20 de novembre 2006

Escola de Tardor 2006

Aquest cap de setmana hem assistit a l’Escola de tardor d’Esquerra, centrada en política municipal a causa de la proximitat de les properes eleccions municipals. L’Escola va tenir lloc a la Ciutat de Repòs i Vacances de Tarragona, on més de 600 persones -regidors, alcaldes, futurs regidors, caps de llista, militants i directors de campanya- hem estat treballant tot el cap de setmana intercanviant experiències i assistint a debats, tallers i ponències que ens serviran per preparar la propera legislatura municipal.

Considero que aquest cap de setmana ha estat molt productiu. Hem après molt, hem tingut l’oportunitat de conèixer experiències innovadores d’altres municipis catalans, hem pogut debatre eixos programàtics, problemàtiques que afecten als municipis catalans i, en definitiva, hem pogut posar en comú quins són els nous reptes del municipalisme català i com els podem resoldre des de l’Esquerra independentista.

Penso que les temàtiques que s’han abordat han estat molt ben escollides des de la Secretaria de Política Municipal del partit, i vull felicitar a tots els organitzadors perquè considero que aquesta Escola ha estat un èxit rotund: no és gens fàcil distribuir més de 600 persones en xerrades i tallers simultanis durant dos dies, però l’organització ha estat un èxit i això és d’agrair.

Marxo d’aquesta Escola de Tardor amb un bon grapat de bones idees al cap. De fet, els quatre militants de Viladecavalls que hi hem assistit (a la foto feta ahir a l’Escola: Juan Casasola, Glòria Ullés, Gloria Serrano i jo) marxem molt contents, satisfets i motivats. Tots quatre hem tornat carregats amb una pila d’idees que haurem de posar amb comú i treballar amb la resta de la Secció Local, per posar-les en pràctica ben aviat.

Per cert, si us interessa, podeu consultar aquí i aquí el resum de les intervencions d’en Josep-Lluís Carod-Rovira –que dissabte va donar el tret de sortida a l’Escola de tardor- i d’en Joan Puigcercós –que ahir al migdia va cloure l’Escola-.