró, la periodista que actualment ocupa el càrrec de la direcció de Ràdio Vila. L’inici d’aquests informatius setmanals va ser un dels projectes per revitalitzar Ràdio Vila amb els que estàvem treballant des de la regidoria de comunicació quan CiU va trencar el pacte i els regidors d’Esquerra vam haver d’abandonar el govern. Un cop més, els convergents s’han trobat tota la feina feta.

Des d’Esquerra ens vam marcar que aquest nou servei d’informatius havia de complir alhora dues funcions: en primer lloc, dotar al municipi d’un nou instrument per poder informar a la gent del què passa al nostre poble, a través de l’emissora municipal entesa com un mitjà de comunicació públic, de proximitat i al servei de la ciutadania. En segon lloc, els informatius locals havien de ser una eina per revitalitzar Ràdio Vila, captant nous oients i fidelitzant-los per consolidar l’emissora municipal com un autèntic mitjà de proximitat al servei de tothom.

Així doncs, aquest nou servei radiofònic es suma al conjunt de mitjans informatius municipals que vam impulsar des de la regidoria de comunicació durant els dos anys que hem estat a govern. La renovació de la web, el replantejament que estava experimentant la “Revista de Viladecavalls” o el futur canal de TDT són exemples de la nostra tasca al capdavant de l’àrea de comunicació, una regidoria inexistent fins que el grup municipal d’Esquerra va entrar a formar part de l'equip de govern.

Estic content que els convergents hagin iniciat els informatius radiofònics, però em fa por que la seva obsessió per posar-se medalles pugui fer perdre credibilitat al nou servei d'informatius des de bon començament. Penso que és bàsic que els mitjans de comunicació públics es regeixin segons criteris periodístics però, després de veure les informacions publicades a l’última revista municipal, em temo molt que els convergents han optat per seguir una altra mena de criteris que no són, precisament, periodístics.

Seria una pena cremar aquesta nova eina de l'emissora municipal per culpa dels interessos partidistes d’algun personatge que ha entrat amb calçador, i que ara es vol mantenir al govern a qualsevol preu. I m’agradaria equivocar-me, però he treballat amb CiU durant dos anys al mateix equip de govern -conec força el seu tarannà- i tinc el pressentiment que els convergents no tindran el valor suficient per deixar que la directora de Ràdio Vila faci correctament la seva feina de periodista, amb rigor, objectivitat i informant segons criteris periodístics.