16 de gener 2007

M’has convençut, Saül

Sóc un lector habitual del bloc del periodista Saül Gordillo. Els seus articles d’anàlisi política i, sobretot, la seva minuciosa tasca de control i monitorització de la bloquesfera política catalana l’han convertit en el blocaire català de referència obligada per tots aquells que ens endinsem en l’univers dels blocs. Les seves dades han esdevingut un referent fiable a la xarxa, i així ho demostren les seves recents aparicions al Telenotícies de TV3, al Minoria Absoluta de RAC1 i a L’oracle de Catalunya Ràdio.

Dissabte passat, en Saül escrivia al seu bloc una breu ressenya sobre la bloquesfera política al nostre municipi, conjuntament amb altres novetats blocaires. De fet, jo mateix li vaig comentar per correu electrònic que havia incorporat a la barra lateral del meu bloc una nova categoria d’enllaços on recollia altres blocs polítics de Viladecavalls. Ara que al poble ja som quatre blocaires polítics en actiu, em sembla molt interessant poder oferir la possibilitat de contrastar les meves opinions personals amb les opinions recollides als blocs d’en Sebastià, en Quico i en Carles. Gràcies de nou per l'enllaç, Saül!


En Saül és un enèrgic defensor de que els lectors puguin escriure comentaris als blocs, i el sobta que en Sebastià, en Quico i jo tinguem desactivada aquesta opció. Suposo que tots tres tenim les nostres experiències personals. La meva, segurament alguns encara la recordeu, va ser amb el fòrum de debat que teníem a penjat l’antiga web d’Esquerra. Un fòrum que, desgraciadament, es va convertir en una tribuna oberta de personatges anònims que llançaven insults, mentides i amenaces contra tots els càrrecs electes locals, fossin del color que fossin. A part de tots els insults que vam rebre tan la Glòria com jo mateix, la gota que va fer vessar el vas va ser uns missatges anònims dirigits contra el portaveu socialista. Aquest fet que va portar l’executiva local d’Esquerra a prendre la decisió de tancar definitivament aquell espai virtual de debat.


Fa dies que reflexiono sobre la possibilitat d’admetre la publicació de comentaris al meu bloc. Fins ara, les aportacions i comentaris que alguns lectors m’heu fet arribar via correu electrònic han estat molt interessants. A més, el debat i l’intercanvi d’idees és una de les virtuts d’internet i, en particular, dels blocs. Per altra banda, no vull que el meu bloc s’utilitzi per publicar missatges anònims ofensius, tal com va passar amb el fòrum de la web d’Esquerra.


M’has convençut, Saül. Després de donar-hi moltes voltes, faré la prova. He decidit activar els comentaris al meu bloc però, per evitar la publicació d’anònims ofensius, també he activat la moderació de comentaris. A més, per tal d’evitar la suplantació d’identitats, serà un requisit indispensable que els lectors que vulguin publicar comentaris siguin usuaris registrats de Blogger (el registre és gratuït). Així doncs, espero els vostres comentaris i desitjo que aquest pas sigui entès com una aposta pel diàleg en el marc d’un respecte mutu.

1 comentari:

Jordi Eduard ha dit...

Endavant amb l'intercanvi d'opinions, segur que tots ens enriquim. Bona feina Lluís, i bona sort a la propera campanya!

Jordi Eduard, des de La Garriga.