03 de desembre 2006

Èxit de la manifestació d’avui

Aquest matí he participat a la manifestació contra el IV Cinturó convocada a Sabadell per la Campanya Contra el Quart Cinturó [web i bloc]. No intentaré quantificar en xifres la participació -5000 segons l’organització i 800 segons fonts policials-, simplement us puc assegurar que l’assistència ha estat un èxit; jo crec que avui hi havia més gent que a l’última manifestació que es va convocar a Terrassa l’any 2004.


Regidors, regidores i càrrecs comarcals d’Esquerra hem participat a la manifestació. De fet, encapçalant la manifestació m’he trobat en Francesc Camacho d’Abrera, en Ramon Arribas de Terrassa, en Josep Maria Civis de Sabadell, l’Oriol Rovira de Barberà del Vallès, en Marc Sanglas de Sant Llorenç Savall i diversos regidors i regidores del Vallès Oriental. Tal com diu l’Anna Simó avui al seu bloc, “No podria ser d'una altra manera: des de fa 15 anys que estem treballant als ajuntaments, al Parlament de Catalunya i al Congrés de Diputats per evitar les greus conseqüències que tindria la construcció del Quart Cinturó.

No és el primer cop que parlo sobre el IV Cinturó en aquest bloc. Ja ho vaig fer en aquesta anotació, quan es va fer pública la licitació del tram Abrera-Terrassa. Així doncs, no cal que torni a repetir perquè crec que el IV Cinturó –tal com està plantejat actualment- no és la millor opció per solucionar la connectivitat entre el Vallès i el Baix Llobregat.

Per tancar aquest tema, només vull comentar que els regidors d’Esquerra no tenim notícies de cap nou contacte entre l’Ajuntament de Viladecavalls i el Ministerio de Fomento d’ençà que l’alcalde es va negar a signar les actes de les expropiacions dels terrenys afectats per la construcció d’aquesta autovia. De totes maneres, demà a les sis de la tarda tenim comissió informativa d’àrea tècnica; m’imagino que l’alcalde aprofitarà aquesta reunió informativa amb tots els regidors per explicar-nos si hi ha hagut algun moviment. A veure què ens explica...


PS: la fotografia publicada és d’en David Datzira i està sota Llicència de Creative Commons. Podeu veure el seu reportatge fotogràfic aquí.

PS2: Potser jo també hauria de protegir el meu bloc sota Llicència de Creative Commons. Així potser el PSOE de Viladecavalls s’ho pensaria dos cops abans d’editar un pamflet plagiant material del meu bloc sense citar-ne la font.