25 de novembre 2006

Recolzament a la plantilla de la Policia Local de Viladecavalls

Dijous al vespre, els regidors de l’Ajuntament vam rebre un correu-e que contenia un manifest de la plantilla de la Policia Local de Viladecavalls. En aquest document la plantilla exposa el seu malestar en referència a la paralització de la negociació del Conveni, congelada des de l’entrada del nou alcalde.

Penso que la plantilla de la Policia té tota la raó. Tal com exposen al seu manifest, les negociacions del nou Conveni Laboral entre els treballadors i l’Ajuntament es van concloure just abans de que en Fèlix Farré anunciés la seva dimissió i la seva renuncia a l’alcaldia. En aquells moments els regidors d’Esquerra encara formàvem part de l’equip de govern i la Glòria, en qualitat de primera tinent d’alcalde, va assistir a totes les reunions per negociar el nou Conveni Laboral. Així doncs,des del grup municipal d’Esquerra podem confirmar la versió dels treballadors sobre com va acabar la negociació.

No entenc perquè l’actual alcalde ara no vol signar el nou Conveni Laboral. Ho podria entendre en el cas que, a causa de la dimissió d’en Fèlix, l’alcaldia hagués estat assumida per una altra formació política que no hagués estat dins l’equip de govern i que no fos coneixedora del transcurs de les negociacions. Però tan en Fèlix Farré com el Sr. Homs són militants del mateix partit polític, i tots dos formaven part de l’equip de govern durant la negociació. Tinc la sensació que la posició que ha pres el Sr. Homs en aquest tema és per culpa de la manca de comunicació entre els regidors de CiU. Així de senzill. Jo no vaig assistir mai a cap reunió del nou Conveni, però la Glòria sempre em va tenir al corrent del transcurs de totes les negociacions. En canvi, tinc la impressió que entre els regidors de CiU no va passar el mateix i ara els treballadors paguen els plats trencats per la manca de comunicació interna entre els convergents. Segurament la situació no hauria arribat a aquest punt de conflicte si el Sr. Homs hagués estat coneixedor dels acords que prenia en Fèlix Farré quan era alcalde. En canvi, mentre els regidors d’Esquerra vam ser a govern, nosaltres sempre ens vam preocupar per conèixer, participar, i fer propostes constructives en aquest àmbit, i en molts altres que depenien exclusivament de l’alcaldia.

La plantilla de la Policia ens demana el recolzament als polítics sense responsabilitats de govern. Doncs poden comptar amb el meu recolzament. Ja he dit abans que crec que tenen tota la raó en queixar-se de la situació que estan vivint. Espero que l’actual equip de govern reflexioni sobre tot plegat i aquest tema es resolgui positivament. Finalment, us penjo el manifest de la plantilla de la Policia Local de Viladecavalls, per si hi voleu fer un cop d’ull.


Estimats companys, responsables politics i veïnals, el motiu del present es posar en el vostre coneixement els següents temes i com els veiem des de la plantilla de la Policia:

Com ja sabeu durant aquest any, per fi, s’ha estat negociant el Conveni Laboral que ens hauria de regir en la nostra relació amb l’Ajuntament. Conveni que portava caducat vergonyosament al voltant de 10 anys.

Ha estat un any de dures negociacions en les que s’ha anat pactant punt per punt tots els que componen el Conveni.

Finalment totes les negociacions es van acabar i van quedar pactades i firmades en les corresponents actes abans de l’estiu amb el Sr. Alcalde Fèlix Farré, únicament va quedar pendent el acte gaire bé protocol·lari de la firma del Conveni, que es va endarrerir amb motiu de la precipitació de la marxa del Sr. Fèlix Farré i l’entrada del nou Alcalde, el Sr. Sebastià Homs.

Amb motiu del canvi d’Alcalde i de diverses absències d’alguns membres de les taules de negociació no es va poder firmar el Conveni abans d’estiu i el Sr. Homs es va comprometre amb la Policia, en que el conveni s’acabaria firmant en setembre i que s’aplicarien amb caràcter retroactiu des del mes de juny, tots aquells punts del conveni que ens afavorien. A la mateixa vegada que es comprometia, ens demanava un esforç i sacrifici personal perquè en la Policia, havíem d’afrontar un estiu sense un Agent que es va marxar a un altre cos i que es sabia des de fa més d’un any d’antelació (falta de previsió potser??), la falta dels agents que havien de fer vacances i les incidències que poguessin sortir (baixes, llicències, etc...).

A més a més de tot el que es referia a la firma del conveni, el Sr. Fèlix Farré s’havia compromès amb uns temes que només afectaven a la Policia i que preocupaven de tal manera que més de la meitat de la plantilla estava disposada a anar-se a treballar a altres municipis veïns:

  • Garantir que mai més un policia hauria de patrullar sol, pel que es va comprometre que abans d’acabar l’any es crearien dues places noves de Policia i entre tant es tractaria de cobrir la manca de personal amb hores extres.
  • Equiparar els sous amb els de les Policies veïnes.
  • Aplicar el benefici de l’assistència Sanitària Privada a tots els funcionaris ja que s’estava aplicant de forma agreujant a uns funcionaris i a altres no.

Bé, després d’aquesta reflexió, arribant a mitjans de Novembre i després del sacrifici realitzat per portar al seu terme el servei durant l’estiu, ens trobem el següent:

  • El Conveni no s’ha acabat firmant en la última reunió perquè el Sr. Homs diu que hi ha coses que no veu clares i l’hi ha de donar una repassada. ¿Què vol dir això? ¿Que aquells temes que no vegi clars, tot i que s’han estat negociant durant tot un any en les diferents taules i que ja estaven enllestits, s’han de tornar a negociar i potser això ens costi un any més de negociacions?
  • La falta de personal en la Policia ha provocat que:

- A l’ajuntament només l’estiu li ha costat més de 12000 euros en concepte d’hores extres.

- Hi ha agents que en comptes de fer les 160 hores mensuals que li pertoquen de mitjana, n’han fet més de 200 amb el desgast físic i personal que això suposa, independentment de la qualitat final de servei que acaba rebent el ciutadà, que no té cap mena de culpa en haver de rebre un servei per part d’agents que porten en el seu cos 3 o 4 dies de 12 hores seguides de servei durant set dies de treball, o a vegades més.

  • El compromís que va adquirir del Sr. Fèlix Farré amb la policia d’ampliar en dos membres el cos, per tal de cobrir d’una vegada per totes la manca de personal que venim patint des de fa molts anys, el Sr. Homs ho ha solventat contractant un Agent interí.

És per tot l’exposat i sense deixar de costat la nostra professionalitat donant la major qualitat de servei que podem, que fem una crida en els següents termes:

  • Als polítics amb responsabilitats de govern, per tal que portin a terme les accions adients per tal de solucionar tots els temes exposats.
  • Als polítics sense responsabilitats de govern, per tal d’obtenir el seu recolzament.
  • Als companys afectats per tal d’articular les mesures adients de protesta, si finalment el conveni no s’arriba a firmar abans d’acabar aquest mes de Novembre.

Atentament,

La Plantilla de la Policia Local