28 de febrer 2007

Ple ordinari 22 de febrer (II): Desconfiança absoluta amb l’alcalde i CiU

A part de tota la temàtica de l’Escut de Viladecavalls, el passat Ple ordinari va venir marcat per dues propostes de resolució presentades per la totalitat dels grups de l’oposició (PSC, ERC, ICV i PP). La primera proposta, feia referència a revocar els acords del Ple del 15 de juliol de 2003, relatius a les delegacions del Ple a la Junta de Govern Local. La segona proposta, ja us la vaig avançar en anteriors anotacions (aquí i aquí), i es tractava de la reprovació de l’actuació de l’alcalde i el grup municipal de CiU en relació al Quart Cinturó al pas per Viladecavalls.

Bàsicament, el que es demanava a la primera resolució era retornar al Ple totes les competències que li corresponen, ja que algunes es trobaven delegades a la Junta de Govern Local des del principi de la legislatura –pels que no recordeu què és aquesta Junta, podeu consultar el vuitè paràgraf d’aquesta anotació-. Concretament, es proposava retornar al Ple les competències de sol·licitar i acceptar subvencions de qualsevol tipus, origen destí i import, i també es sol·licitava que es doni compte dels decrets d’alcaldia a cada Ple ordinari.


Potser algú es pregunta el per què d’aquesta resolució. Doncs, per part d’Esquerra, el motiu és ben senzill. No ens refiem de l’alcalde ni del grup municipal de CiU. Clar i català. És penós que hàgim arribat a aquesta situació, però ja no ens queda cap més alternativa. Els convergents ens han mentit tantes vegades, i en tants assumptes, que nosaltres ja no podem confiar en les informacions que es donen des de l’alcaldia.


Així doncs, amb l’aprovació d’aquesta resolució, els grups de l’oposició podrem verificar si realment l’alcalde i el grup municipal de CiU ens expliquen la veritat o continuen actuant amb el despotisme i l’ocultament d’informació que els ha caracteritzat des del juliol del 2006, inventant-se arguments i construint les seves "veritats a mida" per poder justificar les seves actuacions partidistes. Actuacions que, massa sovint, van contra les qüestions d’interès general del municipi.


Una vegada més, desmuntem la farsa. Perquè amb cada resolució en favor de la veritat i la transparència que s’aprova al Ple, es desmunta el guió que els convergents voldrien seguir fins el dia de les eleccions. Un guió que es visualitza reiteradament en cadascuna de les intervencions públiques de l’alcalde i del grup municipal de CiU. Un guió senzill, que gira al voltant de tres eixos: prometre la lluna, mentir sense cap mania al conjunt de la ciutadania –l’última mentida que estan escampant és que els grups de l’oposició som els responsables que CiU no pugui executar cap projecte, quan la realitat és que els convergents no tenen ni diners ni ganes d'executar-los- i, finalment, amagar la bona feina feta per Esquerra durant dos anys a l’equip de govern. I per difondre aquest guió, no tenen cap mania a utilitzar el mateix Ajuntament com a institució i els seus recursos econòmics que, no ho oblidem, són els diners de tots els contribuents.


El respecte i la dignificació de l’Ajuntament i de la figura de l’alcalde com a màximes institucions municipals són part bàsica del fonament d’un projecte que vulgui servir a la ciutadania, i no pas servir-se’n. En això i en dir la veritat, CiU i el Sr. Homs pateixen aluminosi.