05 de desembre 2006

Alguns apunts més sobre la manifestació contra el Quart Cinturó

Avui, des del bloc d’en Saül Gordillo –Per cert, gràcies per l’enllaç d’ahir!- he descobert el bloc d’en Cesc Poch, un company d’Esquerra de Terrassa. Al seu bloc hi he trobat una anotació molt interessant sobre el Quart Cinturó i el nou Govern d’Entesa. Al bloc d’en Cesc també hi he trobat un vídeo de la manifestació, gravat per en Jordi Centelles. Us el penjo aquí sota:

Ahir una persona em preguntava si servia d’alguna cosa manifestar-nos contra el Quart Cinturó. Jo crec que sí. Com a mínim, serveix per demostrar que hi ha una part de la societat catalana que no veu clara la construcció d’aquesta autovia. Que en prenguin nota els dirigents del PSC i del PSOE. A part d’això, aquestes manifestacions legitimen la tasca de la classe política que treballem per aturar la construcció d’aquesta infraestructura. Perquè fer política és servir la gent i fer-li una vida més fàcil. Però quan parlo de servir a la gent, no em refereixo només a les necessitats materials –sanitat, cultura, educació, seguretat...-, que són fonamentals i no les hem d’oblidar. Fer política per servir la gent també vol dir donar esperances a tots aquells i aquelles que creuen en un futur més just i més lliure pel nostre país, fer-los entendre que a vegades les coses es poden canviar i que hi ha gent que treballem cada dia per aconseguir que canviïn.

És cert que la qüestió del Quart Cinturó està molt magre i que, malauradament, potser les excavadores arribaran més aviat del que ens pensem. Dilluns llegia a El Periodico que Fomento vol començar les obres del Quart Cinturó entre Viladecavalls i Terrassa a partir del gener del 2007. Sóc conscient que amb l’actual força política d’Esquerra sumada amb la força dels companys d’Iniciativa és molt difícil aturar aquest projecte. Però també semblava impossible aturar el transvasament de l’Ebre. Tanmateix, si no podem aturar-ne la construcció, almenys des d’Esquerra intentarem fins l’últim moment que el facin de la millor manera possible.