05 d’octubre 2006

Ple ordinari 28 de setembre: La confirmació del pacte “CiU+PSOE+ICV”

Tal com m’imaginava –ja us ho avançava en aquesta anotació-, el ple ordinari de setembre va ser una nova mostra del pacte no escrit entre “CiU+ICV+PSOE”. Al primer punt de l’ordre del dia del passat ple es plantejava l’aprovació de l’adjudicació de les obres del cobriment del pavelló poliesportiu del casc antic. Ja us vaig parlar del tema del nou pavelló, i del posicionament de cada partit, a la crònica de l’últim ple ordinari del passat mes de juliol. En aquell ple, la comparsa PSOE+ICV van intentar paralitzar les obres votant en contra del procediment negociat per escollir l'empresa que haurà de construir aquest equipament i, a més, presentaven una moció conjunta per aturar l’obra. Evidentment, el seu únic objectiu era paralitzar aquest projecte només perquè forma part de l’obra de govern d’Esquerra. Tanmateix, el mes de juliol el procediment negociat va prosperar amb els vots a favor de CiU des del govern, i Esquerra des de l’oposició.

Ara però, sembla que els membres del pacte tripartit “CiU+PSOE+ICV” volen posar-se les medalles de la construcció del nou pavelló, i eliminar l’empremta d’Esquerra. Si el passat juliol ICV i PSOE votaven en contra del procediment negociat per intentar paralitzar la construcció del pavelló, aquest setembre mentien per recolzar la resolució del mateix procediment negociat. Primerament, els dos regidors de ICV es van abstenir, argumentant que no votarien en contra perquè durant el mes d’agost hi havia hagut un replantejament complet de tot el projecte i que, gràcies a això, ara es contemplaven els espais annexos.

Els regidors socialistes directament van votar a favor. El portaveu del PSOE va assegurar que durant l’agost s’havien canviat els criteris constructius i que, abans de l’estiu, el pavelló que es plantejava era –el cito textualment– una caixa de “cerilles”. A més, el portaveu socialista també va voler remarcar que ara es tracta d’un projecte integral i que abans no ho era. És evident que cada cop que parla “d’abans” o “d’uns mesos enrere” es refereix a la gestió d’Esquerra... Des del PSOE fins i tot van convidar a l’equip de govern de CiU a fer una presentació pública del projecte durant la propera Festa Major de Sant Martí.

Els convergents van acabar de confirmar el que tots ja sospitàvem. Es confirmava el pacte “PSOE+CiU+ICV” quan el propi alcalde declarava que estava completament d’acord amb el portaveu socialista de que calia exposar aquest projecte i que era cert que hi havia hagut un replantejament de tota l’obra, obrint el procediment a més empreses. El més curiós de tot plegat és que el replantejament no es veia per enlloc. Evidentment, tan al juliol com al setembre, els criteris constructius sempre han estat els mateixos, no s’ha replantejat res, i l’únic que ha canviat és que, gràcies al procediment negociat, ara ja hi ha una empresa que el vol construir. Durant la seva intervenció al ple, l’alcalde es va limitar a exposar les condicions del procediment negociat que Esquerra havia fixat abans de la nostra sortida de govern, però ell s’esforçava a intentar fer creure als assistents que durant l’agost havien replantejat tot el projecte del pavelló. I tan els socialistes com els iniciativus es sumaven al carro del fals replantejament de CiU.

Està ben clar. Els grups polítics "CiU+ICV+PSOE" han pactat amb uns objectius molt concrets: Paralitzar els projectes que vam impulsar, esborrar la tota la feina feta per Esquerra i posar-se les medalles dels projectes que no puguin aturar.

Tal com estan les coses, m’alegro que el projecte del nou pavelló continuï tirant endavant, ja que es tracta d’una gran inversió en matèria esportiva molt necessària pel poble. Des d’Esquerra estem orgullosos de la feina que hem pogut fer en aquest aspecte, perquè durant aquests dos anys al govern, des del nostre grup hem aconseguit impulsar l'execució del nou pavelló. Conseqüentment, el passat ple nosaltres també vam votar a favor de l’aprovació de l’adjudicació de les obres, però els nostres motius van ser molt diferents als del tripartit “ICV+PSOE+CiU”. Des d’Esquerra vam votar a favor d’aquest punt perquè nosaltres sempre hem defensat els mateixos plantejaments, tan des del govern com des de l’oposició. Ara com abans, els nostre criteri continua sent “treballar per al poble”, recolzant les inversions que necessita el municipi, independentment del grup polític que les executi.